Tot dan wordt jouw Google Nexus-smartphone ondersteund

Nexus-smartphones staan ervoor gekend om als eerste een update naar een nieuwe versie van Android te krijgen. Maar jammer genoeg komt er ook voor Nexus-toestellen een eind aan deze updates. In dit artikel vertellen we je hoe lang Google jouw Nexus nog zal voorzien van updates.

Google Nexus

Google Nexus 6P koopwijzerInitieel was het idee van Nexus-smartphones om ontwikkelaars te voorzien van een toestel waarop ze altijd de meest recente versie van Android hadden staan, om zo optimaal te kunnen ontwikkelen voor het besturingssysteem. Nexus-smartphones moesten het voorbeeld worden voor hoe een Android-smartphone eruit ziet, maar in het begin wel met iets mindere specificaties. Voorbije jaren is het idee echter Nexus-smartphones wel een klein beetje veranderd. Zo moeten Nexuses niet meer onderdoen voor andere, high-end smartphones. Kijk maar naar de Google Nexus 6P by Huawei. Deze smartphone is zelfs nu nog een van de betere phablets die je kunt kopen. Al blijft het grootste voordeel van een Nexus-smartphone nog altijd zijn software. Je hebt geen skin over Android, en je bent er zeker van de meest recente versie op je toestel te hebben staan.

Einde ondersteuning

Jammer genoeg komt aan ieder feest een eind, en zo ook aan de ondersteuning voor Nexus-smartphones. Alleen was het tot voor kort wel wat onduidelijk wanneer dit eind er zou komen. Om hierop een antwoord te geven is Google recent begonnen met een lijst bij te houden waarin alle (Nexus) toestellen staan inclusief tot wanneer het bedrijf deze zal ondersteunen.

Nexus 5X – september 2017

Nexus 6P – September 2017

Nexus 9 – oktober 2016

Nexus 5 – oktober 2015

Nexus 7 (2013) – juli 2015

Nexus 10 – november 2014

Zoals je uit de lijst kunt afleiden, zullen de Nexus 5X en Nexus 6P nog tot september volgend jaar ondersteund worden. Heel erg lang is dit niet meer, zeker niet als je weet dat Apple met iOS 10 de iPhone 5 nog altijd ondersteunt. Hoe dan ook is het wel handig om te weten wanneer Google je Nexus-smartphone niet meer zal ondersteunen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters