Pokémon Go: Zo vang je een Pokémon zonder augmented reality

Augmented reality zorgt ervoor dat de Pokémon in Pokémon Go echt in je omgeving lijken rond te lopen. Helaas slurpt het ook razendsnel je batterij leeg. Gelukkig kun je AR ook uitzetten in het spel, en wij leggen je uit hoe dat in zijn werk gaat.

Pokémon Go

Pokémon Go is ontzettend succesvol. Het spel wist binnen een recordtijd de meest populaire mobiele game tot nu toe te worden, het aantal spelers loopt alleen maar op en Nintendo’s aandelen schieten omhoog. Dat is niet alleen prettig voor Niantic Labs, de ontwikkelaar van de app, maar ook voor de toekomst van augmented reality games. Augmented reality houdt in dat je iets in de echte wereld plaatst. De HoloLens van Microsoft kan bijvoorbeeld een virtueel boodschappenlijstje op je koelkast hangen, of je met virtuele steentjes laten spelen op je eettafel. De techniek past perfect bij Pokémon. Wie droomde er als kind nou niet van dat je in de echte wereld Pokémon kon gaan vangen? Nu kan het, dankzij Pokémon Go.

Augmented reality

Helaas kleven er ook nadelen aan augmented reality in Pokémon Go. Zo zorgt het gebruiken van je camera bijvoorbeeld ervoor dat je batterij sneller leegraakt, iets waar Pokémon Go sowieso al erg goed in is. Daarnaast moet je met je camera richten op de Pokémon, wat in bepaalde situaties relatief ongemakkelijk kan zijn. Je wil bijvoorbeeld niet me je telefoon op vreemden richten, puur omdat er een virtueel beestje naast ze op de grond zit. Gelukkig is het ook mogelijk om augmented reality uit te zetten in Pokémon Go.

Augmented Reality

Zet het uit

Zodra je een Pokémon tegenkomt verschijnt er rechtsboven op je scherm (zie afbeelding) een AR/camera knop, waarmee je de camera uit kunt zetten. Als je AR eenmaal hebt uitgezet hoef je niet meer met je camera op de Pokémon te richten, wat een hoop gedoe kan schelen. Je kunt dus gewoon op een normale manier je smartphone op de grond richten, ook als ze eigenlijk rechts van je staan of in je rug. Daarnaast raakt de accu van je smartphone zo ook een stuk minder snel leeg. Helaas is het op dit moment enkel mogelijk om de augmented reality modus uit te zetten wanneer je een Pokémon tegen komt, maar wellicht komt daar met een toekomstige update nog verandering in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Marjolein -

  Mijn camera gaat wel aan maar zie dan geen Pokemon meer. Als de ar functie aanstaat wel.
  Ik heb de link al geprobeerd die nik aan Sebastiaan gad maar ik krijg het niet voor elkaar.
  Zo is het spel niet leuk.
  Wie kan mij helpen.

 2. Mike -

  Waneer ik mijn AR funcie een heb staan gaat mijn camera wel aan maar is de pokemon niet te zien. Als de AR funcie uitstaat kan ik de pokemon wel zien. Iemand enig idee?

  1. Liesbet -

   Hallo,
   Wij hebben hetzelfde probleem. Heb je al een oplossing gevonden intussen ?
   Zo ja, wil je dan even laten weten hoe ?
   Bedankt

 3. sebastiaan -

  ik krijg bovenin beeld de tekst { failed to detect location } terwijl mijn gps wel aan staat en de lokatie waar ik ben klopt met in game ik heb echter nog geen pokemon gevonden op de eerste na dan

  weet iemand mssn een oplossing hier voor en zijn er nog meer mensen die dit probleem beleven
  met vriendelijke groet sebastiaan

 4. Inge -

  Heb je een mobiel nodig met een gyroscope ? Mijn zoon heeft nu een Samsung Galaxy J3 besteld en ontvangen omdat hij ‘ergens’ las dat hier een gyroscope in zat en is nu zwaar teleurgesteld dat dit niet zo is (zegt hij, ik heb weinig verstand van mobiele telefoons want heb nog zo’n vreselijk ouderwetse…..). Het zou het spelen met PokemonGo beter/leuker maken…

 5. Ganzenlokker -

  Hallo ik heb een vraag.
  ik heb mijn armen aanstaan maar heb Alleen aardig wit beeld met het beestje en niet het real beeld hoe kan dat?

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters