Deze iPhones, iPads en iPods krijgen de update naar iOS 10.2

Ondertussen kunnen we alweer een tijdje aan de slag met iOS 10. Binnenkort komt er echter weer een volgende grote update aan, iOS 10.2 De update brengt onder andere maar liefst 72 nieuwe emojis met zich mee.

Drie lijnen

Er zijn in totaal drie soorten toestellen waarop je iOS kunt installeren. Je hebt iPhones, iPad en ook nog iPod Touch-toestellen. Voor de gemakkelijkheid zelve gaan we de ondersteunde toestellen ook opdelen in dezelfde drie categorieën.

Ondersteunde iPhones

Een van de belangrijkste toestellen waarop je iOS 1.20 kunt installeren is de iPhone. Het is nu eenmaal Apple zijn populairste productlijn. En voor de mensen die iOS 9 op hun iPhone hebben is er goed nieuws. Alle toestellen waarop je iOS 9 kunt installeren, op de iPhone 4s na, kwalificeren ook voor een update naar iOS 10.2.

Apple iPhone 6s

Apple iPhone 6s Plus

Apple iPhone 6

Apple iPhone 6 Plus

Apple iPhone SE

Apple iPhone 5s

Apple iPhone 5c

Apple iPhone 5

Ondersteunde iPads

Natuurlijk zijn er buiten iPhones ook iPads waarop je iOS 10.2 zal kunnen installeren. En geloof me, het zijn er veel. Net na de aankondiging leek het dat alle iPads die de iOS 9 update hadden gekregen ook een update naar iOS 10 zouden krijgen. Jammer genoeg is Apple hier op teruggekomen, wat betekent dat sommige iPads het einde van hun leven kennen. Al is dit in het geval van de iPad 2 zeker niet zo raar. Het toestel werd ondertussen al 5 jaar geleden op de mark gebracht, toen Steve Jobs nog leefde. Dat de originele iPad Mini en iPad 3th gen niet meer ondersteund worden is dan wel weer jammer. Beide toestellen hadden volgens ons nog wel een jaartje extra ondersteund mogen worden.

Apple iPad Pro (12,9-inch en 9,7-inch)

Apple iPad Air 2

Apple iPad Air

Apple iPad 4th gen

Apple iPad mini 4

Apple iPad mini 3

Apple iPad mini 2

Ondersteunde iPods

Een productlijn die vroeger heel interessant was voor velen en nu wordt gezien als het buitenbeentje is de iPod touch-lijn. Maar zelfs als ‘buitenbeentje’ toont Apple nog altijd een beetje liefde aan de gebruikers van dit toestel. Ten minsten, aan de gebruikers van de 6de generatie iPod touch. Mensen die een 5de generatie iPod hebben zullen dan toch (eerst wel) geen update naar iOS 10 krijgen.

Apple iPod touch 6th gen
ipod fam

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters