Zo open je in Pokémon Go je Pokédex

Pokémon Go is een wereldwijde hit. Echt iedereen speelt het en sociale media staat er vol van. Maar tijdens je tocht om Pokémons te vangen kun je al eens vergeten welke Pokémons je nu allemaal al bent tegengekomen. Gelukkig heb je een Pokédex!

Pokémon Go

Veilige versiePokémon Go is een nieuw Pokémon spel waarin je Pokémons kunt vangen, maar dan wel op een geheel andere manier dan voorheen. In plaats van op je smartphone je trainer te besturen, moet je zelf ‘de wereld rondreizen’ om Pokémons te vangen. Het spel maakt namelijk gebruik van de GPS in je toestel om te kijken waar je bent. Afhangende van waar je bent kun je verschillende Pokémons vangen. Omdat er honderden Pokémons bestaan, of om gewoon bij te houden welke Pokémons jij al bent tegengekomen, is er een Pokédex in Pokémon Go gestoken. Net zoals je er ook één had in vroegere Pokémon-games.

Pokémon Go Pokédex

In de Pokédex kun je alle Pokémons terugvinden die je ooit bent tegengekomen en al dan niet gevangen. Als je een Pokémon nog niet hebt gezien, dan zal je deze natuurlijk niet terugvinden in je Pokédex. Verder vind je in de Pokédex ook meer informatie over een gevangen of tegengekomen Pokémon. Zo kun je de evoluties van de Pokémon zien. Deze evoluties zijn ingekleurd wanneer je de Pokémon bent tegengekomen of zelf hebt. Wanneer dit niet het geval is, dan zie je de zwarte prentjes en welke evolutie-stadia er zijn. Nog altijd handig dus. Eveneens kun je zien hoeveel keer je de Pokémon al bent tegengekomen en hoeveel je maal je hem reeds hebt gevangen. Ook is er in de Pokédex zichtbaar hoe groot de Pokémon is, hoeveel hij (of zij) weegt, wat voor soort Pokémon het is en wat de eigenschappen ervan zijn.

Je kunt je Pokédex openen door op de Pokébal onderaan in het midden te drukken en dan te kiezen voor Pokédex. Makkelijk, toch?

Niet alle Pokémons

In het begin van je carrière zul je opmerken dat niet alle Pokémons vindbaar zijn in je Pokédex. Naarmate je meer Pokémons hebt gevangen of bent tegengekomen zullen er meer cijfers waarachter Pokémons zitter verschijnen in je Pokédex.

Nu al in Nederland en België

Hoewel Pokémon Go nog niet beschikbaar is gemaakt in Nederland en België zijn er toch al manieren om het spel te spelen als je in één van deze landen woont. Mocht je willen weten hoe, neem dan een kijkje naar onderstaand artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

HMD Global Nokia 7

Maak kennis met de zojuist aangekondigde Nokia 7 lees verder

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

ZTE AXON M opvouwbare smartphone

ZTE Axon M onthuld: Android smartphone met twee schermen lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters