Zo installeer je iOS 10 Public beta

Vanaf vandaag kan iedereen de Public beta van iOS 10 installeren. Hoe je dit doet, dat vertellen we je in dit artikel.

iOS 10

Apple iOS 10 ondersteunde toestelelniOS 10 is de nieuwe versie van Apple’s mobiele besturingsysteem dat werd aangekondigd tijdens het bedrijf zijn jaarlijkse World Wide Developer Conference. Hoewel er niet veel visuele veranderingen zijn doorgevoerd in iOS 10, is het toch nog een interessante update. Zo heeft Apple onder andere Siri opengesteld voor ontwikkelaars, waardoor de persoonlijke assistent nog meer zal kunnen doen. In iOS 10 zal het bijvoorbeeld mogelijk zijn om Siri een applicatie zoals WhatsApp te laten openen. En als je wil, zal je zelfs met Siri een bericht kunnen versturen via WhatsApp. Verder heeft Apple het notificatiecentrum in iOS 10 onder handen genomen. Notificaties zullen duidelijker worden weergegeven en je zal er beter mee kunnen ‘communiceren’. Ook speelt 3D Touch een prominentere rol in iOS 10. Zo krijg je niet langer ‘saaie’ snelkoppelingen wanneer je harder op een applicatie drukt in iOS 10, bij sommige applicaties zul je ook widgets te zien krijgen wanneer je er harder op drukt.

iOS 10 Public beta

Zoals voorgaande jaren zal Apple iOS 10 ergens rond oktober beschikbaar maken voor het grote publiek. Tot dan kunnen alleen ontwikkelaars de nieuwe versie van iOS testen. Of toch, dit was vroeger zo. Sinds een aantal jaren voorziet Apple ook een Public beta programma voor zijn nieuwe versies van iOS, waardoor ook de gewone gebruiker kan mee testen. Dit alles helemaal gratis. Al moeten we er wel even bij zeggen dat de Public beta van iOS 10 lichtjes verschilt van de beta die ontwikkelaars krijgen. Zo zit er in de Public beta een applicatie die het mogelijk maakt om bugs door te geven. Qua functionaliteit en looks is de Public beta van iOS 10 helemaal identiek aan de beta die ontwikkelaars krijgen. Hieronder leggen we je uit hoe jij de Public beta van iOS 10 kunt installeren.

Hoe installeer je de public beta

Zo installeer je iOS 10 Public beta maak een reservekopieAlvorens je ook maar mag denken aan iOS 10 te installeren op je toestel, moet je allereerst een reservekopie van je iPhone, iPad of iPod Touch maken. Dit reservekopie maak je het best via je computer. Mocht dit te veel moeite zijn: een reservekopie maken via iCloud is ook goed, al zul je wel app-data verliezen wanneer je een iCloud reservekopie herstelt op je toestel.

Zo installeer je iOS 10 Public beta inschrijvenDe volgende stap is je inschrijven voor het public beta programma van Apple. Dit kun je doen door naar beta.apple.com te gaan op de iPhone, iPad of iPod Touch waarop je iOS 10 wil testen (op je laptop kan je dit ook doen, maar dat maakt het proces iets ingewikkelder). Vervolgens druk je op de blauwe sign up (registreer) knop. Hierna log je in met je Apple ID kies je voor sign in (log in) en accepteer je de voorwaarden. Als je al eens een public beta hebt getest moet je bovenstaande stappen om je te registeren natuurlijk niet volgen, onderstaande stappen wel.

Nu is het moment aangebroken waarop je de beta kunt de installeren op je toestel. Om dit te doen ga je, op je iDevice, terug naar beta.apple.com. Eenmaal aangekomen druk je op de iOS tab. Download daarna het profiel, en klik na het downloaden op installeren. Na de eerste keer op installeren te drukken moet je je wachtwoord ingeven waarna je het certificaat moet accepteren door nogmaals op installeren te drukken. Nu moet je nog een keer op installeren drukken om het certificaat waarna het certificaat geïnstalleerd is. Druk vervolgens op herstart om je toestel te herstarten.

De Public beta echt installeren

Zo installeer je iOS 10 Public beta iPhone met public betaNadat je bovenstaande stappen gevolgd heb, moet je de instellingen van je iPhone, iPad of iPod Touch openen. In de instellingen kies je voor algemeen en dan voor software-update. Hier moet je op downloaden en installeren drukken waarna je twee keer voor accepteren moet kiezen. Hierna wordt de update, in de achtergrond, gedownload. Eenmaal de update volledig gedownload is zul je een melding krijgen om deze te installeren.

Waarschuwing

Net zoals in de beta van iOS 10 die ontwikkelaars krijgen, zullen er meerdere bugs in de Public beta van iOS 10 zitten. Op zich is dit geen probleem, en ook heel logisch, maar we raden je wel af om de beta op je dagelijks toestel te installeren. Je toestel kan door iOS 10 redelijk onbruikbaar worden. Niet dat hij kapot zal gaan. Je zult gewoon mee moeten leren leven dat batterijprestaties veel minder goed zijn en dat applicaties op random momenten kunnen dichtslaan/vastlopen.

Mocht je nog vragen hebben over het installatieproces mag je deze altijd achterlaten in de reacties onder dit artikel. Laat ook even weten of jij de Public beta van iOS 10 op jouw toestel gaat installeren. Wij wel!

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters