Google Now instellen op jouw telefoon

Google Now is de digitale assistent van Google die de mogelijkheid creëert om opdrachten snel uit te voeren, jou op tijd te laten komen op je afspraak en zelfs de mogelijkheid geeft om het weer op te vragen. In dit artikel leggen wij uit hoe Google Now instellen werkt.

google now instellenGoogle Now instellen

Normaal gesproken is Google Now standaard ingeschakeld op elke Android smartphone. De digitale assistent is beschikbaar op Android-apparaten met Android 4.1 of hoger. Ook is Google Now beschikbaar voor iOS apparaten. Open Google Now, scroll naar beneden en klik op de menu-knop met drie stipjes. Nu kun je je kaarten bewerken. Klik op voice-search en zoek voor het weer, een restaurant, vluchten of iets anders dat je wil toevoegen. Daarnaast moet je je locatie instellen, dit doe je door naar de instellingen in Google Now te gaan, te kiezen voor ‘Privacy’ en alle opties in te schakelen. De volgende stap is klikken op locatie gegevens beheren en je locatie geschiedenis inschakelen. De laatste stap is het openen van Google maps, te klikken op locatie geschiedenis en je thuis- en werklocatie configureren.

Google Now openen zonder home-knop

Google Now is een persoonlijke assistent die leert van jouw gedrag en zich aanpast aan jouw voorkeuren. Ook zonder home-button kun je Google Now openen op je smartphone of tablet. Dit doe je door je vinger op de home-toets te leggen en naar boven te bewegen.

Google Now openen met home-knop

Heb jij een smartphone met een home-knop? Ook dan kun je gebruik maken van Google Now. Dit doe je door de home-knop lang in te drukken. Vervolgens wordt Google Now geopend.

Google Now Launcher

Dankzij de Google Now Launcher hoef je alleen van links naar rechts te vegen om bij het overzichtsscherm van Google Now te komen. De zoekfunctie kan direct geactiveerd worden door het spraakcommando ‘Ok Google’ te geven.

Google Now uitschakelen

Als je geen gebruik wil maken van Google Now, is er altijd nog de optie om deze uit te schakelen. Open hiervoor Google Now, ga naar instellingen, klik op ‘Now kaarten’ en schakel deze optie uit.

Dankzij de Google Now weerkaarten weet jij precies wanneer je je paraplu wel of niet uit de kast moet trekken. Toch wel handig met dit wisselvallige weer. Hebben deze tips jou geholpen? Laat het in een reactie weten.

Bron: Android Planet

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters