Google Now instellen op jouw telefoon

Google Now is de digitale assistent van Google die de mogelijkheid creëert om opdrachten snel uit te voeren, jou op tijd te laten komen op je afspraak en zelfs de mogelijkheid geeft om het weer op te vragen. In dit artikel leggen wij uit hoe Google Now instellen werkt.

google now instellenGoogle Now instellen

Normaal gesproken is Google Now standaard ingeschakeld op elke Android smartphone. De digitale assistent is beschikbaar op Android-apparaten met Android 4.1 of hoger. Ook is Google Now beschikbaar voor iOS apparaten. Open Google Now, scroll naar beneden en klik op de menu-knop met drie stipjes. Nu kun je je kaarten bewerken. Klik op voice-search en zoek voor het weer, een restaurant, vluchten of iets anders dat je wil toevoegen. Daarnaast moet je je locatie instellen, dit doe je door naar de instellingen in Google Now te gaan, te kiezen voor ‘Privacy’ en alle opties in te schakelen. De volgende stap is klikken op locatie gegevens beheren en je locatie geschiedenis inschakelen. De laatste stap is het openen van Google maps, te klikken op locatie geschiedenis en je thuis- en werklocatie configureren.

Google Now openen zonder home-knop

Google Now is een persoonlijke assistent die leert van jouw gedrag en zich aanpast aan jouw voorkeuren. Ook zonder home-button kun je Google Now openen op je smartphone of tablet. Dit doe je door je vinger op de home-toets te leggen en naar boven te bewegen.

Google Now openen met home-knop

Heb jij een smartphone met een home-knop? Ook dan kun je gebruik maken van Google Now. Dit doe je door de home-knop lang in te drukken. Vervolgens wordt Google Now geopend.

Google Now Launcher

Dankzij de Google Now Launcher hoef je alleen van links naar rechts te vegen om bij het overzichtsscherm van Google Now te komen. De zoekfunctie kan direct geactiveerd worden door het spraakcommando ‘Ok Google’ te geven.

Google Now uitschakelen

Als je geen gebruik wil maken van Google Now, is er altijd nog de optie om deze uit te schakelen. Open hiervoor Google Now, ga naar instellingen, klik op ‘Now kaarten’ en schakel deze optie uit.

Dankzij de Google Now weerkaarten weet jij precies wanneer je je paraplu wel of niet uit de kast moet trekken. Toch wel handig met dit wisselvallige weer. Hebben deze tips jou geholpen? Laat het in een reactie weten.

Bron: Android Planet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Herman Roosendaal -

  Telefoon HTC One M7`
  Google Now werkt niet meer.
  Door de home knop even vast te houden kon ik Now starten. Nu start hij even op en is dan weer weg. Kan ook Google niet meer openen. ?????

  1. Dominick Viëtor -

   Ik zou even proberen om de app te resetten. Dat kan via instellingen>apps>Google now (of iets dergelijks. Bij de HTC Desire 10 Lifestyle die ik hier heb heet hij ‘launcher 3’, zou ook nog kunnen) en dan het knopje updates verwijderen.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters