Hoe werkt Siri op je iPhone, iPad of iPod?

Siri is een virtuele assistent die beschikbaar is op de iPhone, iPad, iPod, Apple Watch en Apple TV. Door middel van stemopdrachten voert deze assistent opdrachten uit. Maar hoe werkt Siri? Dat is een vraag waar wij het antwoord op weten.

Apple iOS 10 beta previewHoe werkt Siri?

De virtuele assistent voert al jouw spraakopdrachten uit. Zo kun je vragen naar een sportuitslag, het weer, restaurants bij jou in de buurt en nog veel meer. Om Siri te activeren hoe je alleen ‘Hé Siri’ te zeggen. Ook kun je Siri activeren door de thuisknop ingedrukt te houden. Ook kennisvragen en het inplannen van afspraken kan Siri beantwoorden en regelen. Naast de Engelse versie is er ook gewoon een Nederlandse versie van Siri beschikbaar. Siri werkt op de iPhone 4s (en nieuwer), Apple Watch, iPad Pro, iPad mini (of nieuwer), iPad 3e generatie (of nieuwer) en de Apple TV 4e generatie.

Siri in het Nederlands

Sinds de update naar iOS 8.3 kun je Siri ook opdrachten in de Nederlandse taal laten uitvoeren. Je kun Siri op allerlei verschillende manieren in Nederland gebruiken, zo kun je mensen opbellen, muzieknummers afspelen, berichten sturen naar een contactpersoon, afspraken inplannen, herinneringen instellen, locaties opvragen, e-mails versturen en nog veel meer. Het bijzondere is dat je vragen op een natuurlijke manier kunt stellen.

Siri gebruiken tijdens het autorijden

Ook tijdens het autorijden kun je Siri gebruiken via de functie ‘CarPlay’. Je kunt je iPhone koppelen aan het entertainmentsysteem van je auto. Hierdoor kun je telefoneren, berichten sturen, navigeren en commando’s geven om bepaalde muziek te laten afspelen.

Siri thuis gebruiken

Naast CarPlay is er ook een manier om Siri thuis te gebruiken, namelijk via de optie ‘HomeKit’. Met deze functie kan Siri apparaten in het huis aansturen, hierdoor kun je de verwarming hoger zetten en het licht uit doen. Als je de stemopdracht ‘Ik ga naar bed’ uitspreekt, zorgt Siri ervoor dat de deur op slot gaat, de verwarming lager wordt gezet en dat de lichten uit gaan.

Gebruik jij Siri al? Laat het in een reactie weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Apple iPhone 8

Deze feature willen iPhone-gebruikers het liefst van Android overnemen lees verder

iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters