Zo red je een natte telefoon

Je zit op het toilet en oeps… je mobiel valt in de w.c. Veel apparaten zijn waterdicht, maar helaas niet alle. Zo zijn oudere iPhone’s niet waterproof, maar ook de Apple Watch overleeft zo een duik niet altijd. Er zijn verschillende stappen die je kunt ondernemen om je natte telefoon te redden.

 nat_iphone_apple_watch_thumb800Zet je natte telefoon uit

Dit is heel belangrijk: gebruik je telefoon niet als deze nat is. Zet je mobiel uit en haal de simkaart en andere losse onderdelen uit het apparaat. Probeer alles te drogen met een handdoek. Schud daarna je apparaat, zodat ook het water in de kleinste hoekjes verdwijnt. Vervolgens moet je de volgende stappen uitvoeren om je toestel te redden.

Leg je toestel in de rijst

Rijst absorbeert water. Leg daarom je apparaat in een kom met droge rijst voor 24 uur. Dit garandeert niet dat je smartphone of smartwatch het weer doet, maar het beperkt wel de grootste schade. Probeer je telefoon aan te zetten na de verstreken 24 uur. Als deze het nog steeds niet doet, moet je je apparaat weer terug in de rijst leggen en hopen dat deze het de volgende dag wel doet. Als je geen rijst in huis hebt zijn er de volgende alternatieven:

Alternatief 1: Gemalen koffie

Gelukkig is er een alternatief voor rijst: gemalen koffie. Plaats na het uitdrogen de voor en achterkant weer op elkaar, zodat er geen gemalen koffie in je toestel blijft zitten.

nat-siliconen-gelAlternatief 2: Siliconen gel

In plaats van je smartwatch in de rijst te leggen, kun je het ook in siliconen gel leggen. Siliconen gel is te vinden in de kleine pakjes die je vaak in nieuwe tassen of schoenen tegenkomt.

De stofzuiger

Als je wilt dat al het vloeistof uit het toestel is, is het handig om een stofzuiger te gebruiken. Op deze manier kan je al het overtollige vocht weg halen. Doe dit 20 minuten lang. Plaats de stofzuiger niet te dicht bij het toestel, anders veroorzaakt het statische elektriciteit.

Ga naar de winkel

Als je toestel het nog steeds niet doet na deze tips en tricks, ga dan naar de winkel. Het kan zijn dat alleen de batterij kapot is en deze is gemakkelijk te vervangen. Als de telefoon kapot is kan deze misschien gerepareerd worden.

Bron: PC Advisor

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters