Hoe werkt Siri op je iPhone, iPad of iPod?

Siri is een virtuele assistent die beschikbaar is op de iPhone, iPad, iPod, Apple Watch en Apple TV. Door middel van stemopdrachten voert deze assistent opdrachten uit. Maar hoe werkt Siri? Dat is een vraag waar wij het antwoord op weten.

Apple iOS 10 beta previewHoe werkt Siri?

De virtuele assistent voert al jouw spraakopdrachten uit. Zo kun je vragen naar een sportuitslag, het weer, restaurants bij jou in de buurt en nog veel meer. Om Siri te activeren hoe je alleen ‘Hé Siri’ te zeggen. Ook kun je Siri activeren door de thuisknop ingedrukt te houden. Ook kennisvragen en het inplannen van afspraken kan Siri beantwoorden en regelen. Naast de Engelse versie is er ook gewoon een Nederlandse versie van Siri beschikbaar. Siri werkt op de iPhone 4s (en nieuwer), Apple Watch, iPad Pro, iPad mini (of nieuwer), iPad 3e generatie (of nieuwer) en de Apple TV 4e generatie.

Siri in het Nederlands

Sinds de update naar iOS 8.3 kun je Siri ook opdrachten in de Nederlandse taal laten uitvoeren. Je kun Siri op allerlei verschillende manieren in Nederland gebruiken, zo kun je mensen opbellen, muzieknummers afspelen, berichten sturen naar een contactpersoon, afspraken inplannen, herinneringen instellen, locaties opvragen, e-mails versturen en nog veel meer. Het bijzondere is dat je vragen op een natuurlijke manier kunt stellen.

Siri gebruiken tijdens het autorijden

Ook tijdens het autorijden kun je Siri gebruiken via de functie ‘CarPlay’. Je kunt je iPhone koppelen aan het entertainmentsysteem van je auto. Hierdoor kun je telefoneren, berichten sturen, navigeren en commando’s geven om bepaalde muziek te laten afspelen.

Siri thuis gebruiken

Naast CarPlay is er ook een manier om Siri thuis te gebruiken, namelijk via de optie ‘HomeKit’. Met deze functie kan Siri apparaten in het huis aansturen, hierdoor kun je de verwarming hoger zetten en het licht uit doen. Als je de stemopdracht ‘Ik ga naar bed’ uitspreekt, zorgt Siri ervoor dat de deur op slot gaat, de verwarming lager wordt gezet en dat de lichten uit gaan.

Gebruik jij Siri al? Laat het in een reactie weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone 😱🙊 lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

drone

Met de Vlieg Veilig app weet je precies waar je drone wel en niet mag vliegen lees verder

Auto terugvinden met siri Apple slimme speaker

Op naar 2020: waarom iOS 14 Apple’s beste software wordt lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters