Tot dan wordt jouw Google Nexus-smartphone ondersteund

Nexus-smartphones staan ervoor gekend om als eerste een update naar een nieuwe versie van Android te krijgen. Maar jammer genoeg komt er ook voor Nexus-toestellen een eind aan deze updates. In dit artikel vertellen we je hoe lang Google jouw Nexus nog zal voorzien van updates.

Google Nexus

Google Nexus 6P koopwijzerInitieel was het idee van Nexus-smartphones om ontwikkelaars te voorzien van een toestel waarop ze altijd de meest recente versie van Android hadden staan, om zo optimaal te kunnen ontwikkelen voor het besturingssysteem. Nexus-smartphones moesten het voorbeeld worden voor hoe een Android-smartphone eruit ziet, maar in het begin wel met iets mindere specificaties. Voorbije jaren is het idee echter Nexus-smartphones wel een klein beetje veranderd. Zo moeten Nexuses niet meer onderdoen voor andere, high-end smartphones. Kijk maar naar de Google Nexus 6P by Huawei. Deze smartphone is zelfs nu nog een van de betere phablets die je kunt kopen. Al blijft het grootste voordeel van een Nexus-smartphone nog altijd zijn software. Je hebt geen skin over Android, en je bent er zeker van de meest recente versie op je toestel te hebben staan.

Einde ondersteuning

Jammer genoeg komt aan ieder feest een eind, en zo ook aan de ondersteuning voor Nexus-smartphones. Alleen was het tot voor kort wel wat onduidelijk wanneer dit eind er zou komen. Om hierop een antwoord te geven is Google recent begonnen met een lijst bij te houden waarin alle (Nexus) toestellen staan inclusief tot wanneer het bedrijf deze zal ondersteunen.

Nexus 5X – september 2017

Nexus 6P – September 2017

Nexus 9 – oktober 2016

Nexus 5 – oktober 2015

Nexus 7 (2013) – juli 2015

Nexus 10 – november 2014

Zoals je uit de lijst kunt afleiden, zullen de Nexus 5X en Nexus 6P nog tot september volgend jaar ondersteund worden. Heel erg lang is dit niet meer, zeker niet als je weet dat Apple met iOS 10 de iPhone 5 nog altijd ondersteunt. Hoe dan ook is het wel handig om te weten wanneer Google je Nexus-smartphone niet meer zal ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. En a dalen -

    Goedenmorgen ik heb een vraag waar kan ik een accu voor mijn tablet kopen een nexus7 die van mij laad niet zo snel meer op ik laat het de hele nacht op de lader naast krijg maar 20% stroom u kunt een bericht sturen naar mijn whatsapp nr 00597 7711749 of 00597 8506544 dank u

  2. KL. De Boer -

    Wat zijn de consequenties voor de beveiliging van de Nexus toestellen en de niet meer gegeven updates etc. Ik heb een Nexus 6 voor niet teweinig geld gekocht en nu laat Google weten geen ondersteuning meer te geven.De consument mag toch rekenen op een adequate ondersteuning, dan had ik dus beter een ander merk moeten kiezen maar dat werd niet verteld.

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters