Nu al Google Assistant? Zo installeer je het alvast zelf

De afgelopen maanden is er veel ophef geweest over Google’s virtuele assistent en nu is het eindelijk zover. De Google Pixel en Pixel XL werden er meteen al mee verscheept en nu wordt het ook uitgerold naar andere Android toestellen. Helaas gaat dit niet altijd even snel en kan het nog even duren voordat elk toestel de benodigde Google Play Services update ontvangt. Voor wie geen zin heeft “zo lang” te wachten is er goed nieuws. Het is mogelijk de nieuwste Google Play Services APK zelf te installeren en meteen aan de slag te gaan met Google Assistant. Een APK bestand is vergelijkbaar met een .exe bestand op een PC of een .dmg of .app bestand op de Mac.

Vereisten Google Assistant

Helaas is het niet voor alle Android smartphones mogelijk gebruik te maken van Google Assistant. Om het hulpje te kunnen gebruiken is Android 6.0 of hoger nodig. Ook moet de betreffende smartphone een resolutie hebben van minimaal 720 x 1280 pixels. Als laatste er is er ook een minimale RAM capaciteit nodig van 1.5GB. Dit zijn niet al te hoge vereisten en in principe zou elke telefoon waarop Marshmallow draait hieraan moeten voldoen.

Google Play Services APK installeren

Volg de volgende stappen om nu al kennis te maken met Google’s nieuwe assistent:

Belangrijk: voor wie nog nooit zelf een APK heeft geïnstalleerd, is het misschien verstandiger toch te wachten op de officiële update.

 1. Zorg ervoor dat de taal en locatie van het toestel zijn ingesteld op Engels (US).
 2. Ga naar de Google Play Services APK link en download het APK bestand naar het toestel.
 3. Zoek het APK bestand op het toestel en kopieer dit bestand naar de interne of externe opslag.
 4. Ga naar Instellingen > Beveiliging > Onbekende bronnen. Vink hier de functie “installeren van onbekende bronnen toestaan” aan. Het is verstandig om na het installeren van de Google Play Services APK, deze functie weer uit te schakelen. Dit voorkomt dat andere apps ongevraagd geïnstalleerd kunnen worden.
 5. Ga naar de locatie van het APK bestand en open het installatie scherm.
 6. Click op de installeer knop en de update zal beginnen.
 7. Als de installatie voltooid is kan Google Assistant meteen geactiveerd worden.
 8. Herstart het toestel.
 9. Activeer Google Assistant door lang de home knop ingedrukt te houden. Na akkoord te gaan met enkele permissies kan meteen begonnen worden met opdrachten geven.

Google AssistantGoogle Assistant gebruiken

Na de installatie kan Google’s assistent gebruikt worden voor uiteenlopende taken. Zo kan hij bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde supermarkt opzoeken, inclusief openingstijden. Ook kunnen bepaalde foto’s worden opgevraagd of kan gevraagd worden bepaalde afspraken in de agenda te zetten. En na niet al te lange tijd lijkt het alsof Google Assistant er altijd al is geweest.

Bron: GooglePlayServicesAPK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. kris -

  1/ Google play services app and google app updaten naar laatste versie via de play store.
  2/ Taal van je toestel veranderen naar engels (US versie)
  3/ In instellingen van de google app, de assistant aanzetten
  enjoy 🙂

 2. Robbin -

  Had hem ’s avonds gedownload, werkte niet. De volgende ochtend werkt hij wel! Alleen na een paar uurtjes was het ineens weer weg. Heel vreemd.

 3. I❤️Android -

  Jammer, maar het werkt niet. Ik heb een Nexus 5X met Android 7.1.2, maar elke keer als ik de home button ingedrukt houdt, komt de Google app tevoorschijn. Heel jammer dus!

 4. Reyndert -

  Ik heb de nieuwe APK Google play service geïnstalleerd maar als ik de home knop ingedrukt hou dan heb ik geen Google assistant ik heb een Acer liquid zest met android 6.0 ik hoop dat er een oplossing is.

 5. Free at last -

  Helaas…werkt idd niet. Heb de Update uiteraard juist geïnstalleerd op mn Galaxy S7 edge met Android 7.0 Nougat. Geen root. Origineel.
  Ik zou niet aankunnen geven waarom de assitent niet werkt.
  Wacht wel op eventuele tips of wanneer de officiele versie uitkomt.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters