Navigatie op je iPhone zonder data te verbruiken

Datagebruik in het buitenland is erg duur, waardoor je vaak alleen maar je internet kunt gebruiken als je op een WiFi-netwerk zit. Maar wat nou als je dringend je internet nodig hebt, bij het vinden van de weg bijvoorbeeld? In dit artikel bespreken wij welke navigatie apps je het best offline kunt gebruiken.

google-maps-offlineNavigatie iPhone zonder internet

Data verbruiken in het buitenland is vaak peperduur. Maar in de middle-of-nowhere zonder navigatie zijn is niet zo een handig idee. Gelukkig zijn er verschillende soorten apps die offline kaarten en navigatie aanbieden. Een daar van is Google Maps, een app die standaard geïnstalleerd staat op je telefoon.

Google Maps

Google Maps biedt de optie offline navigatie. Voordat je hiervoor gebruik van kunt maken, heb je internet nodig om de kaart te downloaden. Je kunt zelf kiezen welk gebied je precies wil downloaden en achteraf kun je de kaart gewoon weer verwijderen. Door de kaart vooraf te downloaden kun je onderweg zonder internet de weg vinden. Deze kaart is inclusief routefunctie. Als de app niet standaard op je iPhone of iPad staat, kun je deze hier downloaden.

Maps.me

Deze app biedt kaarten die gemaakt zijn door gebruikers zelf via het systeem OpenStreetMap. De applicatie heeft een routefunctie en stippelt de routes automatisch voor je uit. Ook kun je gebruik maken van de nachtmodus, een optie waarmee je in het donker niet verblind wordt door de helderheid van je iPhone. De app is ook nog eens gratis te downloaden.

HERE maps

Met deze app kun je offline kaarten voor specifieke landen opslaan. Andere functies die de app biedt zijn stemnavigatie, een routeplanner voor de auto, een wandelreis, een reis met het openbaar vervoer en uitgebreide verkeersinformatie.

Navmii

Een andere app die erg handig is, is Navmii. Deze app maakt gebruik van stemnavigatie en offline kaarten. Voor elk land kun je een aparte app kopen in de App Store, wil je een bundel van meerdere landen, dan moet je 2,99 euro betalen. Je kunt je locatie via gps bepalen.

Galileo offline kaarten

Galileo werkt met vectoren. De app ziet er niet heel mooi uit, maar is wel erg handig. Het voordeel van deze app is dat je kaarten kunt downloaden van complete landen en zo ver in- en uit kan zoomen als je wilt. Daarnaast kun je via de app ook restaurants vinden. Het nadeel is dat je na een paar dagen van gratis gebruik moet betalen voor de kaarten.

Welke app vind jij het handigst? Laat het in een reactie weten.

Bron: iPhoned

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. F.P. Nunumete -

    Maps.me niet betrouwbaar. Op een rechte vlak weg zeg die steeds links af gaan of rechts af terwijl nergens een afslag is alleen recht door rijden. Ook als je rechts moet afslaan zeg die rechts aanhouden en zo de afslag gemist. Hij heeft mij een hoofdpijn bezorg er is nog meer wat mis met dit gps systeem. Neem een ander als je kan.

  2. Paul -

    HERE maps natuurlijk..je kan bijna alle landen van de wereld downloaden.nu idd ook op android en ios..maar is altijd standaard geïnstalleerd op je windowsphone…..heremaps was vroeger route66 navigatie

    Het werkt perfect..geeft huisnummers aan links en rechts. Top!

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

ios 11.3

Iedereen kan nu de betaversie van iOS 11.3 installeren lees verder

ios 11.3

Preview iOS 11.3: Meer animoji, uitbreiding ARKit, health en meer… lees verder

Trein OS iOS Apple Invisible tickets

NS en ING testen reizen met iPhone: Invisible Tickets lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters