Pokémon Go: Op deze smartphones kun je Pokémon Go spelen

Je kunt Pokémon Go op zowel Android als iOS spelen. Maar welke smartphones worden er nou specifiek ondersteund? Goed nieuws! In dit artikel vertellen we je of jouw smartphone Pokémon Go ready is, of niet.

Pokémon Go

Pokemon Go Zo geef je Pokemons een andere naam 5Voor de mensen die voorbije weken van de aardbol zijn verdwenen. Pokémon Go is een nieuw Pokémon spel ontwikkeld door Niantic. In tegenstelling tot voorgaande Pokémon-spelen, is Pokémon Go geen spel dat je vanuit je sofa kunt spelen. Om het spel te kunnen spelen moet je bewegen. Niantic heeft het spel namelijk zo ontworpen dat er tijdens het spelen gebruikt wordt gemaakt van de GPS in je smartphone. Wanneer je op zoek wilt gaan naar Pokémons, moet je dus beginnen rondlopen. Afhangende van je locatie vind je andere Pokémons die je kunt vangen. Wanneer je een Pokémon tegenkomt en deze wilt vangen, wordt de Pokémon met behulp van de achtercamera van je smartphone in de echte wereld geprojecteerd. Zo lijkt het alsof er echt een Pokémon voor je staat (mits de nodige verbeelding).

Niet op iedere smartphone

Dit alles klinkt wel heel leuk, maar ik hoor je al denken “Kan ik het spelen op mijn smartphone”. De kans dat je Pokémon Go op je smartphone kunt spelen is redelijk groot. Zeker als je recent (in de voorbije twee jaar) een nieuw toestel hebt gekocht. Al worden WindowsPhone/Windows 10 Mobile gebruikers wel helemaal buitengesloten. Pokémon Go is enkel beschikbaar voor iOS en Android.

iOS

iPhone SEWanneer je een iOS-toestel hebt, zijn er slechts een aantal voorwaarden waaraan je toestel moet voldoen. Om te beginnen heb je een iPhone nodig. Op een iPad of iPod touch zal de applicatie niet optimaal werken. Deze iPhone moet vervolgens een iPhone 5 of nieuwer zijn en het toestel in kwestie moet op iOS 8 of nieuwer lopen. Mocht jouw toestel om één of andere reden toch nog op een eerdere versie van iOS lopen terwijl je hem kunt updaten: just do it! Toestellen met een jailbreak worden niet ondersteund.

Android

Android NougatVoor Android zijn er eveneens slechts een aantal voorwaarden waar je toestel aan moet voldoen. Om te beginnen raadt Niantic je aan een Android-smartphone te gebruiken. Dit omdat het spel niet geoptimaliseerd is voor Android-tablets, net zoals het niet geoptimaliseerd is voor iPads. Je smartphone moet vervolgens op Android 4.4 of nieuwer lopen. Sinds kort is er ook ondersteuning voor Android 7.0 Nougat toegevoegd aan het spel. Mocht je de testversie van Android Nougat op je Nexus hebben staan, dan kun je dus nog altijd genieten van Pokémon Go. Er is geen minimum resolutie nodig om het spel te kunnen spelen, al wordt een smartphone met een HD-scherm wel gezien als ideaal. Goed om te weten is dat Android-smartphones met een Intel-processor niet ondersteund worden.

Internet

Of je Pokémon Go nu speelt op Android of iOS. In beide gevallen moet je ten alle tijden beschikken over een internet verbindingen. Het is vooralsnog onmogelijk om Pokémon Go te spelen zonder. Mocht je vrezen voor je databundel, Pokémon Go verbruikt slechts 10MB per uur.

Mocht je toch nog niet helemaal zeker zijn of jouw toestel Pokémon Go ondersteund, dan raden we je aan de applicatie gewoon te installeren. Werkt het, dan weet je dat je smartphone Pokémon Go ready is. Werkt het niet, dan weet je dat je misschien op zoek moet gaan naar een nieuwe smartphone.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters