Zo red je een natte telefoon

Je zit op het toilet en oeps… je mobiel valt in de w.c. Veel apparaten zijn waterdicht, maar helaas niet alle. Zo zijn oudere iPhone’s niet waterproof, maar ook de Apple Watch overleeft zo een duik niet altijd. Er zijn verschillende stappen die je kunt ondernemen om je natte telefoon te redden.

 nat_iphone_apple_watch_thumb800Zet je natte telefoon uit

Dit is heel belangrijk: gebruik je telefoon niet als deze nat is. Zet je mobiel uit en haal de simkaart en andere losse onderdelen uit het apparaat. Probeer alles te drogen met een handdoek. Schud daarna je apparaat, zodat ook het water in de kleinste hoekjes verdwijnt. Vervolgens moet je de volgende stappen uitvoeren om je toestel te redden.

Leg je toestel in de rijst

Rijst absorbeert water. Leg daarom je apparaat in een kom met droge rijst voor 24 uur. Dit garandeert niet dat je smartphone of smartwatch het weer doet, maar het beperkt wel de grootste schade. Probeer je telefoon aan te zetten na de verstreken 24 uur. Als deze het nog steeds niet doet, moet je je apparaat weer terug in de rijst leggen en hopen dat deze het de volgende dag wel doet. Als je geen rijst in huis hebt zijn er de volgende alternatieven:

Alternatief 1: Gemalen koffie

Gelukkig is er een alternatief voor rijst: gemalen koffie. Plaats na het uitdrogen de voor en achterkant weer op elkaar, zodat er geen gemalen koffie in je toestel blijft zitten.

nat-siliconen-gelAlternatief 2: Siliconen gel

In plaats van je smartwatch in de rijst te leggen, kun je het ook in siliconen gel leggen. Siliconen gel is te vinden in de kleine pakjes die je vaak in nieuwe tassen of schoenen tegenkomt.

De stofzuiger

Als je wilt dat al het vloeistof uit het toestel is, is het handig om een stofzuiger te gebruiken. Op deze manier kan je al het overtollige vocht weg halen. Doe dit 20 minuten lang. Plaats de stofzuiger niet te dicht bij het toestel, anders veroorzaakt het statische elektriciteit.

Ga naar de winkel

Als je toestel het nog steeds niet doet na deze tips en tricks, ga dan naar de winkel. Het kan zijn dat alleen de batterij kapot is en deze is gemakkelijk te vervangen. Als de telefoon kapot is kan deze misschien gerepareerd worden.

Bron: PC Advisor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Vanessa -

  Dompel de natte smartphone zo snel mogelijk onder in een pot/grote beker/pan gevuld met terpetine. Laat het een uurtje (of langer) staan. De terpetine zal in alle ‘open’ gebieden in het toestel dringen en het water uit het toestel verdrijven. Daarna het toestel eruit halen en zoveel mogelijk droog slaan/blazen.
  Uiteindelijk zal de terpetine in het snel verdampen.

  Snel het toestel onderdompelen is dus belangrijk, omdat water oxydatie tussen componenten in het toestel zal veroorzaken, met als gevolg: kortsluiting, corroderen etc.

  Probeer het eens uit met een oud toestel en zie het resultaat,

 2. Romano Verdonk -

  Fijne tips! Ik hoop dat ik geen waterschade op zal lopen, maar als dat dan toch wel gebeurt dan zal ik zeker deze tips in acht nemen. Ik zou mij niet kunnen voorstellen om zonder mijn telefoon te kunnen. En anders naar de telefoon reparatie, maar het zou fijn zijn om het probleem gelijk zelf te verhelpen. Scheelt ook wat geld natuurlijk.

 3. stoktok -

  Niet alleen koffie, zout is ook een goede vochtopnemer.
  Zorg alleen niet voor direct contact daar zout vrij agressief is.

  Je kan het toestel ook te drogen leggen op de cv,mits niet te warm.

  Belangrijkste is wel om je toestel zo open mogelijk weg te leggen.
  Batterijdeksel of klepjes open laten en als je het zelf aandurft draai je je toestel uitelkaar en leg het dan weg.

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Specificaties en foto eerste smartphone van Razer gelekt lees verder

Samsung Galaxy A5 2018 Galaxy A7 2018

Flink aantal renders Samsung Galaxy A5 2018 en Galaxy A7 2018 gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters