Deze vijf dingen moet je meteen (laten) doen als je een nieuwe smartphone hebt

Als je smartphone te oud is geworden en je nog steeds op Android Lollipop zit, kan het tijd zijn voor een nieuw toestel. Helaas is het af en toe een flink gedoe om van telefoon te wisselen. Maar WANT helpt graag een handje. Hier zijn in ieder geval vijf dingen die je moet doen zodra je een nieuwe smartphone hebt. En het handige is: de apps doen veelal het werk voor je.

Foto’s en video’s veiligstellen

We weten het: op je nieuwe smartphone staan nog geen foto’s. Maar dat komt zeker wel en dan wil je absoluut een back-up hebben. Tegenwoordig hebben zowel Google als Apple handige apps om je media veilig te stellen. Met iCloud Storage moet klik je gewoon op “opslag optimaliseren”, waarna je iPhone alle lokale bestanden weghaalt zodra ze in de iCloud staan. Helaas moet je wel een maandelijkse bijdrage betalen. Wil je 50GB hebben, dan betaal je maandelijks 99 cent. 200GB kost je 2,99 euro.

Met Google foto’s is het nog makkelijker en bovendien gratis. Zorg er in de instellingen van de app voor dat al je mediabestanden opgeslagen worden. Klik daarna op ruimte vrijmaken en de app maakt automatisch een back-up van je foto’s.

Thuis mag het slot eraf

Zolang je nog onderweg bent, is het handig om je telefoon vergrendeld te houden. Zo kan niemand met foute bedoelingen erbij. Thuis is dat echter een ander verhaal en zou het wel handig zijn om je toestel automatisch ontgrendeld te hebben. Dat kan tegenwoordig in Android. Voeg in Google Maps onder Your Places je eigen adres toe. Ga vervolgens in het instellingenmenu naar de beveiligingsinstellingen. Klik daar op Smart Lock en tap door naar Trusted Places. Selecteer dan je eigen huis en voilà. Nu hoef je niet meer continu je nieuwe smartphone te ontgrendelen als je thuis bent.

Do Not Disturb me

Op zowel iOS als Android kun je tijden instellen dat je even geen zin hebt om je nieuwe smartphone te horen. Zo voorkom je dat je wakker wordt van het bericht van je dronken vriend om twee uur ’s nachts. In iOS vind je onder je instellingen Do Not Disturb. Zet de functie aan en pas vervolgens het schema aan aan jouw specifieke wensen. Helaas kun je alleen een schema instellen dat voor elke dag geldt. Dus als je bijvoorbeeld maandag wel tot laat bereikbaar wil zijn, dan is iOS niet ideaal.

De instellingen op Android zijn uitgebreider. Daar vind je onder de geluidsinstellingen ook de Do Not Disturb-settings. Deze kun je instellen aan de hand van een paar standaardscenario’s (bijvoorbeeld elke doordeweekse nacht), maar de modus is ook geheel aan jouw voorkeuren aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld ook wekkers van de Do Not Disturb-modus uitsluiten, zodat je toch wakker wordt.

Be social

Sociale media zijn een steeds tijdrovendere hobby. Tegenwoordig moet je alles op Twitter, Instagram en Facebook zetten. Maar voor dat soort problemen zijn er apps zoals Buffer. Met deze apps kun je je teksten op verschillende sociale netwerken tegelijkertijd uploaden. Ook als je bepaalde dingen alleen wilt tweeten of op Facebook wilt plaatsten, kan dat. Handig voor iedereen die van social media houdt, maar niet genoeg tijd heeft om alles bij te houden.

Nieuwe smartphone

Terug naar huis

Als we na een mooie nacht verdwaald zijn, rekenen we al gauw op onze telefoon. En dat is niet erg, want ook jouw nieuwe smartphone kan je makkelijk de weg naar huis laten zien. Met iOS gaat dat via de app Workflow. Dat is nog wat ingewikkeld Klik op Create Workflow en daarna Today Widget. Tap dan op Actions, sleep de optie Street Address en vul je adres in. Klik dan weer op Actions, sleep Show Directions en kies je favoriete kaartenapp en je gewenste manier van vervoeren. Daarna kun je op de widget klikken om vanaf je huidige locatie naar huis te komen.

In Android is het hele proces een stuk simpeler. Houd een stukje van je homescherm ingedrukt dat nog niet is opgevuld door een app. Klik daarna op Widgets en zoek onder het kopje Maps naar routebeschrijving/Directions. Vul wederom je adres als eindbestemming in, kies je gewenste manier van transport en je bent klaar. Vanaf nu kun je met één klik de weg terug naar huis vinden.

Bron: Gizmodo

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters