Pokémon Go: Op deze locaties vind je de beste Pokémons

In Pokémon Go vind je Pokémons door buiten rondjes te lopen. Welke Pokémons jij tegenkomt hangt af van een aantal variabelen. In dit artikel zullen we je vertellen waar je de beste Pokémons kunt vangen.

Onzekerheid

De ontwikkelaars van Pokémon Go: Niantic Labs, houden opzettelijk veel informatie over Pokémon Go geheim. Hierdoor blijft het spel goed beschermd tegen valsspelers en tactieken. Toch Pokémon Goheeft Niantic wel verteld dat je locatie uitmaakt voor welke typen Pokémons je vangt.

Waar zijn welke Pokémons

Mensen van de website iMore hebben samen met Pokémon Go-spelers getest welke Pokémons het meeste voorkomen op welke plekken. Ze hebben hun data onderverdeeld in drie groepen. In warme en droge gebieden komen veel Geodudes, Sandshrews, Evans en Mankey’s voor. Caterpies, Weedles, Oddish’s en Spearows komen vaak voor bij weilanden en grote grasvelden. Langs de kust vind je vooral Psyducks, Poliwags, Staryu’s en Magikarps. Toch hoef je deze Pokémons niet per se tegen te komen in hun natuurlijke habitat; ze komen hier alleen vaker voor.

Wanneer je in een gebied woont waar geen kust in de buurt is, herkent Pokémon Go kleine gebieden met water als kust. Vervolgens zal het spel zorgen dat deze speciale typen Pokémons dus af en toe te vinden zijn bij water. Volgens een aantal mensen kun je in het donker andere typen Pokémons vinden. Toch is dit nog niet zeker, aangezien het niet bevestigd is door data.

Waar jij de beste Pokémons vindt, hangt dus af van welke Pokémons jij nodig hebt. Met de bovenstaande tips kun je iets verder komen.

Kom veel Pokémons tegen

Wanneer je stijgt in level zie je meer interessante Pokémons bij jou in de buurt (in ‘Nearby’ menu). Pokémons die vaak voorkomen bijvoorbeeld Pidgey, worden dan eerder vervangen door speciale Pokémons. Om veel Pokémons tegen te komen, kun je het beste in plekken met Pokéstops komen. Veel parken en andere veelbezochte plekken hebben Pokéstops. Bij plekken met Gyms zijn vaak ook veel Pokémons te vinden. Parkeerplaatsen, winkelcentra en pompstations schijnen ook veel Pokémons te verbergen.

Dit maakt geen verschil

Er zijn veel variabelen waar Pokémon Go géén rekening mee houdt. Zo maakt het weer bijvoorbeeld geen verschil bij het vinden van de beste Pokémons; in een storm kom je geen andere Pokémons tegen. Wanneer je rijdt op de snelweg kom je vermoedelijk geen Pokémon tegen. Het gerucht luidt dat Niantic gevaarlijke wegen heeft vermeden. Daarnaast ga je waarschijnlijk te snel voor de servers om tijdig een Pokémon te plaatsen. Geest Pokémons komen meestal niet voor in kerkhoven, gelukkig maar.

Zeldzame Pokémons

Het tegenkomen van zeldzame Pokémons lijkt gebaseerd te zijn op geluk en speeltijd. Mensen die veel spelen komen vaker zeldzame Pokémons tegen. Aangezien zij meer tijd in de game doorbrengen, is de kans ook groter dat zij er toevallig eentje tegenkomen. Voor het vinden van zeldzame Pokémons bestaat dus geen strategie. Wanneer je wilt beginnen met Pikachu kan dat wel. Lees hiervoor de onderstaande tip.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Annie -

  Ik ging altijd als passagier in de auto of met de bus pokemon vangen, dat werkte heel goed. Maar sinds een paar weken krijg ik op exact dezelfde routes niet 1 pokemon te zien en kan er dus ook geen 1 vangen.
  Bv een rondje door de Scheveningse haven leverde zeker zo’n 20 pokemon op en nu helemaal niets.
  Weet iemand wat ik hier aan kan doen.

   1. Jojo -

    Je moet niet naar kijkduin gaan!! Het is een beschermd natuur gebied!!! De natuur daar is al Kapot!!!

 2. Lena -

  Ik vind het zalig pokemons te vangen . Sommige mensen zijn er wat beter in dan anderen . Zij weten wat plekken waar veel pokemons zitten . Bijvoorbeeld in parken , aan de zee , aan grote steden enzo .
  Een tip is eens naar Brussel te gaan daar zitten er veel hoor .
  Veel succes nog met het pokemon vangen allemaal 😁

 3. Axel -

  Dat hoe hoger level je bent hoe zeldzamere je tegen komt is niet waar. Je komt dezelfde tegen als iemand met een lager level alleen hebben ze warschijnlijk hoger cp.

  1. Lena -

   Weetje ik heb dat ook vaak als je dat voorhebt wil dat daarom niet zeggen dat je bak volzit .
   Als je bagg vol is geeft hij : your bagg is ful
   Probeer dan 1 min. Te wachten en draai opnieuw

  2. Pieter -

   Tijdelijk verbannen! Draai 1 pokestop 40 keer rond en je bent er vanaf! Pas op! Bij herhaaldelijk tijdelijk verbannen worden kan je permanent verbannen worden! Dan kan je nooit meer spelen op dat account!

   1. Tygo -

    Is dat echt zo? Wij wonen op een pokestop, dus die gebruiken we heel veel, zou het raar vinden als dat niet mag. Krijg idd ook wel eens try again te zien.

   2. Billy -

    Hoe weet je dat je tijdelijk bent verbannen ik heb 2 de gsm met 2 de acc En ik heb wel veel het probleem dat ik plots niets meer kan vangen ( gooi pokeball draai 1x en dan springt hij er uit en loopt weg ) en als ik aan pokestop draai krijg ik niets meer Maar nooit geen waarschuwing gezien of mail gekregen Dan moet ik een uur of langer wachten Is dit probleem van de app ? Of is dit tijdelijk verbannen ?

  1. pd1ber -

   wat maak het uit of net niet of wel bestaat

   pokemon

   pokemons

   pokemon’s

   voor mij is alles oke

   en ik ben op zoek maar veel pokemons zijn hihihihihi en ik ga weer veder zoeken

 4. Indy -

  Pikachu loopt ook veel bij ons in de straat, komt regelmatig voorbij wandelen. Ik denk dat het ermee te maken heeft dat de straat nabij cq tussen gyms en vele hotspots ligt, maar missxhien is dat helemaal niet zo. Mocht je hem zoeken: wees welkom op de H. Wijnmalenstraat, nabij nummer 34.

   1. milan -

    Ik woob ook in enschede een tip ga naar de diakman hallen daar staan drie pokestops vij elkaar vaak met lure heb zelf daar een garedors gespot

  1. Bert -

   Dan heeft u vast een wat veroudert model telefoon.
   De S4 van mijn dochter liep vast en bij mijn S6 is er niets aan de hand.
   Je kunt het al merken aan het opstarten van het spel, wat zeer langzaam gaat. U kunt er dus vanuit gaan dat het veel capaciteit van de telefoon vergt.

 5. sab -

  Heeft iemand een idee waarom mijn pokemon go app niet werkt??? Hij geeft constant ‘failed to detect location’. Ik heb alles aan staan. De telefoon winkel dacht dat mijn mobiel te oud is. Samsung galaxy s4 mini ongeveer 4 jaar oud.

  1. bas jansen -

   s4 mini zou gewoon moeten werken aangezien ik de mijne aan n vriend heb uitgeleend om pokemon en dergelijke te kunnen doen en hij heeft r geen problemen mee..

  2. Jennifer -

   Instellingen openen –> ontwikkelaarsopties (onderaan de lijst) –> neppe locaties uitzetten of gewoon het knopje rechtsboven uitzetten

   ( heb dezelfde telefoon )

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters