Uitgelegd: Hoe werkt Super Mario Run?

Nintendo heeft een verslavend mobiel spelletje uitgebracht: Super Mario Run. In de game probeer je levels uit te spelen door de ludieke loodgieter te laten springen op het juiste moment. Maar hoe werkt Super Mario Run precies?

Hoe werkt Super Mario Run?

Super Mario Run iOS Toad RallyNintendo heeft de eerste officiële Mario-game uitgebracht voor smartphones en tablets: Super Mario Run. De gameplay doet denken aan de oude Mario Bros games, maar dan met een modern tintje. Zo rent Mario nu automatisch door het level heen, waarbij jij enkel hoeft te zorgen dat Mario springt. Dat maakt het spelletje zeer geschikt voor smartphones, gezien je dan niet de handige fysieke knoppen van bijvoorbeeld een Gameboy hebt.

World Tour

Als speler hoef je enkel op het scherm te drukken, waarop Mario meteen een sprongetje maakt. Hoe langer je op het scherm drukt, hoe hoger de loodgieter springt. In de eerste modus van het spel, World Tour, is het de bedoeling dat je zo het hele level doorkomt zonder af te gaan. Er lopen namelijk ook vijanden rond die je moet ontwijken, of uitschakelen. Dat kun je doen door op hun hoofd te springen. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld ook gaten waar je in kunt vallen. Door zoveel mogelijk muntjes te verzamelen krijg je een hogere score.

Toad Rally

De tweede spelmodus in Super Mario Run heet Toad Rally. Daarin moet je opnieuw een level uitspelen, maar dit keer tegen de geest van een andere speler. Het komt er dus op neer dat je de records van je vrienden probeert te verbeteren, door zo veel mogelijk muntjes binnen zo weinig mogelijk tijd binnen te halen. Het heet Toad Rally omdat er allemaal Toads toekijken, die beoordelen welke speler het meeste indruk heeft gemaakt.

Kingdom Builder

Dan komen we aan bij de derde spelmodus, genaamd Kingdom Builder. In deze modus kun je verzamelde muntjes inleveren, om zo je eigen Mushroom Kingdom te bouwen. Je kunt huisjes neerzetten, decoraties kopen en zo je eigen wereldje maken. Door specifieke huisjes te kopen speel je weer nieuwe levels vrij voor andere modi, of zelfs nieuwe personages. Denk aan Luigi, Yoshi en zelfs Toad.

Kosten en verbinding

Er is een gratis demo van Super Mario Run beschikbaar, waarmee je de eerste drie levels van de World Tour Modus kunt proberen. Als je alle spelmodi, levels en toekomstige extra content wil spelen, dan zul je €10 moeten betalen. Om Super Mario Run te spelen moet je altijd een internetverbinding hebben. Dat is echter alleen zodat de game kan checken of je het spel hebt aangeschaft, dus het slokt niet zoals bij Pokémon Go razendsnel je data op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Stickers, gericht zoeken en meer: WhatsApp voegt nieuwe functies toe lees verder

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters