Pokémon Go: Zo laat je Pokémons evolueren

In Pokémon Go is het niet alleen de bedoeling zoveel mogelijk Pokémons te vangen. Het is eveneens de bedoeling om je gevangen Pokémons zo sterk mogelijk te maken en ze te laten evolueren. Hoe je een Pokémon kunt laten evolueren, dat kom je hier te weten.

Pokémon Go

Pokémon Go PlusPokémon Go is een nieuw Pokémon-spel ontwikkeld door Niantic. In het spel is het de bedoeling dat je, net zoals in voorgaande Pokémon-spelen, Pokémons vangt. Maar in plaats van dit te doen door je trainer te besturen, moet je in Pokémon Go zelf gaan rondlopen. Dit is mogelijk doordat de applicatie gebruik maakt van de GPS in je smartphone. Wanneer je een Pokémon tegenkomt kun je deze vangen door er een Poké ball naar te gooien. Doordat de applicatie ook nog gebruik maakt van de achtercamera van je smartphone, wordt de Pokémon (wanneer je hem probeert te vangen) geprojecteerd in de echte wereld.

Het vangen

Alvorens je een Pokémon kunt laten evolueren, moet je er natuurlijk één (en eigenlijk meerdere) vangen. Dit doe je door rond te wandelen tot je een Pokémon ziet en er dan een Poké ball naar te gooien. Na je Pokémon te vangen, kun je deze trainen waardoor hij sterker wordt.

Wat betekent het allemaal

Voordat we je meer kunnen vertellen over hoe je je Pokémon kunt laten evolueren moeten we je eerst even uitleggen wat alles dat je nodig hebt om een Pokémon te laten evolueren betekent.

CP

pokemon goBeginnen doen we met één van de belangrijkste aspecten van je Pokémon: CP. Ook wel gekend als “combat power”. Zoals de naam doet vermoeden, houdt CP in hoe sterk je Pokémon is. En hoe meer CP je Pokémon heeft, hoe sterker hij dus is. Sommige Pokémons die je vangt hebben een hoger CP-niveau dan andere.

Stardust

Over stardust valt er niet veel te zeggen buiten dat het nodig is om je Pokémon sterker te maken (en dus een hoger CP-niveau te geven). Stardust krijg je door een hoger level te bereiken, Pokémons te vangen of Pokémons op te sturen naar de professor. Eveneens krijg je dagelijks stardust (en Poké balls) als je een gym hebt ingenomen. Stardust is niet specifiek en bruikbaar op iedere Pokémon.

Candy

Wanneer je een Pokémon naar een hoger level wil krijgen heb je niet alleen stardust nodig, je hebt er ook candy voor nodig. Candy krijg je wanneer je een Pokémon vangt, een Pokémon opstuurt naar de professor, of wanneer je een Poké-egg laat uitkomen. Maar let er wel op dat je de juiste candy verzamelt. Iedere Pokémon heeft namelijk een specifieke soort candy nodig, en deze kun je niet gebruiken bij een andere soort Pokémon. Wanneer je veel candy van eenzelfde soort nodig hebt moet je dus meerdere dezelfde Pokémons vangen.

Hoger level

pokemon goJe hebt niet enkel de mogelijkheid om je Pokémon te laten evolueren. Ook kun je ervoor kiezen je Pokémon naar een hoger level te brengen. Dit doe je door naar de Pokémon in kwestie te gaan en naar beneden te vegen tot je “Power up” ziet staan. Zoals je kunt zien heb je om dit te doen een kleine hoeveelheid candy nodig en een iets grotere hoeveelheid aan stardust. Heb je van beide genoeg, dan volstaat het om op de “Power up” knop te drukken.

Evolueren

Wanneer je een Pokémon wilt laten evolueren moet je dezelfde stappen volgen: ga naar de Pokémon die je wilt laten evolueren en veeg naar beneden tot je (ditmaal) “Evolve” ziet staan. Om een Pokémon te laten evolueren heb je enkel candy nodig. Maar nogmaals, deze candy is enkel bruikbaar op één soort Pokémon waardoor je veel Pokémons van dezelfde soort moet vangen alvorens je ze kunt laten evolueren. Heb je genoeg candy, dan moet je alleen op de “Evolve” knop drukken. Hierna zal je Pokémon evolueren. Afhangende van de Pokémon heb je 1 tot 2 evoluties.

Geen weg terug

Let er wel even op dat er geen weg terug is. Eenmaal je je Pokémon hebt laten evolueren, of naar een hoger level hebt gebracht, is er geen manier om je stardust en candy terug te krijgen.

Mocht je nog vragen hebben over hoe je een Pokémon kunt laten evolueren of sterker maken, mag je deze altijd achter laten in de reacties onder dit artikel.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters