7 Tips om geheugen te besparen op je iPhone

Een iPhone heeft niet de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden, wat erg vervelend kan zijn. Als iPhone-gebruiker loop je tegen het probleem aan dat je geheugen snel vol zit, maar zonder computer in de buurt is er geen mogelijkheid om bestanden over te zetten. Welke trucjes zijn er om het geheugen van je smartphone op te schonen?

Apple iPhone 7 Plus screenshot1. Verwijder onnodige applicaties

Dit is een voor de hand liggende optie, maar veel mensen vergeten dit te doen. Door applicaties te verwijderen die je niet gebruikt creëer je meer ruimte. Houd je vinger op de app voor een paar seconden en klik op het kruisje.

2.  Standaard apps verwijderen

Er zijn een aantal apps die moeilijk te verwijderen zijn, dit zijn de applicaties die standaard geïnstalleerd staan op de iPhone. Denk hierbij aan applicaties zoals aandelen, game center en notities. Sinds de lancering van iOS 10 is het eindelijk mogelijk om deze apps te verwijderen. Dit gaat op dezelfde manier als normale applicaties verwijderen.

3. Verwijder apps die veel geheugen innemen

Klik op instellingen, kies daarna voor algemeen en ga naar opslag. Er komt een applicatielijst tevoorschijn en de apps die de meeste ruimte innemen staan bovenaan. Als er een applicatie in de lijst staat van 300mb en hoger die je nauwelijks gebruikt, verwijder deze dan.

4. Verwijder documenten en data van apps die je niet nodig hebt

Vaak staan er documenten en downloads opgeslagen op je smartphone die je niet gebruikt. Om deze data te verwijderen ga je naar instellingen > algemeen > opslag en klik op de pijl naast de apps. Op deze manier kun je zien hoeveel ruimte er ingenomen wordt door documenten en data. Klik op de app en verwijder het.

5. Groot aantal berichten in één keer verwijderen

Een andere manier om je geheugen vrij te maken is het verwijderen van oude berichten. Ga naar instellingen > berichten > geschiedenis > bewaar berichten en selecteer na hoeveel tijd je berichten verwijderd worden.

6. Upload je foto’s naar Photo Stream

Door in instellingen photo stream aan te zetten worden al je foto’s bewaard en kun je deze openen op je Mac. Nadat je dit hebt gedaan kun je alle foto’s uit je galerij verwijderen. Je kunt ook een back-up maken van je foto’s door ze naar Dropbox te uploaden.

7. Meld je aan bij iTunes Match

Het is onnodig om alle liedjes die je leuk vindt op je iPhone op te slaan. Door je aan te melden bij iTunes Match worden al je liedjes geüpload op de Cloud. Hierdoor hoef je niet alle songs op je smartphone te zetten. Om muziek te luisteren moet je iTunes Match openen.

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters