iOS 10 is nu beschikbaar: zo kun je de update installeren

iOS 10 is eindelijk beschikbaar, de volgende grote update voor het mobiele besturingssysteem van Apple. We leggen je uit hoe je de update kunt installeren.

iOS 10

Apple heeft vandaag iOS 10 officieel uitgebracht voor de iPhone, iPad en iPod Touch. De update introduceert een hoop nieuwe functies en veranderingen, zoals het vernieuwde lockscreen, verbeteringen voor Siri en nog veel meer. Het aantal nieuwigheden is te groot om hier op te noemen, maar wees niet getreurd: in dit uitgebreide artikel zetten we alle veranderingen en nieuwe functies voor je op een rijtje. Vrijwel elke recente iPhone en iPad zal de update ontvangen, al zou het kunnen dat jouw toestel net buiten het bootje valt. De iPad 2 en de iPhone 4s worden op iOS 9 achtergelaten, maar alle nieuwe apparaten van Apple kunnen vanaf vandaag de update naar iOS 10 gewoon downloaden. Ben je benieuwd of jouw toestel erbij zit? In dit artikel vind je een complete lijst van alle ondersteunde iPhones, iPads en iPod Touch modellen.

Installeren

Als het goed is krijg je ergens in de loop van vandaag een melding in beeld dat je de update naar iOS 10 kunt downloaden en installeren. Heb je de melding gemist of heb je geen zin om te wachten? Dan kun je met behulp van de volgende makkelijk te volgen stappen de update alsnog binnenhalen.

 1. Pak je iPhone, iPad of iPod Touch erbij waarop je iOS 10 wil gaan installeren.
 2. Open je instellingen, en navigeer naar Algemeen.
 3. Kies daar vervolgens voor Software-update.
 4. Nu verschijnen er als het goed is stappen in beeld en wordt de update gedownload.

iTunes

Stond er nog geen update naar iOS 10 voor je klaar of kreeg je een foutmelding? Dan is de kans groot dat de servers van Apple overbelast zijn. Je kunt het later vandaag nog een keer proberen, of de update naar iOS 10 middels iTunes binnenhalen. Daarvoor heb je een computer of laptop nodig met iTunes, een kabeltje en natuurlijk het toestel dat je wil updaten.

 1. Verbind je iPhone, iPad of iPod Touch middels een kabeltje met je computer of laptop.
 2. Selecteer het icoontje van je apparaat binnen iTunes.
 3. Druk onder het tabblad Overzicht op Zoek naar update.
 4. Volg de stappen om iOS 10 te installeren.

Heb je de update al binnengehaald en ben je benieuwd naar alle nieuwe subtiele trucjes en aanpassingen die Apple in iOS 10 heeft verwerkt? We hebben in dit artikel 13 handige tips en tricks voor je op een rijtje gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Marjolein -

  Ik heb een iphone 6 plus en krijg de update ios 10.2 niet geinstalleerd, krijg constant de melding “update aangevraagd….” maar blijf hierop hangen. Hoe kan dat ?

 2. Manuelle -

  Ik heb iPad 2 en ik krijg niet de iOS 10.2 enzo niet geïnstalleerd. Ik heb alles geprobeerd en hij krijg die update niet gevonden. Hoe kan dat? En hoe kan ik dit oplossen?
  Groetjes Manuelle

 3. Cle -

  Ben mijn wachtwoord voor de appleid vergeten,geeft dan een verificatiecode die in niet kan ontvangen.Meldt nu dat ik al teveel heb geprobeert.Hele nacht gewacht en meldt dat nog steeds

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone 😱🙊 lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

drone

Met de Vlieg Veilig app weet je precies waar je drone wel en niet mag vliegen lees verder

Auto terugvinden met siri Apple slimme speaker

Op naar 2020: waarom iOS 14 Apple’s beste software wordt lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters