5 tips voor het opschonen van je Android toestel

Staat jouw smartphone vol met oude apps en foto’s en wordt je apparaat steeds slomer? Dan is het een slimme actie om je Android apparaat op te schonen. Dit zorgt ervoor dat er meer geheugen vrij komt en dat je apparaat sneller wordt. Opschonen Android: zo doe je dat.

opschonen androidOpschonen Android: apps verwijderen

De snelste manier om geheugen vrij te maken op je smartphone is het verwijderen van apps. Om bij je apps te komen moet je naar instellingen gaan en vervolgens klikken op applicatiebeheer. Daar kun je zien welke apps je gedownload hebt. Zie je een app die je niet meer gebruikt? Klik dan op deze app en kies voor verwijderen. Zo kun je een voor een onnodige apps van je mobiel verwijderen. Wil je een app niet verwijderen, maar neemt deze toch veel geheugen in beslag? Dan kun je de cash van de app verwijderen. Maar let op: alle bestanden die aan de app gelinkt zijn worden verwijderd. Applicaties die vooraf geïnstalleerd zijn op je mobiel, kun je niet verwijderen.

Opschonen Android: apps verplaatsen

Als je geen applicaties wil verwijderen, maar wel meer ruimte wil op je apparaat, dan kun je de apps naar je micro SD-kaart verplaatsen. Dit doe je door een micro SD-kaart in je mobiel te doen, naar applicatiebeheer te gaan en op de app te klikken die je wil verplaatsen. Klik vervolgens in het menu op ‘verplaatsen naar SD-kaart’. Klik hier vervolgens op en wacht tot de app verplaatst is.

Foto’s en video’s opslaan op SD-kaart

Een andere manier om ruimte vrij te maken op het interne geheugen is door je foto’s automatisch te laten opslaan op je SD-kaart. Open hiervoor de camera app, ga naar instellingen, klik op opslagruimte en kies voor SD-kaart koppelen. Al je toekomstige foto’s en video’s worden nu op je SD-kaart opgeslagen. Wil je nog meer ruimte op je smartphone maken? Verplaats dan alle foto’s en video’s naar je computer.

Widgets verwijderen

Sommige functies, zoals je widgets, gebruiken full-time het RAM-geheugen van je apparaat. Widgets zorgen ervoor dat je werkgeheugen vol raakt, wat vaak voor problemen zorgt. Stel dus alleen een widget in als je deze gaat gebruiken en verwijder de overige widgets.

Geen bewegende achtergronden

Je kunt instellen dat je een bewegende achtergrond hebt, maar ook dit kost je heel veel werkgeheugen. Kies daarom voor een statische achtergrond. Bovendien bespaar je daarmee ook op je accuduur.

Heb jij nog goede tips? Laat het in een reactie weten.

Bron: Computer totaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Remy Bosman -

  Je kan ook de cache geheel legen van met name de browser. Dit doe je bij opslag. Het kan ook helpen om toekomstig surfen op het web niet meer onthouden wordt zodat hij niet weer volloopt. Dit doe je in de instellingen van de browser en/of via Google instellingen. In geval van Chrome browser.

 2. Xander -

  Ik denk dat je de cache leeg moet halen ipv de cash 😡
  Dit is wel een heel tijdelijk lapmiddel. Zodra je de app weer start, zal hij de eerste keer een stukje langzamer zijn omdat de cache weer opgebouwd moet worden. Dit foefje kan wel handig zijn als een programma steeds vastloopt.

 3. Marcel -

  De telefoon ff aan de computer leggen en via windows verkenner even door de telefoon heen. O.a whatsapp bewaart alle foto’s die je ontvangt en stuurt. Ook al verwijder je ze via albums, in wa blijven ze verstopt achter.

  Zo zijn er meerdere apps die je zo kunt opruimen.

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters