Zo red je een natte telefoon

Je zit op het toilet en oeps… je mobiel valt in de w.c. Veel apparaten zijn waterdicht, maar helaas niet alle. Zo zijn oudere iPhone’s niet waterproof, maar ook de Apple Watch overleeft zo een duik niet altijd. Er zijn verschillende stappen die je kunt ondernemen om je natte telefoon te redden.

 nat_iphone_apple_watch_thumb800Zet je natte telefoon uit

Dit is heel belangrijk: gebruik je telefoon niet als deze nat is. Zet je mobiel uit en haal de simkaart en andere losse onderdelen uit het apparaat. Probeer alles te drogen met een handdoek. Schud daarna je apparaat, zodat ook het water in de kleinste hoekjes verdwijnt. Vervolgens moet je de volgende stappen uitvoeren om je toestel te redden.

Leg je toestel in de rijst

Rijst absorbeert water. Leg daarom je apparaat in een kom met droge rijst voor 24 uur. Dit garandeert niet dat je smartphone of smartwatch het weer doet, maar het beperkt wel de grootste schade. Probeer je telefoon aan te zetten na de verstreken 24 uur. Als deze het nog steeds niet doet, moet je je apparaat weer terug in de rijst leggen en hopen dat deze het de volgende dag wel doet. Als je geen rijst in huis hebt zijn er de volgende alternatieven:

Alternatief 1: Gemalen koffie

Gelukkig is er een alternatief voor rijst: gemalen koffie. Plaats na het uitdrogen de voor en achterkant weer op elkaar, zodat er geen gemalen koffie in je toestel blijft zitten.

nat-siliconen-gelAlternatief 2: Siliconen gel

In plaats van je smartwatch in de rijst te leggen, kun je het ook in siliconen gel leggen. Siliconen gel is te vinden in de kleine pakjes die je vaak in nieuwe tassen of schoenen tegenkomt.

De stofzuiger

Als je wilt dat al het vloeistof uit het toestel is, is het handig om een stofzuiger te gebruiken. Op deze manier kan je al het overtollige vocht weg halen. Doe dit 20 minuten lang. Plaats de stofzuiger niet te dicht bij het toestel, anders veroorzaakt het statische elektriciteit.

Ga naar de winkel

Als je toestel het nog steeds niet doet na deze tips en tricks, ga dan naar de winkel. Het kan zijn dat alleen de batterij kapot is en deze is gemakkelijk te vervangen. Als de telefoon kapot is kan deze misschien gerepareerd worden.

Bron: PC Advisor

Galaxy Note 9 Samsung Galaxy Note 8 review uitgelicht

‘Samsung Galaxy Note 9 krijgt toch vingerafdrukscanner in scherm’ lees verder

OnePlus 6 specificaties

Specificaties OnePlus 6 gelekt: indrukwekkend voorproefje lees verder

Samsung Galaxy S9

Deze adblocker is onmisbaar op elke Samsung Galaxy smartphone lees verder

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters