De vijf beste stoppen met roken apps voor Android en iOS

Wil je stoppen met roken? We weten maar al te goed dat dat een lastige taak is. Gelukkig bestaan er leuke apps voor. Wij zetten de vijf beste stoppen met roken apps voor Android en iOS op een rijtje.

Rookvrij Pro

Voor de iPhone heb je Rookvrij Pro. Stoppen met roken wordt flink gemotiveerd door deze app, die erg uitgebreid is. In de Apple App Store is deze app te vinden. Rookvrij Pro komt voortdurend met statusrapporten die laten zien hoe je ervoor staat met je voornemen om te stoppen met roken. Het is een van de beste stoppen met roken apps die er is

Hoeveel geld, tijd en sigaretten je hebt bespaard komt in beeld, evenals precieze informatie over de niet-geïnhaleerde nicotine, teer en koolmonoxide en tientallen andere giftige stoffen in sigaretten. Steeds als je aandrang voelt om een sigaret op te steken, kun je Rookvrij Pro tevoorschijn halen om je te motiveren om het niet te doen. Het zorgt bovendien voor de broodnodige afleiding op zulke momenten. De app kost €1,99 en is via de link hieronder te downloaden op je iPhone.

Quit Buddy

Androidgebruikers kunnen terecht bij Quit Buddy, ook een van de beste stoppen met rook apps die er is. Hij is trouwens ook beschikbaar voor iOS. Wie wil stoppen met roken wordt door deze app geholpen door ondersteunende berichtjes op je telefoon. De motivatie om te stoppen met roken wordt verhoogd door een persoonlijke coach, die je vertelt hoe ver je al vooruit bent gegaan en wat het betekent voor je gezondheid en je portemonnee dat je bent gestopt.

Je kunt je resultaten delen op Facebook, om een beetje extra sociale druk te creëren. De app toont het aantal dagen dat je niet gerookt hebt, hoeveel geld je hebt bespaard en het aantal niet gerookte sigaretten. De gratis versie van de app is via de link hieronder te downloaden op je Android smartphone. Voor iOS vind je ‘m hier.

Smoke Revoke

We gaan weer terug naar de iPhone met een app die je langzaam laat stoppen met roken. Smoke Revoke maakt de interval tussen twee sigaretten steeds groter. Je krijgt dus een notificatie van de iPhone als je er weer een mag opsteken. Een klokje brengt in beeld hoe lang je nog op je volgende peuk moet wachten.

Om je extra te motiveren, krijg je statistieken in beeld. Bijvoorbeeld het bedrag dat je hebt bespaard door minder te roken. Je kunt je doelen zelf instellen, en zo in je eigen tempo steeds verder minderen en uiteindelijk stoppen met roken. Met de link hieronder kun je Smoke Revoke gratis downloaden uit de App Store. De volledige versie is wel aan de prijzige kant: die kost €12,99.

QuitNow!

Voor zowel Android telefoons als de iPhone is er QuitNow!. QuitNow! is gratis te downloaden, maar om de volledige functionaliteit te ontgrendelen betaal je €3,95 (Android) of €4,49 (iOS). Deze app biedt veel van de bovenstaande apps. Motiveren om te stoppen met roken wordt in deze app gedaan door statistieken bij te houden hoeveel geld je hebt bespaard en hoeveel tijd je aan je leven hebt toegevoegd door met deze slechte gewoonte te kappen.

QuitNow! biedt bovendien een community, zodat je met andere mensen die stoppen met roken kunt chatten en elkaar zo kunt motiveren. Allerlei mijlpalen worden in de app bijgehouden, zoals de dag waarop je fysiek niet meer afhankelijk bent van nicotine, en de gunstige effecten op je ademhaling. Die mijlpalen kun je dan weer via de ingebouwde chatroom met andere stoppers delen en zo kan het zelfs nog gezellig worden, met al die ex-rokers onder elkaar. De links naar de app in de Play Store vind je hieronder. In de App Store vind je ‘m hier.

Stoppen met roken Resultaat

De laatste app die we bespreken is eigenlijk geen app, maar een widget voor Android telefoons. Die widget, genaamd Stoppen met roken Resultaat, kun je op een van de homescreens zetten. Zo hoef je geen app te openen om je voortgang te zien. De widget brengt drie zaken continu in beeld: het aantal dagen, uren en minuten dat je al gestopt bent, het bedrag dat je in die tijd hebt uitgespaard en het aantal sigaretten dat je niet hebt opgerookt.

Stoppen met roken kan zo worden gemotiveerd door alleen maar naar je homescreen te kijken. De widget kun je in de Play Store downloaden via onderstaande link.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters