Overstappen van Android naar iOS en vice versa

Er zijn in de grote wereld van de smartphone-industrie uiteindelijk maar twee besturingssystemen die er écht toe doen. Dit zijn iOS van Apple en Android van Google. Beide besturingssystemen hebben een hoop gebruikers en de meeste mensen zullen tevreden zijn met beide. Toch is het niet zo makkelijk als het lijkt om te wisselen tussen de besturingssystemen. Nu is het erg makkelijk om je toestel gewoon leeg in te stellen, maar het is beter om je gegevens mee te nemen naar je nieuwe toestel. Dit spaart een hoop tijd. In dit artikel vertellen wij jou precies hoe je je gegevens van Android naar iOS kunt verplaatsen en andersom.

Android naar iOS

android naar iOSEr zijn ontzettend veel fabrikanten die Android-toestellen. Het zou daarom ook behoorlijk lastig zijn om per fabrikant uit te leggen hoe je de gegevens over moet zetten. Gelukkig is dit niet nodig, want Apple heeft een eigen app ontwikkeld genaamd ‘Stap over op iOS’. Deze app is speciaal ontwikkeld voor het overzetten van gegevens van Android naar iOS.

Android naar iOSAls eerste moet je je simkaart uit je oude Android-toestel halen, deze stop je vervolgens in je nieuwe iPhone. Dit voorkomt eventuele problemen
met het instellen van je telefoon, aangezien iPhones niet ingesteld kunnen worden zonder simkaart. Vervolgens download je de ‘Stap over op iOS’-app op je Android-telefoon en doorloop je de stappen in die app totdat je een code in moet typen. Start vervolgens je iPhone voor de eerste keer en ga door totdat je de stap ‘gegevens van oud toestel overzetten’ tegenkomt. Klik hier op ‘Gegevens van Android-toestel halen’. Vervolgens komt er een cijfercode in beeld te staan. Type deze code in op je Android-toestel. Als alles goed verlopen is kun je daarna kiezen wat je over wilt zetten op je iPhone.Android naar iOS

  • Contacten
  • Berichten
  • Foto’s en video’s
  • Mail-accounts
  • Kalenders
  • Browser snelkoppelingen

Selecteer de opties die je van Android naar iOS over wilt zetten en de telefoons doen de rest van het werk. Als het goed is, is je telefoon nu ingesteld met alle gegevens van je Android-toestel.

iOS naar Android

Het overzetten van gegevens van je iPhone naar een Android-toestel is helaas een stuk ingewikkelder. Apple maakt het niet gemakkelijk voor gebruikers om over te stappen op een ander merk. iPhones slaan meestal alles op in de iCloud. Dit betreft foto’s, video’s, contacten en kalenders.

Contacten overzetten

KnipselAls je je contacten hebt opgeslagen in je Gmail-account hoef je alleen met je Gmail in te loggen op je Android-telefoon en je contacten worden gesynchroniseerd. Als je je contacten in de iCloud hebt staan moet je de volgende stappen doorlopen.

Ga op je iPhone naar je instellingen, klik vervolgens op ‘Mail, Contacten, Agenda’ en klik daarna op iCloud. Schakel daar de wisselknop in. Nu worden al je contacten in de iCloud opgeslagen. Als dit is gelukt, of als je dit al aan had staan, ga je naar iCloud in je browser op de computer. Log hier in met je Apple ID en klik op ‘Contacten’. Klik op het tandwieltje linksonder en klik op contacts‘selecteer alles’. Klik nu nogmaals op dit tandwieltje en klik op ‘Exporteer vCard’ en sla dit bestand op. Ga hierna naar Gmail in de browser op je computer, klik linksboven op het woord ‘Gmail’ met het pijltje naar beneden en klik op ‘Contacten’. Je wordt nu naar een nieuwe site gebracht. Selecteer aan de linkerkant ‘Importeren’. Het kan zijn dat er een foutmelding in beeld komt waarin gevraagd wordt om naar een oudere versie van de site te gaan. Ga hiermee akkoord. Klik hierna nogmaals op ‘Importeer contacten’ en upload het vCard-bestand wat je hiervoor hebt opgeslagen. Nu staan al je contacten gekoppeld aan je Google-account. Zodra je inlogt op je Android-smartphone zullen al je contacten gesynchroniseerd worden.

Muziekmusic

Muziek overzetten vanaf je iPhone is erg makkelijk. Als je de muziek nog op je computer hebt staan, kun je die gewoon in een map op je Android-toestel plaatsen en hij vindt het wel. Als je al je muziek in iTunes hebt gekocht, moet je het volgende doen. Download Google Music Manager en upload via dat programma alle muziek vanaf je iTunes naar Google Play Music. Google zet maximaal 40.000 nummers over. Het enige nadeel is dat je wel een photoscreditcard op moet geven als onderpand voor de overstap voor het geval je meer dan 40.000 nummers overzet.

Foto’s

Om foto’s over te zetten kun je de app Google Foto’s gebruiken. Installeer de app op je iPhone en log in met je Google-account. Ga naar de instellingen en activeer de optie die alle foto’s in de cloud opslaat. Ga vervolgens naar je Android-telefoon, installeer de Google Foto’s-app. Log in met je Google-account en je hebt al je foto’s op je Android-toestel staan.

Als het goed is heb je nu het grootste gedeelte bestanden van je iOS-apparaat naar Android overgezet.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters