Bespaar data en batterij: zo gebruik je een lichte versie van je social media apps

De smartphone wereld is constant in beweging en waar het vaak draait om de premium toestellen, beginnen steeds meer smartphone makers zich ook te richten op meer sobere modellen voor opkomende markten. Deze ontwikkeling is app ontwikkelaars niet ontgaan, waardoor er steeds vaker van apps ook Lite versies worden uitgebracht. Uiteraard hoef je hiervoor niet perse een budget telefoon te hebben, want zelfs je vlaggenschip toestel heeft op een gegeven moment te maken met opslagproblemen. Zo installeer je versies van je favoriete social media apps, die wat meer rekening houden met je propvolle telefoon.

Facebook Lite

Beschikbaar voor Android

Helaas voor iOS gebruikers is de lichtere versie van Facebook alleen beschikbaar voor Android toestellen. Omdat Facebook Lite specifiek is gericht op opkomende landen, zul je hem in Nederland niet vinden bij Google Play. Maar niet getreurd, uiteraard is er een workaround.

Om de app de installeren moet je eerst ervoor zorgen dat je programma’s van “onbekende” bronnen mag installeren op je toestel. Hiervoor ga je naar Settings > Security en zet je de optie Unknown sources aan. Vervolgens download je de app via APKMirror naar je telefoon en selecteer je deze. De app wordt hierop geïnstalleerd en je bent klaar om te gaan.

Wat de functionaliteit betreft doet Facebook Lite grotendeels hetzelfde als de originele app. Het interface is wat minder gelikt, maar hij draait wel een stuk sneller. Bij deze versie is de messenger app in het hoofdinterface geïntegreerd, hoewel je hier ook een losse Lite versie van kunt installeren.

Facebook Lite

Instagram Lite

Beschikbaar voor iOS en Android

Voor Instagram is niet daadwerkelijk een lichtere versie van de app ontwikkeld, maar de mobiele website is wel dusdanig geoptimaliseerd dat hij een stuk sneller draait dan de originele app. Ga via je smartphone of tablet naar de Instagram website en je krijgt meteen de slankere versie van de app voor je neus. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord en je kunt nu een stuk sneller je volgers spammen met nutteloze foto’s.

Om net te doen alsof je toch een Lite app hebt, kun je in Safari de Share optie selecteren en vervolgens kiezen voor Add to Home Screen. Op Android toestellen is het ook mogelijk via Google Chrome in het menu voor Add to Home Screen te gaan.

All About Phones Instagram website

Twitter Lite

Beschikbaar voor iOS en Android

Ook voor Twitter is er niet een speciale Lite app gemaakt, maar is Twitter Lite de mobiele website. Met het oog op opkomende landen is deze lekker licht en snel gemaakt. Om van een efficiënte Twitter gebruik te maken ga je naar mobile.twitter.com.

Je merkt meteen op dat het interface er wat strakker uitziet. Verder heb je beschikking tot alle opties, die je in de app ook hebt. Om ook offline nog van je timeline genieten wordt wel wat meer data in de cache gestopt. Uiteraard kun je ook hier een icoon van de site toevoegen naast al je andere apps op je home screen.

 

Want op mobiele Twitter website

Skype Lite

Beschikbaar voor Android

Skype Lite is speciaal voor de Indiase markt ontwikkeld, en komt net zoals Facebook Lite niet voor in de Google Play winkel. Ook net zoals Facebook Lite is hij helaas niet beschikbaar voor mensen met een iPhone of iPad.

Zoals bij alle apps die je niet vanuit Google Play installeert moet je weer aangeven dat het is toegestaan bestanden van onbekende bronnen te gebruiken. Als je dit nog hebt aanstaan van je Facebook Lite installatie, kun je meteen het bestand downloaden van de APKMirror site. Anders ga je weer naar Settings > Security en kies je voor de Unknown sources optie. Vergeet na de installatie deze optie niet weer uit te schakelen, zodat er niet zomaar andere onbekende bestanden geïnstalleerd kunnen worden.

De Lite app is wat vriendelijker voor je werkgeheugen en er is voor gezorgd dat je niet de volle mep aan data verbruikt. Voor mensen die geen ongelimiteerde data bundel hebben is het handig dat de app je ook vertelt hoeveel data je daadwerkelijk verbruikt tijdens het skypen.Skype Lite

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters