Pokémon Go Gym Badge verdienen en levelen: zo werkt het

De laatste Pokémon Go update bracht een reeks aan nieuwe features, waarvan de Gyms het meest in de belangstelling hebben gestaan. Door al deze aandacht voor de Gyms is het sommigen misschien ontgaan dat er bij de Gyms ook Gym Badges te behalen zijn. Deze zijn een soort vorm van erkenning voor je Gym werk en kunnen steeds verder omhoog gaan in waarde. Dit is hoe je een Gym Badge behaalt en hoe je ervoor zorgt dat hij een hogere level krijgt.

Een Gym Badge te verdienen

Elke Gym Badge hoort bij een individuele Gym en is een weerspiegeling van hoeveel je met de Gym bezig bent. Door te interacteren met de Gym krijg je als beloning een Badge. Deze kant verdiend worden door te strijden in de Gym of door de Gym een bepaalde tijd te verdedigen. Daarnaast krijg je er ook al één wanneer je een verdedigende Pokémon een snoepje geeft.

Pokémon Go Badge

Ga van een basis Badge naar goud

Wanneer je een Badge krijgt is deze standaard een basis Badge. Door je verder bezig te houden met de Gym kun je deze verhogen naar brons, zilver en als laatste goud. Door verschillende acties uit te voeren krijg je Experience Points (XP).

Bij 500 XP ben je al de trotse eigenaar van een bronzen Badge. Om verder te gaan naar zilver heb je 4.000 XP nodig en voor goud moet je echt je best doen en 30.000 XP bij elkaar zien te schrapen. Deze moeite wil je absoluut steken in je Badge, want met een hogere Badge krijg je ook leukere goodies bij het ronddraaien van de Gym disc.

Dit moet je doen om XP te scoren

Het winnen van een Battle geeft je 0,01 XP per CP van de verdedigende Pokémon. Hiermee schiet het natuurlijk niet echt op en je verdient misschien meer met het verdedigen van een Gym. Hiervoor krijg je als beloning 1 XP per minuut dat je de Gym hebt verdedigd. Door het voeren van Berries krijg je een schrale 10 XP. Waar je je vooral op moet richten om snel een betere Badge te verdienen is het uitsturen van een verdedigende Pokémon en het winnen van Raids. Door een verdediger in te zetten verdien je namelijk maar liefst 100 XP. En heb je een Raid gewonnen? Dan krijg je een duizelingwekkende 100 XP uitgereikt.

Pokémon Go Raid

Je Badges bekijken

Om te kijken hoe het ervoor staat met de Badges ga je eerst naar de kaart en selecteer je het trainer profiel icoon. Als je in het profiel naar beneden scrollt is er op een gegeven moment een List knop. Hier zie je een overzicht van al je behaalde Badges. Door een Badge te selecteren zie je alle relevante acties met de bijbehorende Gym.

Pokémon Go Badge

Nu je alles weet over de Badges is het tijd om in actie te komen. Op de kaart van GymHuntr zie je meteen waar je mee kunt doen aan een Raid.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters