Zo schakel je stille modus op je iPhone in

Tijdens een vergadering is het onbeleefd als je wordt opgebeld en het geluid van je iPhone aan staat. Ook in andere situaties heb je waarschijnlijk liever dat je geluid uit staat en niet aan. iPhone stille modus: zo schakel je deze in.

iPhone stille modus inschakelen

Door de juiste voorbereidingen te treffen hoeft het je nooit meer te gebeuren dat je iPhone af gaat tijdens een vergadering of examen. Vooral een alarm is vervelend, omdat je dat geluid niet zo maar kan uitschakelen. Er zijn verschillende manieren waardoor je niet meer bang hoeft te zijn dat je iPhone ongewenst af gaat.

iphone stille modusMute-knop aanzetten

Een van die manieren is het aanzetten van de mute knop. Maar waar zit die knop nou eigenlijk? De mute knop zorgt ervoor dat het geluid van je iPhone niet af gaat, erg handig dus. Deze zit aan de zijkant je iPhone. Door de mute knop aan te zetten gaat je smartphone trillen in plaats van geluid maken.

Niet storen inschakelen

Een andere manier om je telefoon geluidloos te maken is door de optie ‘niet storen’ in te schakelen. Met deze functie voorkom je dat er notificaties binnenkomen en geluiden afgaan. Deze optie kun je handmatig inschakelen en van te voren inplannen wanneer deze functie actief moet zijn. Dit doe je door naar instellingen te gaan, te kiezen voor ‘niet storen’ en de schakelaar op ‘handmatig’ instellen. Deze functie werkt alleen als je iPhone op slaapstand staat. Als je wilt dat oproepen en notificaties altijd onderdrukt worden, moet je onder de stille modus kiezen voor ‘altijd’ of als je iPhone is vergrendeld. Wil je de niet storen functie van te voren inplannen? Ga dan naar instellingen, kies voor ‘niet storen’, klik op ‘gepland’ en kies voor het tijdstip wanneer jij wil dat je iPhone je niet stoort.

Alleen bereikbaar voor bepaalde personen

Als je wilt dat je onbereikbaar blijft, behalve voor telefoontjes van bijvoorbeeld je moeder, dan is ook hier aan gedacht. Bij instellingen┬ávan ‘niet storen’ kun je ervoor kiezen dat je wel telefoontjes kunt ontvangen van je favoriete contactpersonen. Dit doe je door ‘sta oproepen toe van favorieten’ in te schakelen.

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters