Met deze vijf tips wordt je iPhone X leven een stuk makkelijker

De iPhone X is nu alweer een tijdje uit en nieuwe gebruikers hebben inmiddels de tijd gehad om aan het toestel te wennen. Sommige dingen werken namelijk net iets anders dan je van andere iPhones gewend bent. Als je nog wat strubbelingen hebt met je iPhone X, hebben we vijf tips voor je om je leven net wat makkelijker te maken.

Ontgrendelen met Face ID

Eén van de grootste veranderingen aan de iPhone X ten opzichte van andere iPhones is dat er geen vingerafdrukscanner meer is. Ontgrendelen gebeurt voortaan via Face ID, maar bij sommige mensen lijkt het erop alsof de nieuwe feature niet consistent werkt. Dat zou kunnen komen doordat je bij het instellen van Face ID het toestel op ooghoogte hebt gehouden. De meeste mensen zijn geneigd om dat te doen, maar in het dagelijks gebruik houdt je natuurlijk meestal je toestel wat lager. Het lijkt er dan ook op dat je Face ID beter werkt, wanneer je het instelt terwijl je je toestel lager houdt. Om je Face ID te resetten ga je naar Settings > Face ID & Passcode en vul je je pincode in. Daarna kies je voor Reset Face ID om een nieuwe scan te maken.

iPhone X

Snel wisselen tussen apps

Je hebt vast door dat wanneer je vanaf de onderkant naar boven swipet naar het midden van je display en even pauzeert, je op een gegeven moment de mogelijkheid krijgt om te switchen tussen openstaande apps. Dit werkt inderdaad, maar het kan een stukje sneller. Je kunt er namelijk ook komen door te swipen vanaf links onder naar de onderkant van de app die helemaal rechts op de onderste rij staat (ongeveer anderhalve centimeter omhoog vanaf de onderkant). Door deze schuine swipe-beweging te maken kom je sneller bij de apps waartussen je wilt switchen.

iPhone X apps verplaatsen

In plaats van met één vinger te slepen met apps om ze te verplaatsen naar een map, kun je ook veel makkelijker twee vingers gebruiken. Houdt de app die je wilt verplaatsen ingedrukt met één vinger, terwijl je met een vinger van je andere hand tapt op de folder waar de app naartoe moet. Dat is alles en je app is nu naar de folder verdwenen. Dit trucje kun je overigens ook gebruiken wanneer je apps naar een ander scherm wilt verplaatsen. Als je klaar bent je rerorganisatie, kun je gewoon van de onderkant van het scherm naar boven swipen en je apps houden op met hun dansje.

iPhone X

Keyboard voor één hand

Soms heb je maar één hand vrij en is het fijn als je keyboard hieraan meewerkt. Dat kan gelukkig voor zowel je linker- als rechterhand. Hiervoor houdt je het emoji knopje ingedrukt, wanneer je je keyboard open hebt staan. In het menu dat verschijnt kun je ook een keyboard, dat makkelijk met één hand te gebruiken is.

Camera gebruiken vanaf vergrendelscherm

Hoewel er een shortcut op het vergrendelscherm is om meteen naar de camera app te gaan, vinden sommige mensen deze niet lekker werken. Gelukkig hoef je hem ook helemaal niet te gebruiken, want er is een snellere manier om bij je camera te komen Je kunt namelijk gewoon je vinger op je display plaatsen en naar links te swipen. Dit zal de camera app openen en je kunt verder gaan met je selfie verzameling.

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters