iPhone apps verwijderen doe je zo

Je geheugen zit vol of je gebruikt een applicatie al heel lang niet meer. Er zijn verschillende redenen om een app te willen verwijderen van je iPad of iPhone. Maar hoe doe je dat? Op deze twee manieren kun je iPad en iPhone apps verwijderen.

iphone apps verwijdereniPhone apps verwijderen vanaf het beginscherm

De makkelijkste manier om apps te verwijderen is vanaf je beginscherm. Hou je vinger ingedrukt op de app die je wil verwijderen. Er verschijnt nu een kruisje bij de app, klik op het kruisje en je app is verwijderd. De app is niet voorgoed kwijt, je kunt hem altijd opnieuw installeren in de App Store. Betaalde apps hoef je niet opnieuw te betalen. Door dezelfde stappen uit te voeren op je iPad krijg je hetzelfde resultaat.

iPhone apps verwijderen via instellingen

Een andere manier om apps van je iPhone of iPad te verwijderen is via instellingen. Open hiervoor de instellingen app, klik op ‘algemeen’, ga naar ‘opslag en gebruik’, kies voor ‘beheer opslag’ onder het kopje ‘opslag’, tik op de app die je wil verwijderen en kies voor ‘verwijder app’.

Vaste apps verwijderen

Op je iPhone of iPad zijn er bepaalde apps die van te voren geïnstalleerd zijn. Deze kun je verwijderen door instellingen te openen, te klikken op ‘algemeen’, te kiezen voor ‘beperkingen’ en de schakelaars van de app-iconen die je niet meer wilt zien op wit te zetten. Als je deze apps weer terug wil zetten, volg je dezelfde stappen, maar zet je de schakelaar op groen.

Pas op: iTunes synchronisatie

Als je je apps synchroniseert met de iTunes op je desktop, dan worden deze weer terug gezet op je mobiel. Verwijder de apps uit je iTunes-bibliotheek om te voorkomen dat je verwijderde apps allemaal terug gezet worden.

Hebben deze tips jou geholpen? Laat het in een reactie weten.

Bron: iCulture

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

YouTube Go

Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken lees verder

The Last Jedi: vijf mobiele Star Wars games die je moet checken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters