Opslagruimte vrijmaken met iOS 11: zo werkt het

Iedereen herkent het wel. Vol enthousiasme apps installeren, totdat je opeens een bericht krijgt dat je eerst zoveel MB vrij moet maken en anders niet door mag gaan. Apple heeft hier rekening mee gehouden bij de ontwikkeling van iOS 11 en helpt je op verschillende manieren om je opslagruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

Apps deïnstalleren voor meer opslagruimte

In iOS 11 wordt het makkelijker om overzichtelijk een keuze te maken welke oude apps je eigenlijk toch niet nodig hebt. Als je een app toch niet gebruikt kun je hem evengoed weghalen. Maar vaak doe je dit toch niet, met de gedachte dat je bijvoorbeeld ooit wel dat spel verder gaat spelen en bang bent helemaal opnieuw te moeten beginnen.

Door de app in dat geval te deïnstalleren heb je “the best of both worlds”. De app zelf neemt dan geen ruimte meer in beslag op je toestel, maar de gegevens blijven nog wel bewaard. Wanneer je vervolgens ooit weer verder wil met de app, kun je hem opnieuw downloaden uit de App Store. De app moet overigens nog wel beschikbaar zijn in de Store, anders heb je wel een probleem.

Om het deïnstallatie proces makkelijker te maken wordt bij het overzicht van de apps weergegeven wanneer je de applicatie voor het laatst hebt gebruikt. Uiteraard kun je apps ook gewoon verwijderen, maar dan worden je gegevens dus niet voor je bewaard.

iOS 11 apps deïnstalleren

iOS 11 helpt een handje mee met het deïnstallatie proces

Als je geen zin hebt om telkens uit te zoeken welke apps je wil gaan deïnstalleren, kan je deze taak ook aan iOS 11 overdragen. Door in het menu de optie “Deïnstalleer ongebruikte apps” aan te vinden, hoef je daar verder nooit meer over na te denken. Apps die niet gebruikt zullen automatisch worden verwijderd. De optie staat standaard gelukkig wel uit.

iOS 11 autoatisch deïnstalleren voor besparing opslagruimte

Als je het allemaal niet meer weet, heeft iOS 11 besparingstips

In de instellingen zal, behalve wanneer je een app voor het laatste hebt gebruikt, ook meer informatie per app beschikbaar zijn over de gebruikte opslag. Zo zie je niet alleen hoeveel ruimte de app in totaal in gebruik neemt.

Bij Whatsapp zou je bijvoorbeeld ook kunnen zien hoeveel ruimte de video’s en foto’s opslokken. Deze kunnen vervolgens gemakkelijk verwijderd worden. Het menu kan je zelfs ook aanbevelingen geven om meer ruimte te besparen. Zo kun je het advies krijgen om een app in de iCloud te bewaren of om grote bijlagen te verwijderen.

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters