5 Pokémon Go cheats waarmee je de beste trainer wordt

Het vangen van Pokémon Go kan een vermoeiende opgave worden, vooral als je ze al bijna allemaal hebt. Gelukkig zijn er verschillende cheats die de augmented reality game een stuk makkelijker maken.

Cheats

Pokémon Go is een ongeëvenaard fenomeen als het om mobiele games gaat. Waar de meeste games langzaam groeien en tijdelijk populair zijn weet de augmented reality game van Niantic Labs dankzij de nostalgische factor een blijvende indruk te maken. Dat zorgt ervoor dat je niet meer over straat kunt zonder aan hun telefoon gekluisterde trainers tegen te komen. De game vereist namelijk dat je in de echte wereld gaat lopen om meer Pokémon tegen te komen. Daar heeft echter lang niet iedereen zin in. Daarom verschenen er al snel verschillende hacks en cheats online waarmee de game een stuk makkelijker wordt. Niantic Labs wist de meeste cheats echter razendsnel de kop in te drukken, waardoor je als speler toch echt op een legitieme manier alle Pokémon moet verzamelen. Gelukkig zijn er nog steeds trucjes die dat vergemakkelijken. We zetten er vijf voor je op een rijtje.


Waarschuwing: Het hacken van je GPS locatie kan gevaarlijk zijn. In de eerste plaats kan het rooten of jailbreaken van je smartphone leiden tot een onbruikbaar toestel als je een fout hebt gemaakt. Ten tweede wordt Niantic Labs steeds beter in het betrappen van spelers die hun locatie hacken, met als gevolg dat je account geschorst wordt. We raden je dan ook af om bijvoorbeeld locatie hacks te gebruiken. Doe het dus enkel als je zeker van je zaak bent, en uiteraard op eigen risico!


Pokéballs gooien

Voor de eerste truc zul je even moeten knutselen. Sinds de laatste grote update is het een stuk moeilijker geworden om Pokémon te vangen, met als resultaat dat je veel Pokéballs aan het verspillen bent. Gelukkig kun je met behulp van deze creatie er voor zorgen dat je altijd geheel recht gooit, zoals je op de onderstaande afbeelding kunt zien. Je kunt er zelf een van karton maken of een 3D-geprinte variant bestellen. Bepaalde hoesjesmakers hebben zelfs al een speciale cover op de markt gebracht.

Pokémon Go cheats

Pokémon bot

De Pokémon bot is meer echt een cheat in plaats van een praktisch trucje. Handige ontwikkelaars hebben een bot ontwikkeld die met behulp van de programmeertaal Python de game voor je spelen. De bot loopt automatisch door je virtuele omgeving en verzamelt alle items bij Pokéstops. Op dit moment is dat ook het enige wat je kunt doen. De originele ontwikkelaar heeft sindsdien een verbeterde versie ontwikkeld waarmee je ook Pokémon kunt vangen, maar die wil hij nog niet openbaar maken. Spelers die gebruik maakten van de bot werden tot nu toe nog niet uit het spel getrapt, maar blijf wel voorzichtig. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe lang de Pokémon bot zal blijven werken, maar als je het aandurft kun je hier meer over de cheat lezen.

Pokémon Go cheats

Pokemon ei cheats

Het laten uitkomen van eieren in Pokémon Go is een klusje dat geduld vereist. Afhankelijk van het type ei zul je namelijk een flink aantal kilometers moeten afleggen voor het ei open zal breken. Gelukkig is daar een praktische cheat voor te bedenken. Verbind je telefoon aan je plafondventilator of gebruik een fitness case om je hond er mee rond te laten lopen. Stuur de vriendelijke viervoeter naar buiten en voor je het weet zijn alle eieren uitgekomen. Je snapt het idee nu wel: alles dat niet te snel beweegt kan je helpen cheaten. Als je echt avontuurlijk bent ingesteld dan kun je zelfs een drone gebruiken. In dit artikel leggen we je precies uit welke Pokémon er in je ei kunnen zitten.

Pokémon Go cheats

Je locatie hacken

Als vierde cheat hebben we de oude vertrouwde locatie hack, waar we eerder al een artikel over schreven. Ondanks de maatregelen van Pokémon Go ontwikkelaar Niantic Labs is het nog steeds mogelijk om vanuit je luie stoel gewoon bijvoorbeeld Frankrijk te bezoeken. Wel zul je op moeten passen dat je niet te snel je virtuele personage beweegt, want dan heeft de game alsnog door dat je aan het cheaten bent. Je moet er helaas wel je iPhone voor jailbreaken of je Android smartphone rooten. Als je dat niet ziet zitten kun je ook nog honderden euro’s uitgeven aan dit monster, maar dan ben je wel heel fanatiek.

Pokémon maps

Het is leuk om door je buurt te struinen en Pokémon tegen te komen, maar soms ben je gewoon op zoek naar een specifiek exemplaar. Eerder kon je toen gewoon een Pokémon map app of website gebruiken, waarop je precies kunt zien waar Pokémon zich bevinden. Helaas heeft Niantic Labs dat soort sites grotendeels moeten blokkeren omdat de servers er door crashten, dus je bent weer op jezelf aangewezen. Er zijn echter nog een paar sites die wel werken, al hangt het af van je locatie of je Pokémon op de kaart kunt zien. Probeer bijvoorbeeld eens Pokéwhere of Skiplagged.

Pokemon go cheats

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters