Hoe werkt iCloud? Tips en tricks

iCloud is een online opslag waar je al je bestanden kunt opslaan. Je kunt iCloud ook wel zien als een virtuele usb-stick. Hoe werkt iCloud precies? In dit artikel geven wij tips om het maximale uit iCloud te halen.

Cloud naar smartphone featured image hoe werkt icloudWat is iCloud?

iCloud is een virtuele usb-stick die ervoor zorgt dat al je bestanden online worden opgeslagen. Deze bestanden kun je op elk apparaat openen door met je iCloud account in te loggen. iCloud bewaart automatisch je bestanden zodat je deze op je iPhone, Mac of iPod touch kunt openen. Daarnaast werkt iCloud ook automatisch je agenda, e-mail en contactgegevens bij. iCloud is alleen beschikbaar voor Apple producten. Aanmelden voor iCloud kan alleen met iOS 5 of hoger of op een Mac met OS X Lion v10.7.2 of hoger.

iCloud fotobibliotheek, iCloud drive en family sharing

Je kunt al je foto’s en video’s terug vinden in de iCloud fotobibliotheek. Doordat al je foto’s en video’s in iCloud worden opgeslagen heb je genoeg ruimte op je iPhone nieuwe foto’s te maken. Daarnaast kun je ervoor kiezen om je foto’s en video’s te laten zien aan vrienden of familie via iCloud fotodelen. Op de iCloud drive kun je bestanden bewaren zodat je deze kunt openen op je andere Apple-apparaten. Ook is er de mogelijkheid om foto’s, locaties en agenda’s te delen met je gezin. Dit gedeelte van iCloud heeft ‘Family sharing’. Dankzij deze mogelijkheid kun je met maximaal zes gezinsleden je bestanden, iTunes, de App Store en iBooks delen.

Hoe werkt iCloud?

Je kunt iCloud gratis gebruikten tot maximaal 5GB. Als je een groter abonnement wil heb je de mogelijkheid tot maximaal 2TB bij te kopen. Als je geen groot abonnement wil, maar je hebt wel de ruimte nodig, dan zijn er manieren om ruimte te besparen op iCloud. Een manier om dit te doen is door te klikken op iCloud, te kiezen voor ‘opslag en reservekopie’ en vervolgens naar ‘beheer opslag’ te gaan. Hier kun je instellen welke apps je wel of niet wil synchroniseren met iCloud. Een andere optie is om ervoor te kiezen je opslag uit te breiden via Dropbox.

Je iPhone of iPad vinden via iCloud

Naast het beheren van je opslag, biedt iCloud ook andere functies. Een daarvan is het opsporen van je device als deze verloren is. Als je iCloud installeert, moet je wel van te voren instellen dat je device vindbaar is. Bij de instellingen van iCloud kun je ervoor kiezen dat je iPhone of ander iOS-apparaat te vinden is via iCloud. Als je iOS-apparaat kwijt is, moet je naar iCloud.com gaan en het apparaat opsporen via de optie ‘Zoek mijn iPhone’.

Hebben deze tips jou geholpen? Laat het in een reactie weten.

Bron: iCloud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Apple iPhone 8

Deze feature willen iPhone-gebruikers het liefst van Android overnemen lees verder

iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters