5 toffe nieuwe functies van iOS 10.1

Iedere update van iOS voegt Apple weer wat leuke nieuwe functies toe. Ook iOS 10.1 heeft een aantal mooie nieuwe features gekregen. Hier zijn 5 van die vette functies die Apple aan iOS 10.1 heeft toegevoegd.

1. Portretmodus (iPhone 7 Plus)

portretmodus-aardbei-825x550Tijdens zijn event toonde Apple zijn nieuwe portretmodus. Daarmee kan je met de iPhone 7 Plus portretten van personen maken, door scherp te stellen op de persoon en de achtergrond vaag te maken. De functie is exclusief voor de iPhone 7 Plus omdat hij de twee achtercamera’s gebruikt. Portretmodus is nog steeds in bèta.

2. Berichten-effecten opnieuw afspelen

iOS 10 installerenSoms verstuurt iemand met een berichtje in iMessage ook een effectje mee. Denk bijvoorbeeld aan slingers of ballonen als iemand je een fijne verjaardag wenst. Vanaf nu kan je dat effectje gewoon opnieuw afspelen. Klik gewoon op de herhaal-knop onder het berichtje met het effect en je iPhone speelt het nogmaals af.

3. Berichten-effecten mét ‘Verminder beweging’

iOS 10.1 iMessageDe eerdergenoemde berichten-effecten hadden in iOS 10 een kleine beperking. De iPhone kon ze namelijk niet automatisch afspelen als de optie ‘Verminder beweging’ aanstond. Dat is in iOS 10.1 niet meer het geval. Met de update staat onder de ‘Verminder beweging’-optie ook de optie om alsnog berichten-effecten automatisch te laten zien.

4. Fitnesstrackingmogelijkheden voor rolstoelgebruikers

De Apple Watch is een van de eerste mainstreamapparaten die gehandicapte gebruikers aanmoedigt om te bewegen. Met iOS 10 en WatchOS 3.0 introduceerde Apple al een aantal handmatige fitnesstrackingopties voor rolstoelgebruikers. Zo konden ook zij hun fitnessdoelen bereiken. In iOS 10.1 heeft Apple ondersteuning voor rolstoelloop- en rensnelheid toegevoegd.

5. Extra ondersteuning voor openbaar vervoer in Kaarten

De laatste functie is erg handig. Helaas hebben alleen Japanners er wat aan. In iOS 10.1 heeft Apple in Kaarten uitgebreide ondersteuning toegevoegd voor alle grote openbaar vervoer-lijnen in Tokyo, Osaka en Nagoya.

Bron: PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone 😱🙊 lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

drone

Met de Vlieg Veilig app weet je precies waar je drone wel en niet mag vliegen lees verder

Auto terugvinden met siri Apple slimme speaker

Op naar 2020: waarom iOS 14 Apple’s beste software wordt lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters