Je iPhone sneller maken doe je zo

Heb jij last van een trage iPhone of iPad? Dan is hier gelukkig een oplossing voor. Je iPhone sneller maken doe je zo.

iOS 10 installerenRegelmatig updaten

Nieuwe updates zorgen voor een beter besturingssysteem. Daarom is het belangrijk dat je je iPhone regelmatig updatet. Soms krijg je hier automatisch een melding van en soms niet. Door naar instellingen te gaan, te kiezen voor algemeen en te klikken op ‘software update’ kun jij controleren of je de laatste iOS-versie hebt en of je je iPhone eventueel moet updaten.

Verwijder of verplaats ongebruikte media

Maak jij regelmatig foto’s en video’s? Dan kan het best zo zijn dat daarom je iPhone zo traag is. Een groot aantal van foto’s en video’s op je mobiel zorgt voor minder ruimte waardoor je telefoon slomer wordt. Verplaats daarom je foto’s en video’s regelmatig naar je laptop, zodat je ze van je smartphone kunt verwijderen. Daarnaast kan een grote muziekbibliotheek ook de snelheid van je iPhone beïnvloeden.

Locatievoorzieningen uitschakelen

Als je locatievoorzieningen aanstaan, dan kost dit batterij en geheugen, zelfs als je deze niet gebruikt. Zorg er daarom voor dat je locatievoorzieningen niet voor alle apps aanstaan. Je locatievoorzieningen kun je vinden onder ‘privacy’.

Wis je cache en geschiedenis in Safari

Heb jij er ooit aan gedacht om de geschiedenis en cash van Safari te wissen? Vast niet. Toch kan het veel geheugen innemen, wat weer zorgt voor een tragere mobiel. Voor het wissen van deze gegevens moet je naar instellingen gaan, kiezen voor Safari en klikken op ‘Wis geschiedenis & wis cookies en gegevens’. Als je je iPhone snel wilt houden, moet je dit regelmatig doen.

Apps niet laten verversen op de achtergrond

Apps verversen automatisch op de achtergrond, wat ervoor zorgt dat je smartphone trager wordt. Gelukkig kun je het automatisch apps verversen uitschakelen. Dit doe je door naar instellingen te gaan, te kiezen voor algemeen en te klikken op ‘ververs op achtergrond.’ Vervolgens zie je een lijst met apps staan en kun je er zelf voor kiezen welke apps jij wel en niet wil laten verversen op de achtergrond.

iPhone sneller maken

Er zijn nog meer tips en tricks om je iPhone of iPad sneller te maken. Zo kun je onnodige apps verwijderen, oude berichten verwijderen of je iPhone opnieuw opstarten.

Heb jij nog handige tips? Laat het in een reactie weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hondje -

    Wat een onzin allemaal zeg, een iPhone traag omdat er veel foto’s aanwezig zijn? Daarnaast wordt cache (zo spel je het) gebruikt om websites juist sneller in te laden, omdat bepaalde bestanden al op je telefoon staan waardoor je ze niet continu van het internet hoeft te plukken. Door het uitschakelen van locatievoorzieningen krijg je geen snellere iPhone en updates maken je toestel ook niet per se sneller.

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

ios 11.3

Iedereen kan nu de betaversie van iOS 11.3 installeren lees verder

ios 11.3

Preview iOS 11.3: Meer animoji, uitbreiding ARKit, health en meer… lees verder

Trein OS iOS Apple Invisible tickets

NS en ING testen reizen met iPhone: Invisible Tickets lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters