Zo zet je muziek van iTunes over naar Android

De overstap van iOS naar Android kan behoorlijk veelomvattend zijn. Een van de dingen die je bijvoorbeeld moet doen, is het overzetten van je muziekbibliotheek. Gelukkig gaat dat helemaal niet zo moeilijk. All About Phones legt uit hoe je op verschillende manieren je iTunes-bibliotheek overzet naar Android.

1. Handmatig

De simpelste is om gewoon alles met de hand te doen. Geen programma’s of trucjes, maar gewoon kopiëren en plakken. Maak eerst een map aan op je pc en zet daar al je iTunes-liedjes in. Verbind daarna je Android-smartphone met je computer en je kunt alle nummers in de muziekmap van je telefoon zetten.

Uiteraard kan je ook software van derde partijen gebruiken.

2. Google Play Music

Muziek van iTunes naar AndroidEen wat elegantere manier van muziek overzetten vinden we bij Google Play Music. Voor deze methode heb je een internetverbinding nodig. Ook heeft Google Play Music een limiet van 50.000 nummers voor niet-betalende gebruikers. Waarschijnlijk voor weinigen een probleem, maar toch een overweging voor degenen met reusachtige muziekverzamelingen.

Door het computerprogramma van Google Music kun je je muziekmappen synchroniseren met Google. Zo worden al je nummer naar de cloud geüpload. Daarna kan je elk nummer streamen vanaf elk apparaat dat Play Music ondersteunt. Als je geen data wilt verbruiken, biedt de app ook de mogelijkheid om je muziek offline op te slaan.

3. Sync iTunes to Android

De laatste methode die we je meegeven werkt met het programma ‘Sync iTunes to Android’. Hiermee kan je één afspeellijst tegelijk met maximaal 100 nummers synchroniseren. Mocht je die grens weg willen halen of kan je niet leven met advertenties, schaf dan de Pro-versie aan. Deze kost 3 euro.

 1. Download en installeer Sync iTunes to Android op je Android-telefoon en installeer het programma ‘Synctunes’ op je pc.
 2. Open Sync iTunes to Android. Als het goed is, zie je nu een IP-adres onderaan het scherm.
 3. Open het programma Synctunes op je computer en typ het IP-adres in dat je op je telefoon zag.
 4. Selecteer een categorie of afspeellijst en klik op ‘Start Sync’. Als je de premium-versie hebt, kan je meerdere categorieën of afspeellijsten zoeken.
 5. Er verschijnt als het goed is nu een venster. Daarin staan de bestanden die gesynchroniseerd zullen worden. Klik ‘Yes’ om door te gaan.
 6. Na de synchronisatie verschijnt er een pop-upvenster als de synchronisatie succesvol is verlopen.

Bron: Android Authority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Andre -

  het mag wss geen Apple PC zijn toch? daarop kun je nl geen aparte map maken, althans mij lukt het niet. En hoe om te gaan met de muziek die van iTunes op max 5 apparaten mag? Volgens mij klopt er niets van dit verhaal.

 2. Klaeje -

  Gebruik al jaren easy phone tunes plus(was betalend) voor alle muziek lijsten en covers over te zetten naar mijn Android.
  Weet wel niet meer of deze nog bestaat…
  En gebruik nu pulsar als audio App, omdat deze streamd naar mijn audio chrome cast… Google music niet…

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters