Zo zet je muziek van iTunes over naar Android

De overstap van iOS naar Android kan behoorlijk veelomvattend zijn. Een van de dingen die je bijvoorbeeld moet doen, is het overzetten van je muziekbibliotheek. Gelukkig gaat dat helemaal niet zo moeilijk. All About Phones legt uit hoe je op verschillende manieren je iTunes-bibliotheek overzet naar Android.

1. Handmatig

De simpelste is om gewoon alles met de hand te doen. Geen programma’s of trucjes, maar gewoon kopiëren en plakken. Maak eerst een map aan op je pc en zet daar al je iTunes-liedjes in. Verbind daarna je Android-smartphone met je computer en je kunt alle nummers in de muziekmap van je telefoon zetten.

Uiteraard kan je ook software van derde partijen gebruiken.

2. Google Play Music

Muziek van iTunes naar AndroidEen wat elegantere manier van muziek overzetten vinden we bij Google Play Music. Voor deze methode heb je een internetverbinding nodig. Ook heeft Google Play Music een limiet van 50.000 nummers voor niet-betalende gebruikers. Waarschijnlijk voor weinigen een probleem, maar toch een overweging voor degenen met reusachtige muziekverzamelingen.

Door het computerprogramma van Google Music kun je je muziekmappen synchroniseren met Google. Zo worden al je nummer naar de cloud geüpload. Daarna kan je elk nummer streamen vanaf elk apparaat dat Play Music ondersteunt. Als je geen data wilt verbruiken, biedt de app ook de mogelijkheid om je muziek offline op te slaan.

3. Sync iTunes to Android

De laatste methode die we je meegeven werkt met het programma ‘Sync iTunes to Android’. Hiermee kan je één afspeellijst tegelijk met maximaal 100 nummers synchroniseren. Mocht je die grens weg willen halen of kan je niet leven met advertenties, schaf dan de Pro-versie aan. Deze kost 3 euro.

  1. Download en installeer Sync iTunes to Android op je Android-telefoon en installeer het programma ‘Synctunes’ op je pc.
  2. Open Sync iTunes to Android. Als het goed is, zie je nu een IP-adres onderaan het scherm.
  3. Open het programma Synctunes op je computer en typ het IP-adres in dat je op je telefoon zag.
  4. Selecteer een categorie of afspeellijst en klik op ‘Start Sync’. Als je de premium-versie hebt, kan je meerdere categorieën of afspeellijsten zoeken.
  5. Er verschijnt als het goed is nu een venster. Daarin staan de bestanden die gesynchroniseerd zullen worden. Klik ‘Yes’ om door te gaan.
  6. Na de synchronisatie verschijnt er een pop-upvenster als de synchronisatie succesvol is verlopen.

Bron: Android Authority

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters