Pokémon Go: Alles dat je moet weten over eieren en welke Pokémon er in zitten

Je kunt in Pokémon Go ook Pokémon verzamelen door eieren uit te laten komen. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk, en welke Pokémon kunnen er in zitten?

Pokémon Go

Pokémon Go stuurt je op een verkenningstocht om nieuwe Pokémon te vangen. Je kunt ze overal tegen komen: In je keuken, de tuin van je buren, diep in het bos of juist in het midden van een winkelcentrum. Er is echter nog een manier waar op je Pokémon kunt verzamelen: eieren. We leggen je precies uit hoe je aan die eieren kunt komen, welke Pokémon er in zitten en hoe je ze uit kunt laten komen.

Eieren

Ten eerste moet je natuurlijk een Pokémon ei weten te bemachtigen. Dat kan op het moment van schrijven op slechts een manier: door Pokéstops te bezoeken. Pokéstops zijn de diamantvormige tekentjes op je kaart. Je krijgt items als je ze bezoekt. Meestal gaat het om Pokéballs, maar als je volhoudt krijg je vanzelf op een gegeven moment een ei. Helaas is er geen manier om de kans op een ei te vergroten, dus je zult moeten blijven proberen. In dichtbevolkte gebieden zoals steden zijn er vaak meerdere in een straat, waardoor het dus wel een stuk sneller gaat.

Eieren

Incubators

Als je begint te spelen heb je een incubator (broedmachine) in je inventory. Die heb je nodig om een ei uit te laten komen. Je kunt je incubator een onbeperkt aantal keren gebruiken, maar er past slechts een ei in. Als je op een gegeven moment meerdere eieren hebt en je niet wil wachten, dan kan je in de shop meer incubators kopen met PokéCoins. Soms krijg je ook incubators als beloning wanneer je een level omhoog gaat. De incubators die je zelf koopt of ontvangt, dus naast de incubator waarmee je begint, gaan helaas niet eeuwig mee. Je kunt ze drie keer gebruiken voor ze kapot gaan, oftewel: je kunt er drie eieren mee laten uitkomen.

Afstanden

Eieren kun je uit laten komen door net zoals in de klassieke Pokémon games afstanden af te leggen, maar dit keer dus in het echt. Er zijn drie soorten eieren, met elk een andere afstand die je af moet leggen om ze uit te laten komen. Het gaat om 2 kilometer, 5 kilometer of 10 kilometer. Je bent dus best even bezig voor een ei uit komt. Het is de bedoeling dat je loopt, maar langzaam fietsen werkt natuurlijk ook. De afstand die je aflegt geldt voor elk ei dat je in een incubator hebt, dus als je drie incubators met eieren hebt dan kunnen ze alle drie van je afstand profiteren. Zorg dat je de app op de achtergrond laat draaien, anders heb je voor niks gelopen, naast je eigen gezondheid natuurlijk.

Welke Pokémon?

De grote vraag is natuurlijk: welke Pokémon zit er in mijn ei? Op een gegeven moment kun je geen rattata meer zien, terwijl je juist op zoek bent naar een zeldzame Pokémon. Hoe groter de afstand die je af moet leggen, hoe groter de kans dat er een zeldzamere Pokémon in je ei zit. Gelukkig hangt het niet helemaal van kansen af, want elke afstand heeft zijn eigen groep Pokémon die je kunt krijgen. Je kunt dus niet de pech hebben dat er een Weedle uit je ei komt waarvoor je net 10 kilometer hebt gelopen. We hebben alle Pokémon per afstand voor je op een rijtje gezet:

2 kilometer:

Bulbasaur
Charmander
Squirtle
Caterpie
Weedle
Pidgey
Rattata
Spearow
Pikachu
Clefairy
Jigglypuff
Zubat
Geodude
Magikarp

5 kilometer:

Ekans
Sandshrew
Nidoran♀
Nidoran♂
Vulpix
Oddish
Paras
Venonat
Diglett
Meowth
Psyduck
Mankey
Growlithe
Poliwag
Abra
Machop
Bellsprout
Tentacool
Ponyta
Slowpoke
Magnemite
Farfetch’d
Doduo
Seel
Grimer
Shellder
Gastly
Drowzee
Krabby
Voltorb
Exeggcute
Cubone
Lickitung
Koffing
Rhyhorn
Tangela
Kangaskhan
Horsea
Goldeen
Staryu
Mr. Mime
Tauros
Porygon

10 kilometer:

Onix
Hitmonlee
Hitmonchan
Chansey
Scyther
Jynx
Electabuzz
Magmar
Pinsir
Lapras
Eevee
Omanyte
Kabuto
Aerodactyl
Snorlax
Dratini

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters