Pokémon Go: Op deze smartphones kun je Pokémon Go spelen

Je kunt Pokémon Go op zowel Android als iOS spelen. Maar welke smartphones worden er nou specifiek ondersteund? Goed nieuws! In dit artikel vertellen we je of jouw smartphone Pokémon Go ready is, of niet.

Pokémon Go

Pokemon Go Zo geef je Pokemons een andere naam 5Voor de mensen die voorbije weken van de aardbol zijn verdwenen. Pokémon Go is een nieuw Pokémon spel ontwikkeld door Niantic. In tegenstelling tot voorgaande Pokémon-spelen, is Pokémon Go geen spel dat je vanuit je sofa kunt spelen. Om het spel te kunnen spelen moet je bewegen. Niantic heeft het spel namelijk zo ontworpen dat er tijdens het spelen gebruikt wordt gemaakt van de GPS in je smartphone. Wanneer je op zoek wilt gaan naar Pokémons, moet je dus beginnen rondlopen. Afhangende van je locatie vind je andere Pokémons die je kunt vangen. Wanneer je een Pokémon tegenkomt en deze wilt vangen, wordt de Pokémon met behulp van de achtercamera van je smartphone in de echte wereld geprojecteerd. Zo lijkt het alsof er echt een Pokémon voor je staat (mits de nodige verbeelding).

Niet op iedere smartphone

Dit alles klinkt wel heel leuk, maar ik hoor je al denken “Kan ik het spelen op mijn smartphone”. De kans dat je Pokémon Go op je smartphone kunt spelen is redelijk groot. Zeker als je recent (in de voorbije twee jaar) een nieuw toestel hebt gekocht. Al worden WindowsPhone/Windows 10 Mobile gebruikers wel helemaal buitengesloten. Pokémon Go is enkel beschikbaar voor iOS en Android.

iOS

iPhone SEWanneer je een iOS-toestel hebt, zijn er slechts een aantal voorwaarden waaraan je toestel moet voldoen. Om te beginnen heb je een iPhone nodig. Op een iPad of iPod touch zal de applicatie niet optimaal werken. Deze iPhone moet vervolgens een iPhone 5 of nieuwer zijn en het toestel in kwestie moet op iOS 8 of nieuwer lopen. Mocht jouw toestel om één of andere reden toch nog op een eerdere versie van iOS lopen terwijl je hem kunt updaten: just do it! Toestellen met een jailbreak worden niet ondersteund.

Android

Android NougatVoor Android zijn er eveneens slechts een aantal voorwaarden waar je toestel aan moet voldoen. Om te beginnen raadt Niantic je aan een Android-smartphone te gebruiken. Dit omdat het spel niet geoptimaliseerd is voor Android-tablets, net zoals het niet geoptimaliseerd is voor iPads. Je smartphone moet vervolgens op Android 4.4 of nieuwer lopen. Sinds kort is er ook ondersteuning voor Android 7.0 Nougat toegevoegd aan het spel. Mocht je de testversie van Android Nougat op je Nexus hebben staan, dan kun je dus nog altijd genieten van Pokémon Go. Er is geen minimum resolutie nodig om het spel te kunnen spelen, al wordt een smartphone met een HD-scherm wel gezien als ideaal. Goed om te weten is dat Android-smartphones met een Intel-processor niet ondersteund worden.

Internet

Of je Pokémon Go nu speelt op Android of iOS. In beide gevallen moet je ten alle tijden beschikken over een internet verbindingen. Het is vooralsnog onmogelijk om Pokémon Go te spelen zonder. Mocht je vrezen voor je databundel, Pokémon Go verbruikt slechts 10MB per uur.

Mocht je toch nog niet helemaal zeker zijn of jouw toestel Pokémon Go ondersteund, dan raden we je aan de applicatie gewoon te installeren. Werkt het, dan weet je dat je smartphone Pokémon Go ready is. Werkt het niet, dan weet je dat je misschien op zoek moet gaan naar een nieuwe smartphone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. reno van rooij -

  Ik heb heb via apk files gedaan omdat ik blijkbaar niet compatibel met mijn s3 ben terwijl ik aan de eisen voldoe en sinds de update van gister kan ik het niet meer spelen. Echt jammer

 2. Jessica -

  Wat even heel duidelijk moet zijn is dat de app niet werkt als je dus geen GPS in je smartphone hebt! Ik had een nieuwe smartphone gekocht met android 4.4 speciaal voor dit spel, maar toch in beeld dat het niet capabel is. Volgens mij ligt dat dus aan het feit dat in mijn nieuwe smartphone geen (automatische) GPS ondersteuning heeft (blijkbaar). En dus werkt het spel niet op mijn nieuw aangeschafte smartphone. Jammer!

  1. Evy -

   Ik heb een Samsung, goed jaar oud. Ik kon het spel wel spelen, tot ik vandaag een update moest doen, toen bleek mijn toestel ineens niet meer compatibel!

 3. Alex -

  Ik heb een samsung galaxy trend 2 lite met android verie 4.4.4 maar ik kan het niet downloaden via de play store. dus ik heb het gedownload via apk files wat iedereen eerst deed. maar nu kan ik het alsnog niet spelen want als het lukt om bij het loading scherm te komen valt het uit.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters