5 tips voor het opschonen van je Android toestel

Staat jouw smartphone vol met oude apps en foto’s en wordt je apparaat steeds slomer? Dan is het een slimme actie om je Android apparaat op te schonen. Dit zorgt ervoor dat er meer geheugen vrij komt en dat je apparaat sneller wordt. Opschonen Android: zo doe je dat.

opschonen androidOpschonen Android: apps verwijderen

De snelste manier om geheugen vrij te maken op je smartphone is het verwijderen van apps. Om bij je apps te komen moet je naar instellingen gaan en vervolgens klikken op applicatiebeheer. Daar kun je zien welke apps je gedownload hebt. Zie je een app die je niet meer gebruikt? Klik dan op deze app en kies voor verwijderen. Zo kun je een voor een onnodige apps van je mobiel verwijderen. Wil je een app niet verwijderen, maar neemt deze toch veel geheugen in beslag? Dan kun je de cash van de app verwijderen. Maar let op: alle bestanden die aan de app gelinkt zijn worden verwijderd. Applicaties die vooraf geïnstalleerd zijn op je mobiel, kun je niet verwijderen.

Opschonen Android: apps verplaatsen

Als je geen applicaties wil verwijderen, maar wel meer ruimte wil op je apparaat, dan kun je de apps naar je micro SD-kaart verplaatsen. Dit doe je door een micro SD-kaart in je mobiel te doen, naar applicatiebeheer te gaan en op de app te klikken die je wil verplaatsen. Klik vervolgens in het menu op ‘verplaatsen naar SD-kaart’. Klik hier vervolgens op en wacht tot de app verplaatst is.

Foto’s en video’s opslaan op SD-kaart

Een andere manier om ruimte vrij te maken op het interne geheugen is door je foto’s automatisch te laten opslaan op je SD-kaart. Open hiervoor de camera app, ga naar instellingen, klik op opslagruimte en kies voor SD-kaart koppelen. Al je toekomstige foto’s en video’s worden nu op je SD-kaart opgeslagen. Wil je nog meer ruimte op je smartphone maken? Verplaats dan alle foto’s en video’s naar je computer.

Widgets verwijderen

Sommige functies, zoals je widgets, gebruiken full-time het RAM-geheugen van je apparaat. Widgets zorgen ervoor dat je werkgeheugen vol raakt, wat vaak voor problemen zorgt. Stel dus alleen een widget in als je deze gaat gebruiken en verwijder de overige widgets.

Geen bewegende achtergronden

Je kunt instellen dat je een bewegende achtergrond hebt, maar ook dit kost je heel veel werkgeheugen. Kies daarom voor een statische achtergrond. Bovendien bespaar je daarmee ook op je accuduur.

Heb jij nog goede tips? Laat het in een reactie weten.

Bron: Computer totaal

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters