iPhone scherm vervangen doe je zo

Je hoeft je iPhone maar één keer te laten vallen en het is al mis: je scherm is gebroken. O jee, wat nu? Je iPhone scherm vervangen is vaak de enige oplossing en hoe dit moet lees je in dit artikel.

Apple iPhone 7 Plus design iphone scherm vervangenGarantie

Voordat je naar de reparateur gaat of een poging waagt je iPhone scherm te vervangen, check eerst je garantie. Lees goed de voorwaarden. Als je gedekt ben tegen deze schade, dan is er de optie om je scherm gratis te laten vervangen. Is dit niet het geval, lees dan verder.

Reparateur

Als je geen garantie meer hebt op je iPhone of als de schade niet onder de garantie valt, kun je het beste naar een professional gaan. Bij Apple kost het vervangen van een nieuw scherm al gauw 150 euro. Deze prijs kan nog hoger oplopen als naast het glas ook het lcd-scherm stuk is. Het is wel het slimste om je scherm bij Apple of een Apple-gecertificeerd bedrijf te laten vervangen, want zij weten precies hoe ze dit probleempje kunnen oplossen.

Zelf je iPhone scherm vervangen

Ben jij heel handig, heb je geen garantie of geen geld om naar een professional te gaan? Dan is er altijd nog de keuze om zelf het scherm te vervangen. Het risico is wel dat je iPhone nog meer beschadigd kan raken als je niet weet wat je doet. Op het internet kun je al voor een paar tientjes een homeknop, nieuw scherm en gereedschap kopen. Volg het volgende stappenplan, maar let op: het is niet zonder risico.

Stap 1: Schakel je iPhone uit, draai de twee kleine schroefjes naast de ingang van de oplader poort aan de onderkant van het toestel eruit. Trek met een zuignap uit het bestelde reparatiepakket het scherm voorzichtig omhoog en houd de behuizing van je iPhone goed vast.

Stap 2: Maak de kabels die aan je scherm vastzitten los door het metalen plaatje waar de kabels aan vast zitten los te schroeven. Het plaatje bestaat uit drie schroeven, schroef elke schroef los. Gebruik een plastic voor de grip, zodat het plaatje er makkelijk uit gaat.

Stap 3: Haal de kabels die vastzitten aan de behuizing van de iPhone voorzichtig los met de plastic staven. Het scherm komt vanzelf los als alle kabels los zijn.

Stap 4: Bij deze stap breng je het nieuwe scherm aan. Doe dit door alle stappen in omgekeerde volgorde te doen. Besteed hier genoeg aandacht aan, want het is de bedoeling dat de kabels en aansluitingen op de goede plek terecht komen. Zet je iPhone aan voordat je het scherm helemaal aandrukt, zo kun je zien of alles werkt. Als alles werkt, druk je het scherm aan en zet je alle schroefjes weer op de oude plaats.

Is het na deze tips voor jou nog steeds onduidelijk hoe je je scherm vervangt, check dan de video ‘iPhone scherm vervangen’:

Bron: iPhoned

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone 😱🙊 lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

drone

Met de Vlieg Veilig app weet je precies waar je drone wel en niet mag vliegen lees verder

Auto terugvinden met siri Apple slimme speaker

Op naar 2020: waarom iOS 14 Apple’s beste software wordt lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters