Pokémon Go: Zo hack je de GPS locatie van je smartphone

Ben je het zat om steeds te moeten lopen of vang je liever Pokémon in exotische landen? Dan is het hacken van je GPS locatie een effectieve doch gevaarlijke optie!

Pokémon Go

Pokémon Go is een wereldwijd fenomeen en daarmee het beste wat augmented reality games kan overkomen. Spelers gaan in grote getale de straat op om zoveel mogelijk Pokémon te vangen, gemeentehuizen en winkels veranderen in Gyms en records worden verbroken. Het spel van Niantic Labs is uniek in het opzicht dat je echt moet lopen in de echte wereld om je te bewegen in het spel. Helaas kan of wil je niet altijd naar buiten, of blijft het de hele dag regenen. Gelukkig is daar een risicovolle doch effectieve oplossing voor: je GPS locatie hacken. Het augmented reality spel gebruikt namelijk jouw GPS om te bepalen waar je bent, dus als je die informatie weet te veranderen dan kun je Pokémon vangen waar je maar wil, zonder van de bank te komen. We leggen je uit hoe het in zijn werk gaat.


WaarschuwingHet hacken van je GPS locatie kan gevaarlijk zijn. In de eerste plaats kan het rooten of jailbreaken van je smartphone leiden tot een onbruikbaar toestel als je een fout hebt gemaakt. Ten tweede wordt Niantic Labs steeds beter in het betrappen van spelers die hun locatie hacken, met als gevolg dat je account geschorst wordt. We raden je dan ook af deze hack te gebruiken. Doe het dus enkel als je zeker van je zaak bent, en uiteraard op eigen risico!


Stap 1: Jailbreak je iPhone of root je Android smartphone

Om je GPS locatie aan te kunnen passen moet je eerst meer rechten krijgen op je smartphone. Bij iPhone’s hebben we het dan over jailbreaken, bij Android smartphones zul je moeten gaan rooten. We legden drie jaar geleden in een Telewiki precies uit waar je moet zijn om je Android smartphone te rooten, en ook over jailbreaken valt genoeg op het internet te vinden. Maar pas op, want ook rooten en jailbreaken kan gevaarlijk zijn als je niet weet wat je doet. Het komt er in ieder geval dus op neer dat je de volledige vrijheid op je smartphone krijgt, waardoor ook apps meer voor elkaar kunnen krijgen. Daaronder valt ook het aanpassen van je GPS locatie.

Stap 2: Verberg dat je jailbreak of root

Voor dat we de locatie van je smartphone aan gaan passen moeten we eerst deze belangrijke stap nog uitvoeren. Niantic Labs heeft dankzij hun vorige game, Ingress, veel ervaring met hackers en cheaters die hun locatie aanpassen. Daarom zit er ook een beveiliging in Pokémon Go ingebouwd, die het meteen registreert als je smartphone geroot of gejailbreakt is. Dat is zeer vervelend voor gebruikers die niet willen hacken en gewoon meer vrijheid op hun smartphone willen, maar het is helaas wel de huidige stand van zaken. Gelukkig kun je verbergen dat je smartphone geroot of gejailbreakt is. Op iPhone’s heb je daarvoor een app genaamd ‘tsProtector‘ nodig, de Android-equivalent heet ‘Hide My Root‘.

Stap 3: installeer een GPS Fake Location Spoofer app

Je hebt met stap een en twee nu het lastigste gedeelte achter de rug. Nu hoef je alleen nog maar een app te downloaden waarmee je je locatie aan kunt passen. Op Android adviseren we je ‘Fake Location Spoofer‘ te installeren en voor iOS is ‘LocationFaker‘ een uitstekende keuze. Download en installeer de apps, en vul je neppe locatie maar in.

Stap 4: start Pokémon GO

Het is gelukt! Je kunt je smartphone en daarmee Pokémon Go laten geloven dat je op de meest exotische locaties bent. Open de app en begin direct Pokémon te vangen in landen waar je nog nooit geweest ben, of bezoek juist de Gym aan het einde van je straat die je moet verdedigen. Pas wel op dat je niet te snel en extreem wisselt tussen locaties, want het is niet bekend hoe Niantic Labs precies bepaalt of je cheat of niet.

Waarschuwing: All About Phones is niet verantwoordelijk voor problemen of verloren accounts die door deze stappen veroorzaakt worden.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters