Pokémon Go: Zo vind je Pokémon met het nieuwe Sightings systeem

Niantic Labs heeft dan eindelijk een nieuw systeem in Pokémon Go geïntroduceerd waarmee het weer mogelijk wordt om Pokémon op te sporen. We leggen je uit hoe het nieuwe Sightings scherm werkt.

Een nieuw systeem

Niantic Labs heeft eindelijk het verwarrende en buggy Nearby systeem vervangen met een scherm dat wel werkt. Het is eindelijk mogelijk om de Pokémon die zich in je omgeving bevinden precies op te sporen, en ze natuurlijk vervolgens meteen te vangen. Het is echter wel even wennen, want het nieuwe systeem steekt anders in elkaar. Een ding is in ieder geval zeker: dit keer werkt het systeem wel. We leggen je in dit artikel alles over het nieuwe Sightings/Nearby scherm uit.

Sightings

Wanneer je Pokémon Go hebt opgestart en je in de virtuele wereld begint te lopen zal het je meteen opvallen dat er een grijs vlak aan de rechterkant van je trainer zit, met daarin de silhouetten van bepaalde Pokémon. Als je er op drukt krijg je een groep van maximaal negen Pokémon te zien die zich in jouw omgeving bevinden. Dit is het zogenaamde nieuwe Sightings scherm.

Sightings

De lijst wordt automatisch geüpdatet wanneer je begint te lopen. Pokémon die zich dichter bij de richting waar je heen loopt bevinden zullen naar boven stijgen, tot linksboven, terwijl Pokémon die steeds verder weg geraken uiteindelijk rechtsonder van de lijst zullen verdwijnen. Oftewel: je kunt het Sightings scherm beschouwen als een soort warm/koud spelletje, waarmee je vroeg of laat de Pokémon in kwestie zult kunnen vinden.

Avontuurlijk

Het Sightings scherm scant elke 15-30 seconden jouw omgeving, om zo nieuwe Pokémon te spotten. Pokémon bevinden zich maar een beperkt aantal minuten op een plek, dus een exemplaar kan ook om die reden van de lijst verdwijnen. Het nieuwe systeem is misschien niet de meest elegante oplossing die Niantic Labs had kunnen bedenken, maar het werkt wel. Sterker nog: het maakt het vangen van Pokémon een avontuurlijke ervaring in plaats van een frustrerende queeste.

Grijzige ring

Wanneer je in de echte wereld loopt, dan beweeg je natuurlijk ook in Pokémon Go. Terwijl je loopt verschijnt er een kleine grijzige cirkel rondom je virtuele evenbeeld. Die ring representeert het bereik dat je hebt in het vinden van Pokémon. Dat zorgt ervoor dat je ook Pokémon kunt vinden die zich in gebouwen bevinden waar je niet naar binnen mag, zoals een politiebureau. Zorg ervoor dat de Pokémon in kwestie zich linksboven op je lijst bevindt, en de radar doet vanzelf zijn werk.

Sightings

Groene radar

Er is ook een soort kleine groene radar die je bij de lijst van Pokémon kunt zien. Het groene signaal geeft aan dat de lijst met dichtstbijzijnde Pokémon aan het updaten is. Dit kan betekenen dat gewilde Pokémon zich dus nog dichterbij bevinden dan eerst, of dat je ze juist uit het oog verliest. Het is dan ook een goede regel om altijd even het Sightings schermpje te checken wanneer je het ziet knipperen.

Simpel doch effectief

Dit was eigenlijk alles wat er te leren valt over het nieuwe systeem. Erg weinig dus eigenlijk, maar dat is juist de schoonheid van Niantic Labs’ nieuwe oplossing: het werkt gewoon. Het is eindelijk tijd om die ongrijpbare Pokémon wel met je Pokéball te vangen. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Bieke -

  Ik heb al op verschillende site deze vraag gesteld maar geen antwoord. Ik kan al vijf dage niet meer op pokemon, ik kan niet inloggen heb al nieuw account gemaakt niks. Heb het spel al opnieuw gedownload helpt ook niet. En als het open gaat springt het direkt terug af. Weet iemand raad?

 2. Axel -

  Dit is gewoon hetzelfde als in het begin de pokemons staan altijd in het gras dus je weet niet precies waar ze zitten net als de voetstapjes die niet werkte

 3. Fons -

  Er staat bij een kopje :”Simpel DOCH effectief”
  ik denk dat er word bedoeld :”toch” maar let er wel op. En heel erg bedankt voor de informatie

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters