iCloud beheren: zo maak je een reservekopie van je iPhone

Dankzij iCloud kun je je foto’s, video’s en andere bestanden veilig opslaan zonder deze te verliezen. Met iCloud kun je overal je bestanden openen. Mits je weet hoe de dienst van Apple werkt. iCloud beheren: zo doe je dat.

iCloud beheren

Via iCloud kun je een reservekopie maken van je Apple-apparaat en kun je zowel je documenten als mediabestanden veilig opslaan. Helaas krijg je van Apple maar 5GB aan opslagruimte. Als deze ruimte vol is moet je bestanden verwijderen of opslagruimte bijkopen. Bij het uitbreiden van je iCloud opslag kun je kiezen uit abonnementen van 50GB, 200GB, 1TB of 2TB.

Opslagruimte controleren

Ben jij vergeten hoeveel opslagruimte je nog hebt? Dan is het handig om dit te controleren. Als je een iPhone, iPod touch of iPad hebt met iOS 9 of hoger, dan moet je je instellingen openen, kiezen voor iCloud en klikken op opslag. Heb je iOS 8, dan volg je dezelfde stappen uit, maar klik je ook nog eens op ‘beheer opslag’. Bij nog oudere versies moet je de instellingen openen, kiezen voor iCloud en klikken op ‘opslag en reservekopie.’ Om de iCloud opslag op je Mac te controleren moet je naar het Apple menu gaan, kiezen voor systeemvoorkeuren en klikken op iCloud en vervolgens kiezen voor ‘beheer.’ Op een normale pc iCloud voor Windows openen en klikken op ‘beheren.’

iCloud beherenReservekopie maken

Door een reservekopie te maken van je gegevens via iCloud, blijven al je gegevens bewaard bij diefstal, vervanging of beschadiging. Maar hoe maak je een reservekopie? Maak hiervoor verbinding met het WiFi-netwerk, open instellingen, kies voor iCloud en klik op reservekopie. Schakel vervolgens de optie ‘iCloud-reservekopie’ in, klik op ‘maak nu reservekopie’ en wacht totdat de actie voltooid is. Wil je zeker weten dat de reservekopie gemaakt is? Ga dan naar instellingen, kies voor iCloud, ga naar opslag en open ‘beheer opslag’. Kies vervolgens voor jouw apparaat en check in de gegevens of bij de laatste reservekopie dezelfde tijd en dag worden aangegeven van wanneer jij de reservekopie gemaakt heb.

Wat vind jij van deze tips? Laat het in een reactie weten.

Bron: Apple Support

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters