Pokémon Go: 8 tips en tricks die je moet kennen

Pokémon Go is eindelijk beschikbaar, het langverwachte mobiele spel waarin je in het echt Pokémon kunt vangen. Wordt de gym leader van je lokale gemeentehuis of loop een rondje in het bos om je ei uit te laten komen: dit is de toekomst van augmented reality gaming.

Het vangen en verzamelen van Pokémon in Go werkt net een stukje anders dan in de klassieke games en er zijn veel ingebouwde functies die misschien niet direct duidelijk zijn, zelfs voor de diehard fans. Daarom zetten we acht tips en tricks op een rijtje die je absoluut moet kennen voor je begint met je reis om de beste trainer van Nederland te worden!

#1: Let op je omgeving! Pokémon Go houdt je automatisch op de hoogte

Deze eerste tip ligt misschien voor de hand, maar de eerste incidenten zijn al opgedoken. Het verkennen van je omgeving om de koddige beestjes te zoeken is hartstikke leuk, maar vergeet niet ook op je omgeving te letten. Pokémon Go stuurt je een notificatie als er een Pokémon in de buurt is. Je hoeft dus niet continu naar je telefoon te staren en het gevaar te lopen dat je onder een auto loopt.

#2: Zo vang je ze

Pokémon

Je kunt je poppetje laten bewegen door zelf in de echte wereld rond te lopen. De GPS kaart toont waar je heen loopt en of er Pokémon in de buurt zijn. Als er daadwerkelijk een beestje in de buurt is begint je smartphone te trillen of geluid te maken, afhankelijk van je instellingen. Dat betekent dat je een kans hebt om het beestje in kwestie te vangen. Zo gaat dat in zijn werk: gebruik je tas om Pokéballs te gooien of specifieke voorwerpen zoals Razz berries waarmee de beestjes net wat makkelijker te vangen worden. Pokéballs als Great Balls, Ultra Balls en Master Balls zorgen er voor dat de kans dat je de Pokémon vangt groter wordt.

De cirkel om het beestje heen laat je zien hoe moeilijk hij of zij te vangen is. Een groene cirkel is het makkelijkst, gevolgd door geel, oranje en rood. Zelfs geel kan al vrij pittig worden, dus zorg dat je de juiste voorwerpen hebt voor je je waagt aan oranje of rood. Wacht tot de cirkel tot zijn kleinst is voor je de Pokéball gooit. Hoe kleiner de cirkel, hoe groter de kans is dat je de Pokémon vangt.

Er zijn ook andere manieren om Pokémon te vangen: broedmachines en eieren. Aan het begin van de game heb je toegang tot slechts een broedmachine, maar later krijg je er meer. Plaats een Pokémon ei in een broedmachine en wacht tot het uitkomt!

Kan je geen Pokémon vinden? Door het Incense item te gebruiken kun je meer Pokémon naar je omgeving toe lokken.

#3: Evolueren en CP

Als je eenmaal wat Pokémon hebt gevangen dan wil je ze natuurlijk sterker maken of zelfs laten evolueren. Pokémon evolueren op basis van hun CP level, een belangrijk aspect van Pokémon Go. Er is maar een manier om meer CP te krijgen: je gevangen Pokémon Candy of Stardust geven. Er zijn een paar manieren om die waardevolle voorwerpen te krijgen:

  • Dubbele Pokémon inruilen bij de professor
  • Beloningen bij Pokéstops
  • De in-app winkel

Door in gyms te vechten gaat enkel het level van je team daar omhoog, en wordt het lastiger voor andere teams om die gym te capturen. Je Pokémon levelen dus niet door te vechten.

Pokémon Go

#3: Geëvolueerde Pokémon vangen

Er zijn ook wilde Pokémon die al geëvolueerd zijn. Je kunt ze dan alsnog vangen, maar het wordt wel lastiger. Normale Pokéballs hebben bijna geen kans tegen geëvolueerde Pokémon, kijk maar naar de gekleurde cirkel. Als je een normale Pokéball pakt dan wordt de cirkel rondom de Pokémon in kwestie waarschijnlijk geel of zelfs oranje. Door een Greatball te pakken wordt de cirkel waarschijnlijk groen, wat betekent dat je kans nu een stuk groter is geworden. Het is belangrijk om te weten dat de kans dat de Pokémon gevangen wordt niet groter wordt naar mate je meer Pokéballs hebt gebruikt, wat wel het geval is in de klassieke games.

#4: Pokéstops: zo werken ze

Pokéstops zijn speciale plekken waar je een beloning kunt krijgen. Meestal zijn het standbeelden, kunstwerken en monumenten in je omgeving. Druk op een Pokéstop (de kleine blauwe diamanten) en draai de afbeelding rond om je beloning te ontvangen. De volgende items kun je als beloning ontvangen:

  • Pokeballs (grote kans)
  • Revives
  • Potions
  • Pokémon eieren (kleine kans)
  • Candy
  • Stardust

Pokéstops kunnen ook meer Pokémon naar de omgeving lokken met behulp van een speciale module die je via de in-app winkel kunt aanschaffen.

Pokémon Go

#6:Wees niet bang om je databundel te gebruiken

Pokémon Go slurpt snel je batterij leeg, zoals je vast al had verwacht, maar wees niet bang om je databundel te gebruiken. Je hebt een internetverbinding nodig om Pokémon te vangen. Uit tests blijkt dat Pokémon Go vaak minder dan 10MB per uur per uur aan data verbruikt terwijl je actief aan het spelen bent. Voor de meeste bundels zal dat niet snel een probleem vormen, vooral niet als je niet continu speelt. Het hoge energieverbruik kan echter wel vervelend zijn. Gebruik daarom de ingebouwde Battery Saver Mode van Pokémon Go. Dan krijg je nog steeds notificaties en blijft je GPS aan staan, maar gaat je batterij minder snel leeg.

#7: Gyms, teams en teamwork

Je zult helaas niet tegen wilde Pokémon kunnen vechten, maar je kunt wel tegen andere trainers in Gym Battles strijden. Gyms zijn speciale plekken die door een van de drie teams kan worden veroverd: rood, blauw of geel. Wanneer je level vijf bent kun je een team kiezen door op een Gym te drukken. Denk aan het systeem van Ingress, de vorige game van de makers van Pokémon Go. Vaak zijn Gyms openbare plekken zoals gemeentehuizen of bibliotheken. Ze zien eruit als grote torens, en door erop te drukken start je een Gym Battle. Nog niet geclaimde Gyms zijn grijs, en kunnen simpelweg geclaimd worden door er als eerste te zijn. Nu het spel nog maar net uit is zul je er dus nog aardig wat tegen kunnen komen.

Je kunt andere teams uit een gym gooien door de gym aan te vallen. Je stuurt je Pokémon naar de Gym om daar alle aanwezige trainers te verslaan. Je begint met het vechten tegen trainers met het laagste CP level, en werkt zo je weg omhoog. Door de trainers te verslaan gaat het Prestige level van de Gym omlaag. Als het Prestige Level 0 bereikt wordt het team in kwestie gedwongen de Gym te verlaten, en kunnen andere teams de gym claimen. Werk dus samen met andere mensen om je Gym nog beter te verdedigen, want in je eentje zul je het niet lang volhouden.

#9: Snelle vragenronde

We kregen verschillende vragen na onze vorige Pokémon Go artikelen, die we hieronder kort beantwoorden:

Kun je Pokémon ruilen?
Nog niet, maar Niantic Labs heeft gezegd dat ze die functie wel willen gaan implementeren.
Hoe genees ik pokémon?
Op dit moment kun je daar helaas alleen Potions en Revives voor gebruiken.
Hoeveel Pokémon kan ik vangen?
De originele 151 Pokémon zitten allemaal in de game. Meer zullen snel volgen.
Waar vang ik zeldzame Pokémon?
Lastiger te bereiken plekken zoals hogere bergen of natuurgebieden bevatten zeldzamere Pokémon, maar je kunt ze ook gewoon op andere plekken tegen komen. Dan is de kans echter wel een stuk kleiner.

Heb je nog een vraag? Laat het achter in de reacties en we voegen het antwoord toe!

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters