iPhone batterij tips: zo doe je langer met je batterij

Je rijdt op de weg en opeens valt je iPhone uit. Dat is balen, want daar stond je routebeschrijving op. Last hebben van een snel leeglopende accu kan erg vervelend zijn. In dit artikel geven wij iPhone batterij tips.

Opladen smartphone iphone batterij tipsiPhone batterij tips

Voordat je allerlei apps gaat verwijderen, is het handig om te bekijken welke apps de meeste stroom gebruiken. Dit doe je door naar instellingen te gaan, te kiezen voor algemeen en te klikken op gebruik. Schrijf vervolgens de tijdsduren op die achter ‘gebruik’ en ‘standby’ staan. Zet je iPhone vervolgens in de standby stand en wacht vijf minuten. Als het goed is is de standby stand met vijf minuten toegenomen en de gebruiksduur met maximaal één minuut. Wanneer de gebruiksduur met meer dan een minuut is toegenomen dan is er een bepaalde app die veel stroom vreet.

Bluetooth

Het is eerst handig om wat instellingen aan te passen, waaronder het uitschakelen van je bluetooth. Vaak heb je je bluetooth niet nodig en daarnaast kost het ook nog eens veel stroom als deze aanstaat. Je bluetooth uitschakelen doe je door naar instellingen te gaan, te kiezen voor bluetooth en de schakelaar op grijs te zetten.

Helderheid

Een hoge schermhelderheid draagt vaak bij aan het snel leeglopen van je batterij. Het is dan ook slim om de schermhelderheid niet volluit aan te zetten. De schermhelderheid kun je lager zetten door naar instellingen te gaan, te kiezen voor ‘helderheid en achtergrond’ en de schuifknop naar links te verschuiven.

Contrast

Door je contrast te verminderen, kun je energie besparen. Ga hiervoor naar instellingen, ga naar algemeen, kies voor toegankelijkheid, klik op contrast en verlaag deze.

Pushmail

Ben jij het type dat z’n mailtjes niet direct hoeft te beantwoorden als deze binnen is gekomen? Dan is het een slimme zet om je pushmail uit te schakelen, op deze manier bespaar je namelijk je iPhone batterij. Als je je pushmail uitzet krijg je niet direct een melding wanneer er een mail is binnengekomen, maar je kunt er ook voor kiezen dat je mail vernieuwd wordt om een bepaalde tijd. Ga hiervoor naar instellingen, kies voor ‘e-mail, contacten, agenda’s,’ ga naar ‘nieuwe gegevens’ en kies ervoor hoe vaak jij je mail wilt ontvangen.

Automatische app downloads

Applicaties installeren kost veel energie. Sinds de update naar iOS 7 kun je ervoor kiezen om apps automatisch te laten downloaden, alleen is dit niet erg handig voor je batterijduur. Gelukkig is er de optie om het automatisch downloaden van apps uit te schakelen zodat je er zelf voor kunt kiezen wanneer jij je apps update. Voor het uitzetten van de automatische downloads moet je instellingen openen, kiezen voor ‘iTunes en App Store’, open automatische downloads en zet de schakelaar uit.

Locatie-diensten uitschakelen

Veel apps hebben toegang tot je locatie, wat ervoor zorgt dat deze apps nog meer stroom vreten. Om je batterijduur te besparen, moet je deze optie uit zetten. Ga hiervoor naar instellingen, kies voor privacy, klik op locatievoorzieningen en zet de schakelaar uit.

Facebook en WhatsApp

Ook Facebook en WhatsApp kosten veel stroom. Dit komt doordat deze applicaties een paar trucjes uitvoeren waardoor ze niet na tien minuten op standby gaan. Dit kun je aanpassen door je instellingen te openen, te kiezen voor algemeen en te klikken op ‘ververs apps op achtergrond’. Hier kun je het ophalen van data uitschakelen.

Siri

Gebruik jij Siri niet of nauwelijks? Dan moet je de ‘Hé Siri’ functie op je iPhone uitschakelen. Anders moet je iPhone voortdurend controleren of jij ‘Hé Siri’ zegt of niet. Ga hiervoor naar instellingen, klik op algemeen, kies voor Siri, ga naar ‘Hé Siri’ en zet de schakelaar uit.

Heb jij nog handige iPhone batterij tips? Laat het in een reactie weten.

Bron: Lifewire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hansz -

  Je koopt een smartphone vanwege alle mogelijkheden maar je kunt ze het beste niet gebruiken want anders gaat je batterij te snel leeg.
  Logisch toch????

  1. Faas -

   Heel logies. Je kan het op bepaalde momente uitzetten. Als ik op kantoor zit; dan hoef ik echt geen locatie voorzieningen aan. Ik weet de weg wel te vinden. Enz.
   Zo heb ook geen Facebook;-) vreet energie

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Apple iPhone 8

Deze feature willen iPhone-gebruikers het liefst van Android overnemen lees verder

iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

Apple iOS 11.1 emoji's

Dit zijn de nieuwe emoji’s die je met iOS 11.1 krijgt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters