Zo kun je jouw smartphone snel opladen

Een van de grootste klachten over smartphones is nog steeds de batterijduur. In de tijd van de Nokia 3310 was het heel normaal dat je telefoon een week meeging op één acculading. Vandaag de dag is het uitzonderlijk als je telefoon langer dan een dag mee gaat met intensief gebruik. Smartphones als de Samsung Galaxy S6 en iPhone 6S moeten vaak aan het einde van de middag alweer in de oplader. In dit artikel bespreken we hoe jij je smartphone zo snel mogelijk weer op kunt laden zodat je niet al te lang bij een stopcontact hoeft te staan.

Verwisselbare batterij

lg-g5-6164
LG G5 met verwisselbare batterij

De snelste manier om je smartphone op te laden is uiteraard om een reservebatterij aan te schaffen zodat je de batterij kunt vervangen met een opgeladen batterij. Er zijn genoeg Chinese sites waar je goedkoop batterijen voor je toestel kunt vinden. Dit werkt perfect, maar de meeste smartphones hebben een afgesloten behuizing waardoor dit niet mogelijk is. Het enige grote smartphonebedrijf wat nog steeds het verwisselen van batterijen toestaat is LG. Zelfs de G5 die tijdens het Mobile World Congress werd gepresenteerd heeft een batterij die er vrij makkelijk uitgehaald kan worden via de onderkant. Op deze manier heb je binnen een minuut een volle accu.

googlewirelesschar_2740587b
Draadloos opladen

Draadloos

Een manier die door maar weinig mensen wordt gebruikt is draadloos opladen. Tot nu toe is de technologie niet echt aangeslagen bij de consumenten. Dit komt voornamelijk door het feit dat veel toestellen van aluminium worden gemaakt en daar kan de stroom niet doorheen. Denk hierbij aan de iPhone 6, 6S, Nexus 6P en HTC 10. Ondanks dat de technologie het wel mogelijk maakt. In goedkopere toestellen laten ze de technologie vaak achterwege om kosten te besparen. Toch is het een erg praktische manier om je smartphone van stroom te voorzien. Je kunt een draadloze oplader kopen voor zo’n twintig euro.  Deze stop je in het stopcontact en je kunt je smartphone erop leggen wanneer hij opgeladen moet worden. Toch is er een verschil in draadloze opladers. Sommige opladers zoals de Wireless Fast Charger van Samsung kunnen opladen met twee ampère. Het ligt eraan wat voor technologie je toestel ondersteund maar vaak is het slechts één ampère. Dus tenzij je toestel snel draadloos laden ondersteund zoals de Galaxy S6 Edge+ en Galaxy S7 is het niet de snelste optie.

Opladers

androidpit-samsung-fast-charger-note-5-w782
Samsungs Fast Charger

Als jouw smartphone geen verwisselbare batterij heeft of draadloos opladen niet ondersteund, zoals de meeste toestellen tegenwoordig, zal je terug moeten vallen op de ouderwetse methode. Dit is uiteraard het opladen via een kabel. Toch zijn er verschillende manieren hiervoor. Je kunt je smartphone opladen via je computer, powerbank of stopcontact. De snelste manier blijft het stopcontact aangezien die de meeste voltage uitstoot.

Snel opladen
HTC One M7 met batterij informatie

Vervolgens komt het belangrijkste gedeelte, de oplader zelf. Deze vormt de stroom om vanuit het stopcontact en laad je smartphone op via een kabel. Er zijn tegenwoordig erg veel toestellen die Quick Charging ondersteunen. Toch krijg je niet altijd een snellader meegeleverd in de doos. Denk hierbij aan de LG G4 en HTC One M9. Je kunt deze voor weinig kopen, maar lees goed de handleiding door hoeveel ampère de output van de oplader moet zijn voor snel laden.

Als jouw toestel geen snel laden ondersteund kun je alsnog een oplader gebruiken met een hogere uitstoot. Een mooi voorbeeld hiervan is de iPhone 6S. Als je de reguliere oplader gebruikt laad hij niet snel op, maar zodra je een iPad lader gebruikt laad de iPhone ineens een stuk sneller op. In dit geval pakt het goed uit, maar denk eraan dat je niet te ver boven de aangegeven voltage gaat zitten. Als je dit doet kun je je batterij beschadigen en de laadtijd gaat dan alleen maar achteruit in plaats van vooruit. Elke telefoon heeft een bepaalde ampère die volgens de fabrikant geschikt is voor het toestel, bekijk deze altijd op de site van de fabrikant of in de handleiding in de doos.

Conclusie

Uiteindelijk is truc dus om de perfecte manier van opladen te zoeken die bij jouw smartphone past. Als je de batterij kunt verwisselen is het slimmer om in een extra batterij te investeren dan in een nieuwe oplader. Als je draadloos kunt opladen is dat misschien wel jouw ding omdat je geen last hebt van kabels en het toestel dus makkelijk kunt blijven gebruiken tijdens het opladen. En uiteraard als je geen van bovenstaande opties hebt kun je altijd een goede oplader zoeken die jouw smartphone sneller oplaad dan de standaard oplader uit de doos.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters