iPhone apps verwijderen doe je zo

Je geheugen zit vol of je gebruikt een applicatie al heel lang niet meer. Er zijn verschillende redenen om een app te willen verwijderen van je iPad of iPhone. Maar hoe doe je dat? Op deze twee manieren kun je iPad en iPhone apps verwijderen.

iphone apps verwijdereniPhone apps verwijderen vanaf het beginscherm

De makkelijkste manier om apps te verwijderen is vanaf je beginscherm. Hou je vinger ingedrukt op de app die je wil verwijderen. Er verschijnt nu een kruisje bij de app, klik op het kruisje en je app is verwijderd. De app is niet voorgoed kwijt, je kunt hem altijd opnieuw installeren in de App Store. Betaalde apps hoef je niet opnieuw te betalen. Door dezelfde stappen uit te voeren op je iPad krijg je hetzelfde resultaat.

iPhone apps verwijderen via instellingen

Een andere manier om apps van je iPhone of iPad te verwijderen is via instellingen. Open hiervoor de instellingen app, klik op ‘algemeen’, ga naar ‘opslag en gebruik’, kies voor ‘beheer opslag’ onder het kopje ‘opslag’, tik op de app die je wil verwijderen en kies voor ‘verwijder app’.

Vaste apps verwijderen

Op je iPhone of iPad zijn er bepaalde apps die van te voren geïnstalleerd zijn. Deze kun je verwijderen door instellingen te openen, te klikken op ‘algemeen’, te kiezen voor ‘beperkingen’ en de schakelaars van de app-iconen die je niet meer wilt zien op wit te zetten. Als je deze apps weer terug wil zetten, volg je dezelfde stappen, maar zet je de schakelaar op groen.

Pas op: iTunes synchronisatie

Als je je apps synchroniseert met de iTunes op je desktop, dan worden deze weer terug gezet op je mobiel. Verwijder de apps uit je iTunes-bibliotheek om te voorkomen dat je verwijderde apps allemaal terug gezet worden.

Hebben deze tips jou geholpen? Laat het in een reactie weten.

Bron: iCulture

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters