Zo open je in Pokémon Go je Pokédex

Pokémon Go is een wereldwijde hit. Echt iedereen speelt het en sociale media staat er vol van. Maar tijdens je tocht om Pokémons te vangen kun je al eens vergeten welke Pokémons je nu allemaal al bent tegengekomen. Gelukkig heb je een Pokédex!

Pokémon Go

Veilige versiePokémon Go is een nieuw Pokémon spel waarin je Pokémons kunt vangen, maar dan wel op een geheel andere manier dan voorheen. In plaats van op je smartphone je trainer te besturen, moet je zelf ‘de wereld rondreizen’ om Pokémons te vangen. Het spel maakt namelijk gebruik van de GPS in je toestel om te kijken waar je bent. Afhangende van waar je bent kun je verschillende Pokémons vangen. Omdat er honderden Pokémons bestaan, of om gewoon bij te houden welke Pokémons jij al bent tegengekomen, is er een Pokédex in Pokémon Go gestoken. Net zoals je er ook één had in vroegere Pokémon-games.

Pokémon Go Pokédex

In de Pokédex kun je alle Pokémons terugvinden die je ooit bent tegengekomen en al dan niet gevangen. Als je een Pokémon nog niet hebt gezien, dan zal je deze natuurlijk niet terugvinden in je Pokédex. Verder vind je in de Pokédex ook meer informatie over een gevangen of tegengekomen Pokémon. Zo kun je de evoluties van de Pokémon zien. Deze evoluties zijn ingekleurd wanneer je de Pokémon bent tegengekomen of zelf hebt. Wanneer dit niet het geval is, dan zie je de zwarte prentjes en welke evolutie-stadia er zijn. Nog altijd handig dus. Eveneens kun je zien hoeveel keer je de Pokémon al bent tegengekomen en hoeveel je maal je hem reeds hebt gevangen. Ook is er in de Pokédex zichtbaar hoe groot de Pokémon is, hoeveel hij (of zij) weegt, wat voor soort Pokémon het is en wat de eigenschappen ervan zijn.

Je kunt je Pokédex openen door op de Pokébal onderaan in het midden te drukken en dan te kiezen voor Pokédex. Makkelijk, toch?

Niet alle Pokémons

In het begin van je carrière zul je opmerken dat niet alle Pokémons vindbaar zijn in je Pokédex. Naarmate je meer Pokémons hebt gevangen of bent tegengekomen zullen er meer cijfers waarachter Pokémons zitter verschijnen in je Pokédex.

Nu al in Nederland en België

Hoewel Pokémon Go nog niet beschikbaar is gemaakt in Nederland en België zijn er toch al manieren om het spel te spelen als je in één van deze landen woont. Mocht je willen weten hoe, neem dan een kijkje naar onderstaand artikel.

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters