Windows laptop of pc ontgrendelen met Samsung smartphone: zo werkt het

Aangezien we tegenwoordig al zoveel wachtwoorden moeten onthouden is het fijn wanneer dat eens niet hoeft. Als je een pc hebt met daarop windows 10 en ook nog een Samsung toestel, ben je één van de gelukkigen die zijn computer zonder wachtwoord kan ontgrendelen. Dit is hoe je het voor elkaar krijgt met Samsung Flow.

Samsung Flow

Windows 10, Samsung toestel en Samsung Flow zijn de geheime ingrediënten

Om alles soepel te laten verlopen moet je computer dus op Windows 10 draaien. Maar je hebt wel de nieuwste Creators update nodig. Je bent de afgelopen tijd ongetwijfeld eindeloos lastig gevallen met dat je je settings en voorkeuren voor de update moest instellen. Check of je de update hebt, maar waarschijnlijk is hij al automatisch geïnstalleerd.

Je Samsung toestel dient als het ware als sleutel om je pc te ontgrendelen. Hiervoor moet je toestel draaien op Android 6.0 Marshmallow of hoger. Als je een redelijk nieuw toestel hebt zit je waarschijnlijk sowieso goed. Een tablet kun je overigens ook gebruiken, deze mag dan helaas niet op Marshmallow draaien. Bij tablets heb je altijd minimaal Android 7.0 Nougat nodig.

Het magische component dat je pc en Samsung handset aan elkaar verbindt is de Samsung Flow app. Deze app kun je eigenlijk vanaf februari al gebruiken om je computer te ontgrendelen, maar het moest wel een Samsung computer zijn. Gelukkig heeft Samsung hiervan losgelaten en kunnen alle pc’s vrolijk meedoen met het ontgrendelen via je vingerafdruk. Voordat je kunt beginnen met de twee apparaten te verbinden installeer je de Samsung Flow app zowel op je pc als op je smartphone.

Samsung Flow

Everything is connected

Als je de app hebt geïnstalleerd is het tijd om verbinding te maken tussen je pc en smartphone. Ziet hiervoor op beide apparaten Bluetooth aan. Vervolgens selecteer je op je pc het Samsung toestel dat je wilt verbinden. Hierna bevestig je deze verbinding zowel op je pc als smartphone en klik je op de registreer knop. Als je nog geen vingerafdruk hebt geregistreerd op je telefoon moet je dit nu doen. Als je dit al wel had gedaan hoeft het niet nog een keer te gebeuren. Je kunt eventueel nog een extra vinger registreren. Het enige dat je nu nog hoeft te doen is “ok” kiezen en het meteen uitproberen.

Samsung Flow doet meer dan alleen ontgrendelen

Als je toch al de Samsung Flow app hebt geïnstalleerd kun je evengoed ook gebruik maken van de andere functies. Zo kan de app namelijk je notificaties synchroniseren en kun je makkelijk bestanden over en weer sturen tussen de twee apparaten. Toch fijn dat je niet voor maar één functie een app hebt geïnstalleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters