Met deze vijf tips wordt je iPhone X leven een stuk makkelijker

De iPhone X is nu alweer een tijdje uit en nieuwe gebruikers hebben inmiddels de tijd gehad om aan het toestel te wennen. Sommige dingen werken namelijk net iets anders dan je van andere iPhones gewend bent. Als je nog wat strubbelingen hebt met je iPhone X, hebben we vijf tips voor je om je leven net wat makkelijker te maken.

Ontgrendelen met Face ID

Eén van de grootste veranderingen aan de iPhone X ten opzichte van andere iPhones is dat er geen vingerafdrukscanner meer is. Ontgrendelen gebeurt voortaan via Face ID, maar bij sommige mensen lijkt het erop alsof de nieuwe feature niet consistent werkt. Dat zou kunnen komen doordat je bij het instellen van Face ID het toestel op ooghoogte hebt gehouden. De meeste mensen zijn geneigd om dat te doen, maar in het dagelijks gebruik houdt je natuurlijk meestal je toestel wat lager. Het lijkt er dan ook op dat je Face ID beter werkt, wanneer je het instelt terwijl je je toestel lager houdt. Om je Face ID te resetten ga je naar Settings > Face ID & Passcode en vul je je pincode in. Daarna kies je voor Reset Face ID om een nieuwe scan te maken.

iPhone X

Snel wisselen tussen apps

Je hebt vast door dat wanneer je vanaf de onderkant naar boven swipet naar het midden van je display en even pauzeert, je op een gegeven moment de mogelijkheid krijgt om te switchen tussen openstaande apps. Dit werkt inderdaad, maar het kan een stukje sneller. Je kunt er namelijk ook komen door te swipen vanaf links onder naar de onderkant van de app die helemaal rechts op de onderste rij staat (ongeveer anderhalve centimeter omhoog vanaf de onderkant). Door deze schuine swipe-beweging te maken kom je sneller bij de apps waartussen je wilt switchen.

iPhone X apps verplaatsen

In plaats van met één vinger te slepen met apps om ze te verplaatsen naar een map, kun je ook veel makkelijker twee vingers gebruiken. Houdt de app die je wilt verplaatsen ingedrukt met één vinger, terwijl je met een vinger van je andere hand tapt op de folder waar de app naartoe moet. Dat is alles en je app is nu naar de folder verdwenen. Dit trucje kun je overigens ook gebruiken wanneer je apps naar een ander scherm wilt verplaatsen. Als je klaar bent je rerorganisatie, kun je gewoon van de onderkant van het scherm naar boven swipen en je apps houden op met hun dansje.

iPhone X

Keyboard voor één hand

Soms heb je maar één hand vrij en is het fijn als je keyboard hieraan meewerkt. Dat kan gelukkig voor zowel je linker- als rechterhand. Hiervoor houdt je het emoji knopje ingedrukt, wanneer je je keyboard open hebt staan. In het menu dat verschijnt kun je ook een keyboard, dat makkelijk met één hand te gebruiken is.

Camera gebruiken vanaf vergrendelscherm

Hoewel er een shortcut op het vergrendelscherm is om meteen naar de camera app te gaan, vinden sommige mensen deze niet lekker werken. Gelukkig hoef je hem ook helemaal niet te gebruiken, want er is een snellere manier om bij je camera te komen Je kunt namelijk gewoon je vinger op je display plaatsen en naar links te swipen. Dit zal de camera app openen en je kunt verder gaan met je selfie verzameling.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters