Deze iPhones, iPads en iPods krijgen de update naar iOS 10.2

Ondertussen kunnen we alweer een tijdje aan de slag met iOS 10. Binnenkort komt er echter weer een volgende grote update aan, iOS 10.2 De update brengt onder andere maar liefst 72 nieuwe emojis met zich mee.

Drie lijnen

Er zijn in totaal drie soorten toestellen waarop je iOS kunt installeren. Je hebt iPhones, iPad en ook nog iPod Touch-toestellen. Voor de gemakkelijkheid zelve gaan we de ondersteunde toestellen ook opdelen in dezelfde drie categorieën.

Ondersteunde iPhones

Een van de belangrijkste toestellen waarop je iOS 1.20 kunt installeren is de iPhone. Het is nu eenmaal Apple zijn populairste productlijn. En voor de mensen die iOS 9 op hun iPhone hebben is er goed nieuws. Alle toestellen waarop je iOS 9 kunt installeren, op de iPhone 4s na, kwalificeren ook voor een update naar iOS 10.2.

Apple iPhone 6s

Apple iPhone 6s Plus

Apple iPhone 6

Apple iPhone 6 Plus

Apple iPhone SE

Apple iPhone 5s

Apple iPhone 5c

Apple iPhone 5

Ondersteunde iPads

Natuurlijk zijn er buiten iPhones ook iPads waarop je iOS 10.2 zal kunnen installeren. En geloof me, het zijn er veel. Net na de aankondiging leek het dat alle iPads die de iOS 9 update hadden gekregen ook een update naar iOS 10 zouden krijgen. Jammer genoeg is Apple hier op teruggekomen, wat betekent dat sommige iPads het einde van hun leven kennen. Al is dit in het geval van de iPad 2 zeker niet zo raar. Het toestel werd ondertussen al 5 jaar geleden op de mark gebracht, toen Steve Jobs nog leefde. Dat de originele iPad Mini en iPad 3th gen niet meer ondersteund worden is dan wel weer jammer. Beide toestellen hadden volgens ons nog wel een jaartje extra ondersteund mogen worden.

Apple iPad Pro (12,9-inch en 9,7-inch)

Apple iPad Air 2

Apple iPad Air

Apple iPad 4th gen

Apple iPad mini 4

Apple iPad mini 3

Apple iPad mini 2

Ondersteunde iPods

Een productlijn die vroeger heel interessant was voor velen en nu wordt gezien als het buitenbeentje is de iPod touch-lijn. Maar zelfs als ‘buitenbeentje’ toont Apple nog altijd een beetje liefde aan de gebruikers van dit toestel. Ten minsten, aan de gebruikers van de 6de generatie iPod touch. Mensen die een 5de generatie iPod hebben zullen dan toch (eerst wel) geen update naar iOS 10 krijgen.

Apple iPod touch 6th gen
ipod fam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. henk bakker -

  betekent de up date naar ios 10 e.v. dat ik mijn vier jaar oude iPhone 4S en mijn vier jaar oude iPad kan weggooien?
  en dus gedwongen wordt nieuwe apparatuur te kopen?
  schandalig! ga nu over op een ander merk.

  1. Nonchi -

   Naar welke ander merk ga je?
   Concurrent Samsung software support zit tussen de 1 tot 3 jaar.
   82% van hun toestellen is maar 2 jaar.

  2. D. Vreugdenhil -

   Ik heb ook een iPhone 4s. De nieuwste iOS versie voor de iPhone 4s is 9.3.5. Het is logisch dat de ontwikkelaars van apps hun apps steeds aan passen zodat ze op de nieuwste versie van iOS kunnen draaien. Maar, de meeste updates zijn zogenaamde bugfixes, etc… Het komt niet zo heel veel voor dat er een iOS update is, als ‘ie er al is, dan is het om fouten te herstellen.

   Het is niet meer dan logisch dat een oudere iPhone in de toekomst wat trager zal gaan werken, omdat het niet de nieuwste iOS versie ondersteunt. Het zal echter ook weer niet zo zijn dat de oudere iPhone gelijk onbruikbaar is.

  3. Klaas -

   Ik heb het zelfde probleem , 5jaar geleden iPad 2 gekocht en de iPhone 4s kan er op dit moment haast niks meer mee, loopt op bijna alle apps vast.
   Vind het schandalig van Apple om je te laten barsten na 5 jaar.

 2. C.maesen -

  Vraagje; Ik heb een iPad 2 waarop pages app geïnstalleerd was, Ik heb inmiddels een iPad air en pro en heb voor de oude iPad 2 een nieuwe Apple ID aangemaakt, nu kan ik pages niet meer installeren omdat hiervoor iOS 10 nodig is. En de iPad 2 niet hoger gaat als iOS 9.3 ?? Jammer jammer! Welk alternatief heeft Apple hiervoor?

 3. Jan van Walsum -

  Heb vorige week op mijn iPad 4 met iOS 9 de nieuwe iOS 10 geïnstalleerd. Heb daar nu spijt van want mijn iPad 4 is een stuk trager geworden. ( ik bedoel dus heeeel erg traag). Is dit op te lossen? Hoe kan ik eventueel naar iOS 9 terug?

  1. Patricia -

   Ik heb hetzelfde probleem en weet ook niet precies hoe het opgelost moet worden. Je schijnt het wel te kunnen downgraden, maar ik ben een leek wat dat betreft.

 4. Johannes -

  Inderdaad Apple geeft zon 5 jaar updates want m’n baas
  Heeft n iPhone 4s die had vorig jaar laatste update gekregen.
  Dus dat is vele jaren maanden langer ondersteuning als
  Android alleen jammer dat m’n iPad mini niet onder ondersteuning
  Valt.
  Mvg Johannes Apple Fan.

  1. Bob Walberg -

   Nietwaar, ik heb als mobiele telefoon de Samsung Galaxy Note 1 die is bijna 7 jaar oud. Ik krijg bij deze nooit de melding dat het toestel te oud is. Ik heb jarenlang een Mac pro gehad die ik 2 jaar terug weg heb gedaan vanwege het pittige stroomgebruik, Deze had 10.7 als hoogste os, nu een Mac mini, wel lekker zuinig maar doet minder want alle goede opties zijn met de nieuwere versies (nu 10.12) eraf gehaald. Niets nieuws voor terug gekomen. Mijn Ipad1 heeft nog maar 3 applicaties die het nog doen, alle anderen vereisen minimaal ios6.

   1. Touché -

    iPad 3 is dezelfde als iPad 4th generation, enkel heeft de 4 de lightning poort. Denk dat de 3 dus gewoon bij te werken is!

   2. Henk Boleij -

    is niet te upgraden naar iOs10 als ik m aansluit krijg ik de melding dat mijn iPad 3th gen up to date is versie 9.3.5

   3. J.van Dijk -

    Ik vind het ook “raar” en vooral discriminatie in kwaliteit!!!!!!! Ipad 3 in de vuilnisbak deponeren omdat hij niets meer waard is. Bedankt Apple voor het vernietigen van dit rot ding! Een zeer teleugestelde ipad van Apple gebruiker. En vele mensen met mij?

Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

LG G6

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters