4 Facebook app alternatieven voor Android die je batterij besparen

Je zult het vast al gemerkt hebben: de standaard Facebook app kan tot wel 20% van je batterij per dag leeg slurpen. Ook weet de app geregeld je complete smartphone te vertragen, zonder dat daar eigenlijk een reden toe is. Enorm zonde, want er zijn talloze alternatieve apps waarmee je net zo goed Facebook kunt bezoeken, en die niet je batterij teisteren. We zetten de beste alternatieven op een rijtje, zodat je vandaag nog over kunt stappen.

Tinfoil for Facebook App

Heb je liever een simpele Facebook app die licht en supersnel is? Dan ben je bij Tinfoil for Facebook aan het juiste adres. Tinfoil is eigenlijk gewoon een web wrapper app, maar het is supersnel en de speciale snelkoppelingen maken het navigeren van het sociale medium nog gemakkelijker. Misschien zul je een aantal functies van Metal missen, maar de app is zo enorm snel dat je daar al snel niet meer aan denkt. De app synchroniseert niet op de achtergrond, wat erg handig is voor je accuduur, maar wat er wel voor zorgt dat je geen notificaties kunt ontvangen. Gelukkig kun je gewoon Chrome notificaties instellen, of het Facebook notifications recipe van IF gebruiken. Download de app hier.

Facebook

Metal

Veel alternatieve Facebook apps missen functies of zijn gewoon een stuk lelijker dan de officiële app. Metal bewijst dat het ook anders kan met een strakke app die je voor zowel Facebook als Twitter kunt gebruiken, zodat je dus nog meer batterij kunt besparen. In feite is het natuurlijk gewoon een web wrapper, dus eigenlijk bezoek je de web versie van Facebook met een speciale skin eromheen. Toch biedt deze app echt meerwaarde, want je kan speciale push notificaties sturen, thema’s kiezen, er is vingerafdruk support, en je kunt talloze instellingen veranderen. Facebook zou een voorbeeld moeten nemen aan Metal, met recht één van de populairste Facebook apps. Download de app hier.

Facebook

Facebook Lite

Blijf je toch liever bij de officieel ondersteunde apps van Facebook? Dat is te begrijpen, en gelukkig is er dan ook een zeer aantrekkelijk alternatief voor de standaard app beschikbaar: Facebook Lite. Het is een officiele app van Facebook die oorspronkelijk is ontworpen voor armere landen die slechte internetverbindingen hebben. Gelukkig kun je ook de app gewoon in Nederland gebruiken. Facebook Lite is sneller, lichter en verbruikt minder data dan zijn grote broer. De interface van de app is misschien simpeler dan de standaard app, maar daar krijg je wel wat voor terug: de app is slechts een halve MB groot (tegenover 40MB), kan notitificaties versturen, en er is een ingebouwde messenger functie. Je hoeft dus niet de aparte Facebook Messenger app te gebruiken. Download de app hier.

Facebook

Google Chrome

Ja, Google Chrome is gewoon een browser, maar dat neemt niet weg dat het wellicht de snelste en lichtste manier is om Facebook te bezoeken. Als je namelijk via Chrome op Facebook inlogt, dan krijg je de vraag of Chrome je Facebook notificaties mag versturen. Oftewel: je hoeft niet de Facebook app te installeren om alsnog notificaties te ontvangen, die je vervolgens gewoon via je browser kunt openen. Open vervolgens het Chrome menu als je op Facebook bent, en druk op Add to Home Screen. Nu heb je een handige shortcut op je homescreen. Download de app hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters