Pokémon Go: Zo vang je een Pokémon zonder augmented reality

Augmented reality zorgt ervoor dat de Pokémon in Pokémon Go echt in je omgeving lijken rond te lopen. Helaas slurpt het ook razendsnel je batterij leeg. Gelukkig kun je AR ook uitzetten in het spel, en wij leggen je uit hoe dat in zijn werk gaat.

Pokémon Go

Pokémon Go is ontzettend succesvol. Het spel wist binnen een recordtijd de meest populaire mobiele game tot nu toe te worden, het aantal spelers loopt alleen maar op en Nintendo’s aandelen schieten omhoog. Dat is niet alleen prettig voor Niantic Labs, de ontwikkelaar van de app, maar ook voor de toekomst van augmented reality games. Augmented reality houdt in dat je iets in de echte wereld plaatst. De HoloLens van Microsoft kan bijvoorbeeld een virtueel boodschappenlijstje op je koelkast hangen, of je met virtuele steentjes laten spelen op je eettafel. De techniek past perfect bij Pokémon. Wie droomde er als kind nou niet van dat je in de echte wereld Pokémon kon gaan vangen? Nu kan het, dankzij Pokémon Go.

Augmented reality

Helaas kleven er ook nadelen aan augmented reality in Pokémon Go. Zo zorgt het gebruiken van je camera bijvoorbeeld ervoor dat je batterij sneller leegraakt, iets waar Pokémon Go sowieso al erg goed in is. Daarnaast moet je met je camera richten op de Pokémon, wat in bepaalde situaties relatief ongemakkelijk kan zijn. Je wil bijvoorbeeld niet me je telefoon op vreemden richten, puur omdat er een virtueel beestje naast ze op de grond zit. Gelukkig is het ook mogelijk om augmented reality uit te zetten in Pokémon Go.

Augmented Reality

Zet het uit

Zodra je een Pokémon tegenkomt verschijnt er rechtsboven op je scherm (zie afbeelding) een AR/camera knop, waarmee je de camera uit kunt zetten. Als je AR eenmaal hebt uitgezet hoef je niet meer met je camera op de Pokémon te richten, wat een hoop gedoe kan schelen. Je kunt dus gewoon op een normale manier je smartphone op de grond richten, ook als ze eigenlijk rechts van je staan of in je rug. Daarnaast raakt de accu van je smartphone zo ook een stuk minder snel leeg. Helaas is het op dit moment enkel mogelijk om de augmented reality modus uit te zetten wanneer je een Pokémon tegen komt, maar wellicht komt daar met een toekomstige update nog verandering in.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters