De vijf beste stoppen met roken apps voor Android en iOS

Wil je stoppen met roken? We weten maar al te goed dat dat een lastige taak is. Gelukkig bestaan er leuke apps voor. Wij zetten de vijf beste stoppen met roken apps voor Android en iOS op een rijtje.

Rookvrij Pro

Voor de iPhone heb je Rookvrij Pro. Stoppen met roken wordt flink gemotiveerd door deze app, die erg uitgebreid is. In de Apple App Store is deze app te vinden. Rookvrij Pro komt voortdurend met statusrapporten die laten zien hoe je ervoor staat met je voornemen om te stoppen met roken. Het is een van de beste stoppen met roken apps die er is

Hoeveel geld, tijd en sigaretten je hebt bespaard komt in beeld, evenals precieze informatie over de niet-geïnhaleerde nicotine, teer en koolmonoxide en tientallen andere giftige stoffen in sigaretten. Steeds als je aandrang voelt om een sigaret op te steken, kun je Rookvrij Pro tevoorschijn halen om je te motiveren om het niet te doen. Het zorgt bovendien voor de broodnodige afleiding op zulke momenten. De app kost €1,99 en is via de link hieronder te downloaden op je iPhone.

Quit Buddy

Androidgebruikers kunnen terecht bij Quit Buddy, ook een van de beste stoppen met rook apps die er is. Hij is trouwens ook beschikbaar voor iOS. Wie wil stoppen met roken wordt door deze app geholpen door ondersteunende berichtjes op je telefoon. De motivatie om te stoppen met roken wordt verhoogd door een persoonlijke coach, die je vertelt hoe ver je al vooruit bent gegaan en wat het betekent voor je gezondheid en je portemonnee dat je bent gestopt.

Je kunt je resultaten delen op Facebook, om een beetje extra sociale druk te creëren. De app toont het aantal dagen dat je niet gerookt hebt, hoeveel geld je hebt bespaard en het aantal niet gerookte sigaretten. De gratis versie van de app is via de link hieronder te downloaden op je Android smartphone. Voor iOS vind je ‘m hier.

Smoke Revoke

We gaan weer terug naar de iPhone met een app die je langzaam laat stoppen met roken. Smoke Revoke maakt de interval tussen twee sigaretten steeds groter. Je krijgt dus een notificatie van de iPhone als je er weer een mag opsteken. Een klokje brengt in beeld hoe lang je nog op je volgende peuk moet wachten.

Om je extra te motiveren, krijg je statistieken in beeld. Bijvoorbeeld het bedrag dat je hebt bespaard door minder te roken. Je kunt je doelen zelf instellen, en zo in je eigen tempo steeds verder minderen en uiteindelijk stoppen met roken. Met de link hieronder kun je Smoke Revoke gratis downloaden uit de App Store. De volledige versie is wel aan de prijzige kant: die kost €12,99.

QuitNow!

Voor zowel Android telefoons als de iPhone is er QuitNow!. QuitNow! is gratis te downloaden, maar om de volledige functionaliteit te ontgrendelen betaal je €3,95 (Android) of €4,49 (iOS). Deze app biedt veel van de bovenstaande apps. Motiveren om te stoppen met roken wordt in deze app gedaan door statistieken bij te houden hoeveel geld je hebt bespaard en hoeveel tijd je aan je leven hebt toegevoegd door met deze slechte gewoonte te kappen.

QuitNow! biedt bovendien een community, zodat je met andere mensen die stoppen met roken kunt chatten en elkaar zo kunt motiveren. Allerlei mijlpalen worden in de app bijgehouden, zoals de dag waarop je fysiek niet meer afhankelijk bent van nicotine, en de gunstige effecten op je ademhaling. Die mijlpalen kun je dan weer via de ingebouwde chatroom met andere stoppers delen en zo kan het zelfs nog gezellig worden, met al die ex-rokers onder elkaar. De links naar de app in de Play Store vind je hieronder. In de App Store vind je ‘m hier.

Stoppen met roken Resultaat

De laatste app die we bespreken is eigenlijk geen app, maar een widget voor Android telefoons. Die widget, genaamd Stoppen met roken Resultaat, kun je op een van de homescreens zetten. Zo hoef je geen app te openen om je voortgang te zien. De widget brengt drie zaken continu in beeld: het aantal dagen, uren en minuten dat je al gestopt bent, het bedrag dat je in die tijd hebt uitgespaard en het aantal sigaretten dat je niet hebt opgerookt.

Stoppen met roken kan zo worden gemotiveerd door alleen maar naar je homescreen te kijken. De widget kun je in de Play Store downloaden via onderstaande link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Jankees de Ridder -

  Quitty, stop smoking game is een App die ook wel thuishoort in dit rijtje. Het een balloonshootergame die door onder andere cognitieve bias modificatie het onbewuste ondersteunt om minder te roken. In het spel schite je sigaretten weg. Te spelen op moment van grote trek in die sigaret.

 2. Fred Van Golde -

  Nee. Jullie moeten eens ophouden met die canpange. Vreten neuken zuipen is ook slecht voor je gezondheid. In de 2e wereld oorlog kreeg je de cigaretten om je trauma te kunnen verwerken. Sigaretten heeft een levensdeel verwerkt alle kwale in je lichaam. Verminderd stress. Dat het ruikt is inderdaad waar. En daar gaat het allemaal om. Alle mensen voor de 1e wereld oorlog zijn nooit dood gegaan van roken maar van kolestof van de mijnen. Het brengt een aardige belasting geld op wat voortaan een pakje chag kost. Wij burger verdieppe toch ook niet dat jullie zakken vullers en vieze uitbuiters zijn.

 3. dan18mr -

  Hallo,

  sinds kort heb ik een nieuwe app ontdekt die je helpt om te stoppen met roken, namelijk: stop smoking.
  De link van de app zal ik hier even onder zetten mocht je benieuwd zijn:https://itunes.apple.com/us/app/stop-smoking-we-are-your-motivation/id1097402688?l=nl&ls=1&mt=8

  Ik zelf wil ook erg graag stoppen met roken en besloot daarom om de nieuwe app uit te proberen! En tot mijn verbazing is dit de beste rookapp die ik tot nu toe heb gehad! Je kunt er veel meer mee dan andere apps die ik geprobeerd hebt en is dus zeker een aanrader. Voor 2 euro is het zeker het geld waard! Ik hoop dat hier iets mee gedaan kan worden in deze lijst want naar mijn mening verdient die wel een plekje!

  Met vriendelijke groet,

  Dan

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters