Gmail instellen op Android: zo moet dat

Gmail is een gratis e-mail dienst van Google. Wil jij Gmail instellen op Android, maar weet je niet hoe dit moet? In dit artikel leggen wij het volgende uit: Gmail instellen op Android

gmail instellen op androidGmail instellen op Android

Voordat je Gmail op je Android kan instellen heb je eerst een Gmail-account nodig. Die kun je aanmaken via deze pagina. Volg vervolgens de stappen op het scherm om je account aan te maken. Als je dit gedaan hebt kun je Gmail op je Android smartphone instellen door in te loggen met je e-mail adres in de Gmail app.

Gmail instellen op iPhone of iPad

Ga naar instellingen, kies voor mail en klik op ‘contacten en agenda’s.’ Klik op ‘nieuw account’ en klik op Google. Vul vervolgens je e-mail adres en wachtwoord in of maak een nieuw account aan en log in. Je Gmail is ingesteld.

Labels

Wil je je Gmail inbox overzichtelijker maken, dan kun je ervoor kiezen om je berichten te labelen. Voordat je je berichten kunt labelen, moet je labels in Gmail aanmaken via je computer. Wil je een e-mail bericht labelen, dan moet je de mail openen, klikken op de drie puntjes in de bovenhoek, kiezen voor ‘labels wijzigen’ en vervolgens klikken op de label die je aan het bericht wil toevoegen.

Nieuwe functie Gmail

Sinds kort heef Gmail een nieuwe functie, namelijk het plakken van foto’s van het web in je bericht. Ook kun je een tekst plakken in je bericht en de opmaak van de tekst behouden. Deze functies zijn tot nu toe alleen beschikbaar op Android.

Heb jij wat aan deze tips gehad? Laat het in een reactie weten.

Bron: Hello Digital

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters