Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go: tips en tricks

Een tijdje geleden kondigde Niantic al aan dat het Pokémon Gym systeem een drastische verandering zou ondergaan. Nu heeft de Pokémon Go maker eindelijk ook aangegeven wat er dan precies anders zal zijn. In de Gyms kunnen de Pokémon zich uitleven en strijden tegen andere Pokémon. De bedoeling is om tegen de beestjes in een Gym te strijden om op die manier de Gym over te nemen.

Maar één van elke soort per Gym

De eerste verandering is dat de Gyms nu zijn uitgerust met zes plekken waar je maar één Pokémon van dezelfde soort mag stoppen. Vaak worden de Gyms gevuld met meerdere van dezelfde sterke Pokémon soort, waardoor ze bijna onmogelijk zijn om te verslaan. Met de nieuwe Gyms is dat verleden tijd. Ook zullen trainers van de vijand tegen Pokémon in de Gym strijden in de volgorde waarin ze staan. Je kunt dus zelf bepalen of eerst je sterkste Pokémon laat vechten, of deze voor het laatst bewaart.

Pokémon Go

Pokémon verliezen motivatie om te vechten

Pokémon zullen in de nieuwe Gyms niet altijd even gemotiveerd zijn. Een hartje geeft aan hoe gemotiveerd ze zijn en deze wordt steeds minder vol naarmate de tijd verstrijkt. Door de beestjes te voeden groeit de motivatie gelukkig weer. Blijf ze dus geregeld eten geven, want met het verliezen van de motivatie zijn ze ook makkelijker te verslaan. Wanneer de motivatie helemaal weg is gaat de Pokémon weer terug naar zijn originele trainer.

Pokémon Go motivatie systeem

Hoe langer in de Gym hoe meer munten

Hoewel de motivatie vermindert hoe langer de Pokémon in de Gym verblijven, brengt het lang laten van de diertjes in de Gym wel iets op. Hoe langer ze daar blijven hoe meer munten ze namelijk accumuleren. Wanneer ze verslagen zijn of ongemotiveerd zijn geworden en uit de Gym gaan, krijg je de munten die ze hebben verzameld.

Gyms geven je items en badges

Net zoals je draait op de Photo Disc bij Pokéstops om items te verzamelen, zal dat ook bij de Gyms kunnen. Of je dan ook Berries en Pokéballs krijgt is onbekend. Daarnaast zal je bij de Gyms ook badges hebben, welke je kunt uplevelen voor nog meer items. Dit doe je door vaak te vechten en je Pokémon te voederen.

Pokémon Go Badges by gyms

Krachtige Pokémon nemen je Gym over in Raids

Naast de nieuwe regels van de Gym heeft Niantic ook een preview gegeven van zogenaamde Raids. Dit zijn tijdgebonden evenementen, waarbij een krachtige Pokémon tijdelijk een Gym overneemt. We denken dat dit verbonden zal zijn aan de Legendary Pokémon, maar hier heeft Niantic niks over losgelaten. Om te strijden tegen de krachtige Pokémon heb je een raid pasje nodig, welke je kunt krijgen bij het spinnen bij de Gyms. Je mag er echter maar één tegelijk hebben. Spelers van alle teams kunnen samen in een groep van maximaal 20 samenwerken in de Raid. Ook is het mogelijk om een privé groep te starten en samen met vrienden te strijden tegen het indringende monster.

Pokémon Go Raid

Zeldzame beloningen voor verslaan Raid

Door mee te doen aan Raids kun je speciale items winnen zoals zeldzame Candy, gouden Razz Berries en zelfs TM’s. De zeldzame snoepjes kunnen veranderen in dezelfde Pokémon als waarop ze worden gebruikt. Met de Berries vergroot je de kans om Pokémon te vangen en kun je gebruiken om Pokémon te voeren in de Gym. Als laatste zouden de TM’s gebruikt kunnen worden om moves sneller of krachtiger te maken.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters