Word een Google Pixel 2 (XL) pro met deze onmisbare tips en tricks

Google’s nieuwe Pixel 2 toestellen hebben de laatste tijd wat negatieve reacties ontvangen in verband met futloze kleuren en het inbranden van het display. Google is bezig deze issues op te lossen, maar afgezien van deze twee punten mogen de toestellen er best zijn. Met deze tien tips haal je nog meer uit je Pixel 2 en Pixel 2 XL handset.

Het kleuren probleem aanpakken

Niet lang na het uitbrengen van de Pixel 2 toestellen, begonnen gebruikers te klagen over de kleuren. Deze zouden dof zijn in vergelijking met andere handsets. Google geeft aan meer natuurlijke aan accurate kleuren te hebben gebruikt, welke inderdaad minder helder zijn dan je misschien gewend bent. Gelukkig kun je de kleuren een boost geven in de settings. Ga hiervoor naar Display > Advanced. In dit menu heb je de optie om Vivid Colors aan te zetten. Hiermee wordt de verzadiging van de kleuren 10 procent geïntensiveerd. Google zou binnenkort ook komen met een Saturation Mode optie, om de kleuren meer helderheid te kunnen geven.

Pixel 2 Vivid Colors

Levendige achtergronden

Als je dan je kleuren weer lekker helder hebt gekregen, zoals je dat fijn vindt, moet je natuurlijk meteen van ze genieten met een mooie achtergrond. Met de nieuwe Living Universe achtergronden wordt je toestel dynamischer, doordat de achtergronden bewegen. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van golven, die naar een strand rollen. Om een Living Universe achtergrond in te stellen, druk je met je vinger lang op het scherm. Vervolgens kies je voor Living Universe en kun je een achtergrond kiezen. Met Set Wallpaper zorg je ervoor dat je achtergrond wordt ingesteld.

Pixel 2 Living Universe achtergronden

Randen knijpen voor Google Assistant

Net zoals de HTC U11, zijn ook de randen van de Pixel 2 en 2 XL interactief. Door in de randen de knijpen kun je Google Assistant oproepen en inkomende oproepen het zwijgen opleggen. Ga in de settings naar System > Languages, input, and gestures en kies hier voor Active Edge. Hier kun je kiezen hoe hard je moet knijpen en wat er gebeurt wanneer je knijpt. Ook kun je de optie aanzetten om door te knijpen Google Assistant te activeren, zelfs als het display uit staat.

Pixel 2 Active Edge

Bokeh effecten en bewegende foto’s

De Pixel 2 handsets komen niet met een dubbele camera. Bij andere toestellen met een dual camera setup kunnen de twee lenzen gebruikt worden om onder andere een bokeh effect te creëren met een wat wazige achtergrond. Ondanks de enkele camera van de Pixel 2 toestellen, kun je toch het populaire effect krijgen via de software. Ga hiervoor naar de camera app en open het menu aan de linkerkant. Hier kun je Portrait Mode selecteren. Vervolgens tap je op het onderwerp van de foto, welke scherp moet blijven, en maak je de foto. Dit werkt overigens voor zowel de hoofdcamera als voor de selfiecamera.

Naast Portrait Mode kun je ook bewegende foto’s maken, zoals de Live Photos van Apple. Kies in de camera app voor voor het ronde icoon bovenin en maak de foto. Je maakt nu als het ware een mini video van drie seconden lang.

Bokeh effect

Wat is dat liedje op de achtergrond?

Een handige feature van de toestellen, is dat ze kunnen herkennen welk lied er op de achtergrond afspeelt en je de titel en de naam van de artiest geven. De feature die je hiervoor nodig hebt is Now Playing en je kunt deze inschakelen bij Settings > Sound > Advanced > Now Playing. Door twee keer te tappen op de titel van het lied, springt Google Assistant in actie om het lied toe te voegen aan je muziek app.

Always-on display

Met de Always-on-Display feature blijft je scherm altijd notificaties tonen, zelfs wanneer het eigenlijk in standby zou moeten staan. Op deze manier kun je altijd snel kijken of er iets is gebeurd. Om de feature aan te zetten ga je in de settings naar Display > Advanced > Ambient Display. Hier kun je Always On activeren.

Pixel 2 Always On Display

Geen storende info bovenaan

Aan de bovenkant van je scherm is er een widget, genaamd At a Glance, welke je informatie laat zien over de datum, Google Calendar afspraken en het weer. De getoonde info is meteen ook een snelkoppeling naar de relevante apps. Het is een handige widget, maar als je hem storend vindt kun je hem gewoon uitschakelen. Houd je vinger ingedrukt op het scherm en kies Home Settings > At a Glance. Hier kun je de verschillende weergave opties aan- en uitschakelen.

Pixel 2 At a Glance feature

Notificatie badges uitschakelen

Met de komst van Android Oreo, kunnen Android gebruikers nu ook gebruik maken van notificatie badges bij de apps. Als de app een notificatie heeft, verschijnt er een bolletje met een getal. Als je dit vervelend vindt, kun ook dit gewoon weer uitschakelen. Dat kan door lang het scherm ingedrukt te houden en vervolgens te kiezen voor Home Settings > Notification Dots. Hier kun je Allow notification dots uitvinken.

How to access Google Support Chat or Phone

Met deze tips kom je al een heel eind, maar als je toch extra support nodig hebt, kun je je wenden naar Google zelf. In de settings kun je vragen om een chat of belgesprek met een Google medewerker. Ga naar Settings > Support & Tips en kies hoe je geholpen wilt worden. Je krijgt een venster waarin je het probleem kunt uitleggen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters