iPhone code vergeten: zo stel je hem opnieuw in

Het kan iedereen overkomen: je iphone code vergeten. Na zes keer een wachtwoord invullen, krijg je een melding te zien waarin staat dat je iOS-apparaat is geblokkeerd. Wat nu?

iphone code vergeteniPhone code vergeten

Als je geen reservekopie hebt gemaakt, dan zijn helaas al je gegevens op je iPhone verdwenen. Om weer toegang tot het apparaat te krijgen moet je namelijk het apparaat wissen. Hierdoor worden alle instellingen en gegevens gewist. Het wissen van je apparaat kan op verschillende manieren.

Apparaat wissen via iTunes

Je kunt je apparaat wissen met iTunes als het met iTunes gesynchroniseerd is. Dit doe je door de volgende stappen uit te voeren: Verbind je iPhone met de computer waarmee het gesynchroniseerd is, open iTunes, laat iTunes het apparaat synchroniseren en maak een reservekopie. Als de synchronisatie is afgerond moet je klikken op ‘Herstel mijn apparaat’. Zodra het configuratiescherm verschijnt, moet je klikken op ‘Zet iTunes-reservekopie terug.’ Kies vervolgens voor jouw apparaat in iTunes en kies de juiste reservekopie.

Apparaat wissen met iCloud

Een andere manier om je apparaat te herstellen is via iCloud. Dit kan alleen als je ‘Zoek mijn iPhone’ hebt geconfigureerd op het iOS-apparaat. Ga op je Mac naar icloud.com/find. Log vervolgens in met je Apple ID, klik op ‘alle apparaten’, kies het apparaat dat je wil wissen, klik op wis en kies voor ‘het apparaat als nieuw configureren’ of kies voor ‘reservekopie terugzetten’.

Apparaat wissen met de herstelmodus

De laatste optie is je iPhone wissen met de herstelmodus. Deze optie is noodzakelijk als je ‘Zoek mijn iPhone’ niet hebt geconfigureerd in iCloud of als je je iPhone niet eerder hebt gesynchroniseerd via iTunes. Verbind hiervoor je iPhone met de computer, open iTunes, herstart je iPhone geforceerd, klik op ‘herstel’ en wacht af. Hierna kun je je iPhone configureren en weer gebruiken. Door de herstelmodus te gebruiken worden het apparaat en de toegangscode verwijdert.

Bron: Apple Support

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone 😱🙊 lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

drone

Met de Vlieg Veilig app weet je precies waar je drone wel en niet mag vliegen lees verder

Auto terugvinden met siri Apple slimme speaker

Op naar 2020: waarom iOS 14 Apple’s beste software wordt lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters