Zo krijg je Samsung Galaxy Note 8 features op elke Android smartphone

De Samsung Galaxy Note 8 komt behalve met allerlei nieuwe hardware, ook met een paar handige features. Om met deze features te spelen hoef je echter niet per se de Galaxy Note 8  te kopen. Je kunt het namelijk ook gewoon faken op je huidige Android toestel. Dit is hoe je een paar van de features naar je eigen smartphone haalt.

S Pen vervangen

Eén van de meest herkenbare dingen aan de Note 8 is de S Pen stylus, welke je in het toestel kunt bewaren. Uiteraard kun je zo’n stylus gleuf niet in je huidige toestel maken, maar je kunt wel een vervanger voor de S Pen uitkiezen. De Adonit Jot Pro 2 stylus is een goede optie, met een erg fijne punt.

Galaxy Note 8 S Pen

Display altijd aan met informatie

De Always On Display functie is handig om snel allerlei informatie bij de hand te hebben, zelfs wanneer je toestel vergrendeld is. Met de S Pen kun je ook meteen notities maken op het vergrendelde toestel. Om deze feature grotendeels na te bootsen is de app Always On AMOLED je vriend. Hoewel je niet per se een AMOLED display hoeft te hebben op je telefoon, is dit wel het verstandigst. Een altijd actief LCD scherm zou namelijk te veel energie opslurpen van je batterij.

Twee apps tegelijkertijd openen

Omdat we tegenwoordig altijd meerdere dingen tegelijkertijd aan het doen zijn, is het tegenwoordig op de meeste toestellen mogelijk om een soort multitask modus te gebruiken, waarbij twee apps tegelijkertijd open en zichtbaar zijn. De Note 8 probeert het je zo makkelijk mogelijk te maken en zorgt er met de App Pair feature voor, dat je die twee apps niet één voor één hoeft te openen. Je kunt namelijk een snelkoppeling maken voor welk app-paar je maar wilt. Dit is natuurlijk iets dat voor iedereen mogelijk moet zijn en dat kan ook via de Split Screen Creator app.

Galaxy Note 8 App Pair

Edge Panel

Op de Note 8 vind je je App Pair snelkoppelingen in de Edge Panel. Het paneel is vooral handig bij grotere toestellen, zodat je nog met één hand je telefoon kunt bedienen. Swiftly Switch is een gratis app, welke je kunt gebruiken om op je eigen toestel ook een soort Edge Panel te installeren. Als je er helemaal weg van bent, is hij ook in een betaalde Pro versie te downloaden.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters