Pokémon Go: 8 tips en tricks die je moet kennen

Pokémon Go is eindelijk beschikbaar, het langverwachte mobiele spel waarin je in het echt Pokémon kunt vangen. Wordt de gym leader van je lokale gemeentehuis of loop een rondje in het bos om je ei uit te laten komen: dit is de toekomst van augmented reality gaming.

Het vangen en verzamelen van Pokémon in Go werkt net een stukje anders dan in de klassieke games en er zijn veel ingebouwde functies die misschien niet direct duidelijk zijn, zelfs voor de diehard fans. Daarom zetten we acht tips en tricks op een rijtje die je absoluut moet kennen voor je begint met je reis om de beste trainer van Nederland te worden!

#1: Let op je omgeving! Pokémon Go houdt je automatisch op de hoogte

Deze eerste tip ligt misschien voor de hand, maar de eerste incidenten zijn al opgedoken. Het verkennen van je omgeving om de koddige beestjes te zoeken is hartstikke leuk, maar vergeet niet ook op je omgeving te letten. Pokémon Go stuurt je een notificatie als er een Pokémon in de buurt is. Je hoeft dus niet continu naar je telefoon te staren en het gevaar te lopen dat je onder een auto loopt.

#2: Zo vang je ze

Pokémon

Je kunt je poppetje laten bewegen door zelf in de echte wereld rond te lopen. De GPS kaart toont waar je heen loopt en of er Pokémon in de buurt zijn. Als er daadwerkelijk een beestje in de buurt is begint je smartphone te trillen of geluid te maken, afhankelijk van je instellingen. Dat betekent dat je een kans hebt om het beestje in kwestie te vangen. Zo gaat dat in zijn werk: gebruik je tas om Pokéballs te gooien of specifieke voorwerpen zoals Razz berries waarmee de beestjes net wat makkelijker te vangen worden. Pokéballs als Great Balls, Ultra Balls en Master Balls zorgen er voor dat de kans dat je de Pokémon vangt groter wordt.

De cirkel om het beestje heen laat je zien hoe moeilijk hij of zij te vangen is. Een groene cirkel is het makkelijkst, gevolgd door geel, oranje en rood. Zelfs geel kan al vrij pittig worden, dus zorg dat je de juiste voorwerpen hebt voor je je waagt aan oranje of rood. Wacht tot de cirkel tot zijn kleinst is voor je de Pokéball gooit. Hoe kleiner de cirkel, hoe groter de kans is dat je de Pokémon vangt.

Er zijn ook andere manieren om Pokémon te vangen: broedmachines en eieren. Aan het begin van de game heb je toegang tot slechts een broedmachine, maar later krijg je er meer. Plaats een Pokémon ei in een broedmachine en wacht tot het uitkomt!

Kan je geen Pokémon vinden? Door het Incense item te gebruiken kun je meer Pokémon naar je omgeving toe lokken.

#3: Evolueren en CP

Als je eenmaal wat Pokémon hebt gevangen dan wil je ze natuurlijk sterker maken of zelfs laten evolueren. Pokémon evolueren op basis van hun CP level, een belangrijk aspect van Pokémon Go. Er is maar een manier om meer CP te krijgen: je gevangen Pokémon Candy of Stardust geven. Er zijn een paar manieren om die waardevolle voorwerpen te krijgen:

 • Dubbele Pokémon inruilen bij de professor
 • Beloningen bij Pokéstops
 • De in-app winkel

Door in gyms te vechten gaat enkel het level van je team daar omhoog, en wordt het lastiger voor andere teams om die gym te capturen. Je Pokémon levelen dus niet door te vechten.

Pokémon Go

#3: Geëvolueerde Pokémon vangen

Er zijn ook wilde Pokémon die al geëvolueerd zijn. Je kunt ze dan alsnog vangen, maar het wordt wel lastiger. Normale Pokéballs hebben bijna geen kans tegen geëvolueerde Pokémon, kijk maar naar de gekleurde cirkel. Als je een normale Pokéball pakt dan wordt de cirkel rondom de Pokémon in kwestie waarschijnlijk geel of zelfs oranje. Door een Greatball te pakken wordt de cirkel waarschijnlijk groen, wat betekent dat je kans nu een stuk groter is geworden. Het is belangrijk om te weten dat de kans dat de Pokémon gevangen wordt niet groter wordt naar mate je meer Pokéballs hebt gebruikt, wat wel het geval is in de klassieke games.

#4: Pokéstops: zo werken ze

Pokéstops zijn speciale plekken waar je een beloning kunt krijgen. Meestal zijn het standbeelden, kunstwerken en monumenten in je omgeving. Druk op een Pokéstop (de kleine blauwe diamanten) en draai de afbeelding rond om je beloning te ontvangen. De volgende items kun je als beloning ontvangen:

 • Pokeballs (grote kans)
 • Revives
 • Potions
 • Pokémon eieren (kleine kans)
 • Candy
 • Stardust

Pokéstops kunnen ook meer Pokémon naar de omgeving lokken met behulp van een speciale module die je via de in-app winkel kunt aanschaffen.

Pokémon Go

#6:Wees niet bang om je databundel te gebruiken

Pokémon Go slurpt snel je batterij leeg, zoals je vast al had verwacht, maar wees niet bang om je databundel te gebruiken. Je hebt een internetverbinding nodig om Pokémon te vangen. Uit tests blijkt dat Pokémon Go vaak minder dan 10MB per uur per uur aan data verbruikt terwijl je actief aan het spelen bent. Voor de meeste bundels zal dat niet snel een probleem vormen, vooral niet als je niet continu speelt. Het hoge energieverbruik kan echter wel vervelend zijn. Gebruik daarom de ingebouwde Battery Saver Mode van Pokémon Go. Dan krijg je nog steeds notificaties en blijft je GPS aan staan, maar gaat je batterij minder snel leeg.

#7: Gyms, teams en teamwork

Je zult helaas niet tegen wilde Pokémon kunnen vechten, maar je kunt wel tegen andere trainers in Gym Battles strijden. Gyms zijn speciale plekken die door een van de drie teams kan worden veroverd: rood, blauw of geel. Wanneer je level vijf bent kun je een team kiezen door op een Gym te drukken. Denk aan het systeem van Ingress, de vorige game van de makers van Pokémon Go. Vaak zijn Gyms openbare plekken zoals gemeentehuizen of bibliotheken. Ze zien eruit als grote torens, en door erop te drukken start je een Gym Battle. Nog niet geclaimde Gyms zijn grijs, en kunnen simpelweg geclaimd worden door er als eerste te zijn. Nu het spel nog maar net uit is zul je er dus nog aardig wat tegen kunnen komen.

Je kunt andere teams uit een gym gooien door de gym aan te vallen. Je stuurt je Pokémon naar de Gym om daar alle aanwezige trainers te verslaan. Je begint met het vechten tegen trainers met het laagste CP level, en werkt zo je weg omhoog. Door de trainers te verslaan gaat het Prestige level van de Gym omlaag. Als het Prestige Level 0 bereikt wordt het team in kwestie gedwongen de Gym te verlaten, en kunnen andere teams de gym claimen. Werk dus samen met andere mensen om je Gym nog beter te verdedigen, want in je eentje zul je het niet lang volhouden.

#9: Snelle vragenronde

We kregen verschillende vragen na onze vorige Pokémon Go artikelen, die we hieronder kort beantwoorden:

Kun je Pokémon ruilen?
Nog niet, maar Niantic Labs heeft gezegd dat ze die functie wel willen gaan implementeren.
Hoe genees ik pokémon?
Op dit moment kun je daar helaas alleen Potions en Revives voor gebruiken.
Hoeveel Pokémon kan ik vangen?
De originele 151 Pokémon zitten allemaal in de game. Meer zullen snel volgen.
Waar vang ik zeldzame Pokémon?
Lastiger te bereiken plekken zoals hogere bergen of natuurgebieden bevatten zeldzamere Pokémon, maar je kunt ze ook gewoon op andere plekken tegen komen. Dan is de kans echter wel een stuk kleiner.

Heb je nog een vraag? Laat het achter in de reacties en we voegen het antwoord toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Whatdoesitwant -

   Je hebt dan zoveel ballen en potions, revives en razz berries bij je als in je rugzak passen. Onder items kun je potions weggooien om ruimte te maken voor ballen (of andersom). Gooi geen razz berries weg. Daarvan heb je altijd plezier bij het jagen.

 1. THCbelieve -

  Er zijn 5 pokemons dat ik zogezegd gezien heb maar nie gevangen heb,van zelf in mijn pokedex gekomen als seen. Heb die pokemons nog niet gezien. Raar toch??

 2. Paulina -

  Heb een vraag omdat ik een telefoon heb. Hasee x50 ts en ik will pokemon go downloden en dat lukt me niet…
  Is mijn telefoon niet goed genoeg voor die aap?
  Help aub

  1. ikke -

   Hasee? Ik ken dat merk niet, maar wellicht kan iemand je helpen? Vermoedelijk voldoet je telefoon idd niet aan de eisen… Maar volgensmij bestaat het merk niet eens, wellicht tikfoutje of??

  1. Nil -

   Je kan beter transfer doen. Als je op een Pokemon staat die je dubbel hebt kan je klikken rechts onder en selecteer je transfer. Zo voeg je pokemon samen en je krijgt er ook punten voor waardoor je sneller kan evolven. Verwijderen is zonde op deze wijze verdien je er nog wat aan en verdwijnen ze ook.

  1. luna -

   ik krijg steeds de melding failed to detect location ik heb een hack voor pokemon go geinstaleerd maar dei werkte niet dus ik had hem verwijdert maar nu kan ik niks meer

  1. Nil -

   Dan is een lure actief van iemand. Deze lokt Pokemons naar een pokestops. Als je in de cirkel van de pokestop gaat staan tussen de rozen kan je mee profiteren en zullen er bij jou op het scherm ook meer Pokemon verschijnen.

 3. Marit -

  Kan iemand mij helpen?
  Ik kan geen Pokémon Go spelen als ik niet eerst op de wifi heb gespeeld.. zelfs dan heb ik soms pech en doet ie het niet.
  Terwijl ik wel genoeg data heb om het spel te spelen. Overschakelen van wifi naar internet gaat wel zonder moeite. Alleen hij start niet op zonder wifi… weet iemand iets?!

 4. Gaby -

  Sign out

  Telkens als ik buiten mijn WiFi kom, kan ik niet meer in pokemon. Hij geeft dan ‘sign out’ aan. Hoe kan ik onderweg ook spelen?ik heb een Samsung telefoon.kan daar niets over gps vinden…

  1. Andrea -

   Hi Esther, je mag max 350 voorwerpen in je tas hebben. Dan heb je waarschijnlijk heel veel andere dingen erin zitten. Als je die niet nodig hebt, kun je ze verwijderen. Met het prullenbakje kun je aangeven hoeveel je eruit wilt hebben. Succes!

 5. Wendy -

  Aangezien de meeste mensen niet naar beneden scrollen :p en ik toch veel mensen zie over incense en lure die niet werken ook even bovenaan ipv alleen als aanvulling op orginele comment:

  Kan het niet laten om toch nog even te reagere op de “mensen LEER TOCH EENS GEDULD TE HEBBEN” opmerking! Erg vervelend als je al 8 incense en lures hebt gebruikt zonder succes, mag je na mijn mening toch wel vaststellen dat iets niet werkt bij jou?! (Terwijl de persoon die naast je staat wel effect merkt) zonder afgedaan te worden met leer gedult hebben…

  Maar iig ben ik erachter WAAROM HET DUS IDD NIET WERKTE!! het ligt aan je tijdsinstelling! Deze moet je biet handmatig instellen (mijn tijd liep 7 min voor waardoor het dus mis liep) nu geen probleme meer en elke keer als ik iets aan zet ook minimaal een paar extra pokemon die niet bij nearby staan, wou ik tog nog even met jullie delen

 6. B1 -

  Hoi. .Ik vraag me af waarom sommige pokemon ( in je lijst met gevangen pokemon ) worden weergegeven met een klein blauw achtergronden en anderen weer niet ..

 7. Marek -

  Ik ging naar een gym voor een battle sta ik plots in een lege arena. Geen pokemon. Niks. Ook een leuk extraatje… ik kan niet weg. Ik zit muurvast. Hoe kom ik hier weg.
  Verder sinds twee dagen verschijn er geen pokemon meer op mijn apperaatje. Hoewel het zei dat er voortduren pokemon in de buurt zaten. Ook op plaatsen waar eerst altijd pokemon zaten haalden niks uit. zelf het middel om pokemon te lokken haalde niks uit. Er wirdt gezegd dat ze in de buurt zijn maar ze verschijnen niet. Hoe verhelp ik dit?

  1. Nil -

   Ik heb er nu ook last van; ik zie geen Pokemon in de gym en ik kon er ook niet meer uit. Ook in het spel zie ik alleen een witte cirkel waar de Pokemon hoort te verschijnen en helaas niet verschijnt. Wanneer ik naar mijn Pokemon verzameling ga waar de CP e.d. te zien zijn en ik klik op een Pokemon dan opend hij een scherm van de Pokemon zonder de Pokemon. Regelrechte ramp dus kan alleen pokestops draaien.. Heeft iemand hier een oplossing voor gevonden??

 8. Gerbertenjochem -

  Sinds vandaag staat er geen een pokemonstop of gym meer op de kaart. Ik weer waar ze zitten, maar de Pokémonstops en gum zijn niet meer zichtbaar op de kaart. Ik zie we pokemons. Hoe kan ik dit verhelpen?

 9. Axel -

  Ik heb een vraagje,
  Ik heb een vaporeon en een flareon de vaporeon heeft hp 119 de flareon 65 maar als ik ze sorteer op hp staat de flareon bovenop hij heeft wel meer cp maar geen hp

 10. floortje -

  ik heb een vraagje,

  als je een pokegym aanvalt en verliest, ben je dan je pokemon kwijt?
  ik heb namelijk een erg sterke zeldzame pokemon en nog nooit een gym durven te veroveren.

  greetz floortje

  1. lotte -

   Hoi

   Nee als je verslagen wordt krijg je je pokemon gewoon weer.
   Hij is wel zwak maarmet steen en een paarse planten spuit heeft ie zijn oude welzijn weer

  2. Owen -

   Je kan hem kwijt raken dan heb je 0 levens bij die Pokemon maar soms bij pokestops kun je revive’s krijgen ga als die is verslagen naar items klik op zo’n revive en je geeft hem want levens daarna kun je eventueel potions gebruiken om hem volledig te herstellen! Bedankt voor je vraag😀

 11. Sam -

  Hallo allemaal,
  kan iemand mij vertellen wat de blauwe achtergrond bij sommige pokemons inhoudt? Ik heb een aantal pidgeys en een aantal hebben een blauwe achtergrond?

  1. Sam -

   Sparky = Jolteon
   Pyro = Flareon
   Rainer = Vaporeon

   Let wel op bij mij werkt het niet altijd. Ook als ik (zoals sommige websites melden) de naam van eevee verander en daarna de app afsluit en weer opnieuw opstart voordat ik evolueer, werkt het nog niet altijd.

 12. Arizonapunch -

  Ik kan mijn revive nooit gebruiken. Ik heb ergens gelezen dat je het kan gebruiken als je hp op 0 staat maar na een gevecht of als ik uit de gym geworpen word heb ik nog steeds 1 hp. Hoe krijg ik dat op 0 want zo zijn de revives nutteloos.

 13. Brian -

  Hoe zit het nu met aanvalswaarden ?
  Een pokemon heeft CP , HP en bepaalde getallen achter een aanval staan. Ik lees overal dat een pokemon met hoge CP de sterkste is. Maar wat houden die waarden die achter je aanvallen staan dan in ?

  1. Brian -

   Je heb een pokemon gevangen die nummer 133 in de lijst heeft,dan zie je tot daar de getallen. Vang je straks een pokemon met bijvoorbeeld nummer 147 dan zie je de getallen tm daar staan.

  2. Stibbie23 -

   ik dacht dat da de maximaal gebruiksaantal is of movekracht (hoe sterk een move is) maar kracht hangt ook af van hoe de blauwe balk is langer is sterker

  1. Kees -

   Dat komt door de update. Klik op de Pokemon die je wilt verkopen, dan komt er rechtsonder een knop tevoorschijn. Als je daar op klik komen er twee opties in beeld waaronder verkopen. Hopelijk heb je hier wat aan

  1. Anneke Postma -

   Er is nu een menuknop rechtsonder (horizontale strepen) Daar krijg je de kans om een Pokemon favoriet te maken of om de Pokemon te transferen.

 14. noud -

  Ik heb een account op mijn oude telefoon, die wil ik over nemen op deze ik weet mijn naam nog wel in het spel maar emailadress niet is dit te achterhalen, want heb weinig zin opnieuw te beginnen

 15. henk -

  hallo,

  Ik heb een probleem met mijn lucky eggs, incense en lure. Als ik ze aanzet staan ze standaard op 23.10 minuten en de incense en lure werken niet eens bij mij. Zelf heb ik pokemon go al opnieuw geinstalleerd en gekeken of ik de laatse versie heb van pokemon go. Dit hielp echter niet. Herkennen jullie dit probleem en kunnen jullie mij helpen?

  1. Stibbie23 -

   nickname (ja bijna elk spel heeft dit dus beetje dom dat je dit nog niet weet) is een nepnaam die leuk klinkt en die je accountnaam is en representeert

 16. Mama22 -

  Ik heb onder mijn account twee kinderaccounts. Maar als mijn kids om de beurt willen spelen op hun eigen account opent de app steeds in account waar laatst mee gespeeld is. In app zelf lijk je niet uit te kunnen loggen. Ook als ik via Pokemon site inlog en account ander kind aan klik opent de app na opstarten weer in laatst gebruikt account. Soms moet je in app ineens weer sign in invullen en dan kan ik wel naar ander kindaccount maar het sign in scherm verschijnt vaak niet. Heeft iemand oplossing?

  1. Audrey Kappers -

   Sluit het spel af binnen je instellingen. Via je pokebal op het scherm kom je in het scherm met het menu pokemons pokedex enz. Rechtsboven in het scherm waar je inzit kun je kiezen voor instellingen. De onderste regel laat Sign Out zien. Je komt dan weer in een start scherm om of via je google account in te loggen of via de pokemon trainer code

  1. Stibbie23 -

   daar zijn ze dan zogenaamd maar niet erop tikken dan jaag je ze weg

   tip tik met een vinger van 1 hand op het scherm en met zelfde vinger meteen ernaa omhoog of omlaag swipen voor in/uitzoomen de blauwe spot werkt als je 2e vinger (wat het officieel ook bijna is)

 17. Wendyv -

  Ik heb 2 lure modules maar als ik bij een pokestop ben kan ik ze niet gebruiken ?

  Tijd staat op automatisch en heb gewoon verbinding

  1. Yazuu -

   Je gaat naar een stop. Je ziet dan een plaatje. Een ronde cirkel.? Boven die ronde cirkel zie jij een witten ovaal rondje. Klik daarop. Nu kun je jouw Lure gebruiken. Succes.

   1. Roberto -

    Ben lvl 9 maar als ik bij een lure sta krijg ik geen pokemon mijn vrouw wel bv die dan naast me staat

   2. Wendy -

    Ik heb hetzelfde probleem!! Ik loop meestal met mijn broer, en we zetten vaker tegelijk een lure of incense aan. Bij hem regent het pokemon! En ik kom niks anders (extra’s) tegen dan de pokemon die ik al kan zien onder het tapblad nearby.. snap er niks van, erg frustrerent!

  1. Stibbie23 -

   dit is een kwestie van geluk hebben

   niet iedereen krijgt hetzelfde op dezelfde plek

   en mensen LEER EENS GEDULD TE HEBBEN

   geduld word beloond wacht maar af

   1. Wendy -

    Kan het niet laten om toch nog even te reagere op de “mensen LEER TOCH EENS GEDULD TE HEBBEN” opmerking! Erg vervelend als je al 8 incense en lures hebt gebruikt zonder succes, mag je na mijn mening toch wel vaststellen dat iets niet werkt bij jou?! (Terwijl de persoon die naast je staat wel effect merkt) zonder afgedaan te worden met leer gedult hebben…

    Maar iig ben ik erachter WAAROM HET DUS IDD NIET WERKTE!! het ligt aan je tijdsinstelling! Deze moet je biet handmatig instellen (mijn tijd liep 7 min voor waardoor het dus mis liep) nu geen probleme meer en elke keer als ik iets aan zet ook minimaal een paar extra pokemon die niet bij nearby staan, wou ik tog nog even met jullie delen

 18. Sandy -

  We merken op dat als we in de bossen wandelen zelfs na 4-5 km geen enkele pokemon.
  Gaan ze dit nog verbeteren, waarom niet meer pokemon’s in de natuur ipv stadskern, zo is het wandelen veel leuker en kan de hond mee 🙂
  Pokemon – Belgie

  1. BassMan -

   De groene blaadjes (het geritsel) is een spawn-punt, dus een punt waar Pokémon zouden kunnen opduiken. Geen garantie dat dat ook gebeurt!

  1. BassMan -

   Het staat er toch duidelijk genoeg, lijkt me: eenmaal getransferde pokémon kun je niet meer terughalen – welk woord begreep je niet?

  1. BassMan -

   Klik op de Pokéball, kies Pokémon, sorteer op Recent: de laatste is je startpokémon.
   Is niet te wijzigen, of je moet opnieuw beginnen.

 19. Jeffrey -

  ik zie alleen bewegende ringen met een schaduw dat er een pokemon verschijnt, alleen geen pokemon?
  Probleem is dat ik hem dan ook niet kan vangen.

  1. BassMan -

   De bewegende ringen: je staat zelf in ’t midden, toch? Dat is je “radar”: je ziet alleen Pokémon die binnen je ring vallen.
   Schaduw: als je op ’t scherm tapt, ontstaat er ’n “schaduw” op die plaats. Als je ’n Pokémon wilt vangen, zul je ‘m eerst moeten aantappen op deze manier. Je kunt geen Pokémon dwingen om tevoorschijn te komen; je kunt alleen de kans vergroten (met Lure of Incense).
   Kijk naar ritselende blaadjes: dat zijn punten waar Pokémon kunnen opduiken… Geen garantie!

  1. BassMan -

   De server is dan overbelast. Opnieuw de game starten (dus wel eerst beëindigen op je device).
   Heeft als voordeel dat je sneller ’n Pokémon treft… 😉

  1. BassMan -

   Bij ’n Stop: veeg de Fotodisk snel naar links of rechts om ’t ding te laten draaien. Na het draaien verschijnen er Pokéballs of andere dingen; die moet je aantikken om ze in je rugzak te doen.
   Je kunt bij ’n Pokéstop één keer draaien en collecten; dan zul je ongeveer 5 minuten moeten wachten (of op zoek gaan naar andere Stops).
   Als de ring rond de Fotodisk blauw is, kun je draaien; als hij roze/paars is, heb je ‘m al gebruikt (en moet je dus wachten of doorlopen naar een volgende stop).

 20. Dylan -

  Ik ben op pokemon go begonen met de australische pokemon go app voor iphone, als ik dees nu verwijderd en de Nederlandse download. Kan ik dan gewoon op me account verder gaan waar ik al op speelde ? Gaat dat gewoon via de gmail kan iemand me daar antwoord op geven?

  1. Dennis -

   Ja, dat kan. Als je inlogt met hetzelfde account. De instellingen en prestaties worden op je account opgeslagen. De app is slechts de software.

 21. mootje -

  Hallo
  Elke naam die ik koos was bezet na 5 minuten was ik het zat en tikte gewoon was in zoals dit sjsjsjdbsbsbs, nu zou ik graag mijn na willen veranderen is dit mogelijk zo ja hoe ?

  1. BassMan -

   Ja, dat kan – maar alleen door helemaal opnieuw te beginnen. Je maakte namelijk ’n account aan met die flut-naam en je zult dus een nieuw account moeten aanmaken.

   als je geduld al na 5 minuten op is, moet je misschien niet eens aan dit spel beginnen… 😉

  1. Marco -

   Ik heb een andere telefoon, maar ik kan niet verder gaan met de oude pokemon-go naam.
   Ik heb wel het zelfde google account gehouden.
   Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen??

  1. BassMan -

   Geritsel is op punten waar Pokémon spawnen (tevoorschijn komen). Je hebt dus grote kans dat er daar eentje opduikt, maar dat is niet gegarandeerd! Wacht ’n paar minuten bij zo’n punt (een meter of 30 vandaan is ook prima hoor, je hoeft er niet middenin te gaan staan).

 22. Anthony -

  Wie kan me helpen. Me. Pokemon go. Doet. De servers niet. Wat kan ik doen wil je me. Via sms sms me helpen gr Anthony (06) 31 93 74 84

   1. Pickynelders -

    Dit is geen bug! Dit hebben ze uitgezet om het spel niet steeds te laten crashen, gaat ook niet snel aangepast worden!

 23. Esther -

  Ik had een speciaal ei !! Die zou binnen 30 minuten uit komen ! Hij telde de tijd af op het scherm . En nu is hij weg weet nu ook niet wat er in zat ? Waar kan ik die terug vinden ?

  1. Stibbie23 -

   niet kopen na een gym te verroveren en er een pokemon in te zetten heb je in de shop rechtsboven een schildteken staan

   klik er op als je zeker weet dat er een pokemon in alle gyms zitten waar je een in kan zeten als je schild tapt kijt de game wat op dat moment in gyms zitten en krijg je de beloning

   per pokemon is dit
   10 pokecoins
   500 stardust

  1. BassMan -

   Spel lijkt nogal ’s vast te slaan, of de servers zijn overbelast. Op je device het spel beëindigen en opnieuw opstarten helpt gegarandeerd.

   Let op: bij opnieuw opstarten hoor je dus de melding te krijgen dat je moet opletten op waar je bent. Als je die melding niet krijgt, heb je de app niet afgesloten 😉

   1. Kella -

    Maar nu ben ik toch echt n vaporion kwijt.. heb ermee gevochten in de gym om het team te versterken (blauw ) toen ging ze dood en nu staat ze niet meer in m’n poke dex????

 24. lois -

  Moet je een ei in keer in lopen? of kan je bijvoorbeeld ook eerst 1 km lopen dan ff een uurtje niet lopen, en dan weer verder lopen? of moet je dan heel de tijd je app open houden?

   1. BassMan -

    Er is geen “jouw gym”; gyms zijn van je team (zolang je team er niet uit verslagen wordt tenminste).

 25. Mburns -

  Mijn pokestops worden niet roze, ook heb ik een probleem als ik kn een lure van iemand sta dat ik ga pokemons aantrek terwijl vrienden en meerdere krijgen en ik helemaal niets. Tevens is het menu heel traag als ik bv pokemkn wil transferen (galaxy s6). Iemand enig idee wat dit kan zijn??? (app al verwijderd helpt niet)

  1. Frank -

   Door de ei in een eggubator te stoppen.en dan uit lopen. Die eggubator kan je vinden bij je items waar je ook pokebals vind en je potions

  2. BassMan -

   Pokémon vangen: door er een Pokéball naar te gooien (en ‘m te raken natuurlijk). Als je ‘m raakt, komt je Pokéball in beeld, schudt 3x en daarna sterren en dan is dat gelukt. Als er geen sterren komen, is de Pokémon uit de ball gekropen en moet je opnieuw proberen ‘m te vangen.

   In de buurt: alleen Pokémon die binnen je “radar” ringen zijn (ongeveer 50m), kun je zien en proberen te vangen.

   Geritsel: dat zijn spawn-punten (plekken waar Pokémon kunnen opduiken). Geen garantie dat dat ook gebeurt! Wacht ’n paar minuten, het kan zijn dat er dan toch eentje komt – of niet… dat is ’t spel.

   1. Spoooon -

    alhoewel het niet zeker is. Zou er bij de blaadjes een pokemon verstopt kunnen zitten. Je kan er op klikken en hopelijk komt deze tevoorschijn. Het is niet bewezen, maar er schijnt een grotere kans te zijn.

 26. Tom -

  Hallo ik zit vast in een kerk in lier 2500 Hoe krijg ik mijn mannetje eruit ik zit in een rode toren met een pidgeotto erop en vlak ervoor is er een blauwe poke bal vlakbij de toren . Ik krijg mijn mannetje er niet uit

  1. BassMan -

   Het spel is vastgelopen (“freeze”). App afsluiten op je device en opnieuw starten. LET OP: als je opnieuw start moet je de waarschuwing krijgen dat je moet blijven opletten waar je loopt. Als je die waarschuwing niet krijgt, heb je de app niet goed afgesloten.

   Trouwens: In een kerk spelen? Dat hoor je niet te doen en is ook niet nodig; je moet niet middenin de Gym lopen om er te kunnen spelen, als je dichtbij bent is het al goed.
   In een kerk zul je ook ’n slechte GPS ontvangst hebben, dus ’t is helemaal niet de bedoeling om binnen te gaan. Je hebt de freeze waarschijnlijk zelf veroorzaakt door zo’n gebouw in te lopen.

  1. Ash -

   En kan ook nog iemand die het weet op mijn vorige vraag beantwoorden de vraag was: ik heb steeds 3 voetstapjes en dat veranderd ook niet hoe kan dat?

   1. Ash -

    Bij mij veranderen de voetstapjes nooit terwijl ik wel soms een pokemon tegen komt die bij nearby staat

   1. Dennis -

    Elke voetstap is 50 meter. Als er geen voetstap staat, kun je de pokemon aanklikken en verschijnt deze binnen enkele seconden. 1 voetstap is tussen de 50 en 100 meter, 2 voetstappen is tussen de 100 en 150 meter. 3 is meer dan 150 meter. Bij volgende updates zullen de makers dit iets nuanceren. Vanwege de drukte op de servers werkt het nu (nog) niet vlekkeloos

 27. Patrick1608 -

  Het spel loopt echt om de haverklap vast (iPhone 5). Echt heel irritant. Heb al meerdere malen mijn telefoon opnieuw opgestart en het spel opnieuw gedownload, maar blijf hetzelfde probleem houden. Iemand tips??

  1. Frank -

   Rustig blijven. Mensen spelen massaal dit spel en soms kunnen de servers hèt niet aan en dan loopt het vast of kan je niet meer inloggen.

  2. BassMan -

   Het is maar net hoe je ’t bekijkt: de een noemt het irritant, de ander noemt ’t geweldig.

   Waarom?
   *Irritant*: omdat je wilt spelen – maar ’t spel is vastgeslagen (“freeze”) omdat de GPS ontvangst slecht is, of omdat ’t druk is op de servers, of … maakt niet eens uit: je moet ermee dealen. Je hoeft niet meteen de fiets in de gracht te gooien als je ’n lekke band hebt trouwens: je kunt ook gewoon de app beëindigen en opnieuw opstarten. Let op dat je de waarschuwing krijgt dat je moet blijven uitkijken waar je loopt. Als je deze waarschuwing niet krijgt, heb je de app niet goed afgesloten.

   *Geweldig*: omdat je opnieuw moet opstarten – en je dus een grotere kans hebt om snel een Pokémon te vinden.

   Succes & veel geduld! (Het is ook een geduldspelletje) 🙂

   1. germaine -

    In de pokemon serie zijn er 3 broers je moet eevee de naam van die broers geven

    Om vaporeon te krijgen moet je eevee zijn naam in raiden veranderen

    Om jolteon te krijgen sparky

    Om flareon te krijgen pyro

   1. Niickster420 -

    als je bijvoorbeeld een hele kleine en lichte pokemon heb kan je sneller ontwijken, en voor de zware pokemons weet ik het niet

 28. Wakiewake -

  het is al een paar keer voorgevallen dat er 1of andere pokemon vlak voor mijn avatar zit maar toch krijg ik hem niet te zien via mijn camera, laat staan om hem te vangen. Hoe los ik dit op ?

   1. metsje -

    Wanneer jij een pokemon transferred naar de professor kun je hem nergens meer terug halen voor je zelf dus zou je de pokemon in kwestie weer moeten vangen wil je hem weer hebben. Daarnaast krijg je er wel een pokemon candy voor terug. Het is dus verstandig om pokemons vaker te vangen zodat je ze sterker kunt maken en kunt laten evolueren.

 29. Ewout -

  Ik wil een Gym dichtbij aanvallen alleen weet ik niet als mijn Pidgeot dood gaat of ik hem dan nog heb of niet en of ik heb terug levend kan maken met revervs

 30. Monique, moontje99 -

  Er kwam een 10 km ei uit. De game hing tijdens t uitkomen van t ei vast, wat helaas vaak gebeurt. Na t opnieuw opstarten was mijn ei weg, ook kreeg ik er geen Pokémon voor…. Dag ei van 10km….

   1. Annn -

    Nee, de Pokemon worden geen professor, je verkoopt ze voor 1 candy AAN de professor!

  1. Tjenne -

   ook al meerdere keren gehad, denk dat het aan de gps ligt. bij mij hielp het door spel gewoon uit te zetten en opnieuw op te starten. ik doe dat nu zelfs regelmatig eens (vooral als ik geen pokemons zie 😉

 31. Roderik -

  Hoe belangrijk zijn de specificaties van een Pokémon die onder “power-up” en “evolve” staan?? Kan er namelijk nergens wat over terug vinden…

 32. Renske -

  Als je uitlogt, hoe kun je dan een ander account kiezen? Als ik weer op het icoontje van google klik logt hij automatisch weer in zonder dat ik een ander account kan kiezen. Weet iemand hoe dit werkt?

  1. pedro -

   doe je internet uit als je het opstart, het zegt can’t login ofzoiets, druk dan op different account en doe je internet weer aan en tada

 33. Wakiewake -

  soms zie ik op een plaats een soort hartjes ‘opwaaien’ of daarnet aan een pokestop een heleboel hartjes die ronddwarrelen. Wat is dit ??

 34. Narusa -

  Ik kan geen spelersnaam aanmaken in de app. Krijg steeds de melding that name isn’t available. Maakt niet uitwelke naam ik kies. Hen de app al eens verwijderd maar blijf deze melding houren.

 35. Hank -

  Kan het kloppen dat ik op sommige momenten geen Pokemon in de buurt heb, dat er gewoon waar ik dan ben geen pokemon zijn nearby? Of doe ik iets fout

  1. Brg7 -

   Ik zat met hetzelfde probleem, en dacht dat het aan mijn telefoon lag. Na een paar keer met vrienden gespeeld te hebben, blijkt dat het soms best even kan duren voordat je iets vindt. Het is dus de bedoeling dat je gewoon door blijft lopen, binnen een minuut of vijf zou je toch iets moeten vinden.

 36. Jackie6778 -

  Hallo, ik heb een vraagje ik heb een Samsung s3 ik heb internet en gps aan staan. Maar kan geen Pokémon go downloaden. Hoe kan dit ?

 37. Danielle -

  Kan je na dat je een begin pokemon hebt gekozen nog ruilen ik wil namelijk pikachu en ik heb per ongeluk verkeerd gedaan ik wou pikachu

 38. Sem -

  Kunnen ook andere mensen de pokestops pakken want ik stond een keer bij een pokestop en er stonden nog 2 mensen en toen zei de pokestop try again later ?

 39. Danielle -

  Nou ik zit op een camping bij een natuur gebied en daar zat geen enkele pokemon hoor toen ik door het wandelen van het natuurgebied al moeten er daar zitten 0 zaten er

  1. Nina -

   Dat betekent dat iemand een lure module heeft geactiveerd bij die pokestop. Dit houdt in dat er pokemons op af zullen komen (hierdoor zie je soms veel mensen rond geactiveerde pokestops)

 40. Renske -

  Ik heb een vraagje. Stel je hebt een nieuwe mobiel, kun je dan als je pokemon go download gewoon inloggen met het account dat je al gemaakt had of ben je dan alles kwijt?

 41. Jessee -

  Kan iemand mij alsjeblieft helpen de voetstappen bij de pokemons in de buurt blijven bij mij sinds vandaag alleen maar op 3 staan zo word het heel moeilijk vinden kan iemand alsjeblieft antwoord hier op geven mvg Jess

   1. Petra -

    Bij mij blijven de voetstappen ook op 3 staan ook al zie ik de pokemon recht voor mij binnen bereik staan… Idd heel vervelend!

 42. Susan -

  Iemand die hier antwoord op weet?:
  Als je de Amerikaanse versie hebt gedownload, is het dan straks, als het spel in Ndl uit is, nog mogelijk om het om te zetten? Zodat je dan vervolgens in de Ndlse store items kunt kopen? Of ben je na omzetten al je vorderingen kwijt?

  1. Mario -

   je kan de Amerikaanse gewoon verwijderen en de nederlandse downlieden, daarna log je gewoon weer in met dezelfde google account en je gaat dan gewoon verder waar je gebleven was.

 43. Lisa -

  Bij mij werken de footsteps niet meer, eerst deden ze het nog gewoon prima maar nu heb ik bij elke pokemon telkens 3 voetjes staan, ook als er een pokemon naast mij op het scherm staat en ik ‘m gewoon kan vangen. Zo wordt het erg lastig om nieuwe pokemon te vinden. Iemand die dit ook heeft, of weet wat hieraan te doen is?

  1. Charlie -

   Ik ook, heb daardoor al vanaf de start die voetstapjes en blaadjes niet echt vertrouwd. Bij mij lijkt het zelfs alleen voor de ratatta’s en pidgey’s te werken 😛

   1. B -

    Dan sta ik bovenop hem/haar, maar ik zie hem/haar niet. Moet je iets doen voor hij/zij zich laat zien?

  1. Nina -

   Opwaaiende blaadjes kan een pokemon zitten maar dit is niet altijd het geval, dus er is een kans dat er geen pokemon tevoorschijn komt

 44. CdB -

  Ik heb vaak dat als ik een pokemon gevangen heb, het spel vast loopt. Het rode knopje gaat niet knipperen en ik kan niks meer doen dan het spel uit te schakelen en weer op te starten. Vaak is de pokemon dan niet opgeslagen als gevangen. Erg vervelend als je net een nieuwe pokemon had! Herkenbaar? Tips of tricks? Of waar ligt het aan?

  1. Ash -

   Ik heb bij nearby heb ik altijd staan dat het nog 3 stappen is en dat veranderd ook niet terwijl ik dan wel gewoon soms pokemons tegen komt. Hoe kan ik het veranderen dat het ook weer 2 stapjes of 1 stapje wordt?

 45. CdB -

  Als je je eenmaal hebt aangesloten bij een gym, moet je dan bij die gym blijven om je plek en pokemon daar te behouden? Of blijft je pokemon daar ondanks dat je zelf naar een volgende locatie gaat?

  1. Renske -

   Als het goed is blijft je pokemon gewoon in de gym als jij verder gaat. Als je ziet dat je pokemon weer terug is is de gym waarschijnlijk overgenomen door een ander team.

 46. Pokémon -

  Goede avond,
  Bij sommige Pokémon’s heb ik een blauw achtige gloed achter de Pokémon’s die ik heb gevangen wie weet wat dit betekent?

  Ps is het Pokémons of Pokémon’s 😁

  Vriendelijke Groet.

  Pokémon verslaafde

  1. Nina -

   De blauwe gloed betekent dat je de pokemon binnen 24 uur gevangen had. Na 24 uur is de gloed verdwenen. Het meervoud van pokémon is gewoon pokémon

   1. Shiro -

    Ja kijk goed om je heen als als ze op hun mobieltjes zitten is het 9 van de 10 keer pokemon go lol

  1. binneke -

   je hebt geen eieren nodig maar pokemonballen en die krijg je bij een level te verhogen of bij pokestops te gaan draaien dat zijn de blauwe rondes of blokje die je op je gps schermpje ziet meestal dicht bij de kerk of een monument in je gemeente

 47. Testtest2016 -

  Als je de grond aantikt krijg je een blauw kringetje die daarna weer verdwijnt, wat is daarvan het nut? Heeft dat ergens effect op?

  Ps: 3 dagen geleden ook gevraagd maar nog geen antwoord, weet iemand het?

  1. binneke -

   zo weet je dat je touchscreen nog werkt en wanneer er een pokemon verschijnt je hem effectief kan aantikken als e geen pokemon is en je tikt het scherm aan dan verschijnt enkel dat blauwe kringetje maar dat is gewoon dat je het scherm hebt aangetikt anders niks

 48. René -

  Wanneer ik een pokemon in de gym zet .. en die gym word verslagen .. is mijn pokemon dan weg of komt hij bijvoorbeeld weer normaal in je ‘bag’ met 1 hp
  Mvg

  1. Ib -

   Jazeker zijn er bij jou in de buurt ook pokemons. Waarschijnlijk zal je wel wat verder moeten, bijvoorbeeld naar een stad in de buurt, om ze allemaal te verzamelen. Wat ook wil helpen (alleen gelezen, nog niet ervaren) is dat er op verschillende tijdstippen op de dag/nacht verschillende pokemons zitten. Mocht je een plekje gevonden hebben waar je een pokemon hebt gevonden (bijvoorbeeld de hoek van de straat) dan is het raadzaam om daar wat vaker te gaan kijken 😉

  1. Ib -

   3 voetstapjes betekent dat hij heel ver weg is, 2 dat hij minder ver weg is en 1 voetstapje is echt genoeg om achteraan te gaan. Als je achter een pokemon aan gaat waar 1 voetstapje bij staat en dat worden er 2, dan weet je dat je van hem afloopt. Worden 2 voetstapjes er 1, dan weet je dat je dichterbij komt.

  1. Ib -

   Als ze paars zijn, moet je even wachten. Na 5-15 minuten kan je de pokestop weer gebruiken. Is hij niet paars? Ben je dan wel dicht genoeg in de buurt? Zie je alleen de blauwe ‘diamantjes’ of zie je ook een blauw rondje boven de diamantjes? Als je het blauwe rondje nog niet ziet, ben je niet dichtbij genoeg.

  1. Noah -

   Ik weet niet zeker of het goed is, ik heb het spel namelijk nog niet… maar volgensmij moet bij de pokemons op die pokemon die jij wil ruilen klikken, en dan helemaal naar onder scrollen daar staat transfer. als je daar op klikt dan heb je je pokemon geruild.

  2. Sanne -

   Volgens mij om op transfer te drukken (staat bij de Pokemon als je naar beneden scrolt ). In ieder geval zo doe ik het altijd en je krijgt er ook nog 1 Candy voor.

 49. bianca -

  kan een ander nog de pokemon vangen die jij net zelf gevangen hebt? Stel je gaat met zijn tweeen op stap en ik pak hem als eerst, kan de andere hem dan ook nog pakken? Ik heb het spel nog niet maar in de buurt heel veel wel, zijn dan alle pokemons al weg als ik het spel heb?

  1. Ib -

   Ja, dit kan gewoon. Het kan zijn dat degene met wie je op pad bent de pokemon een paar meter verder pas ziet, maar jullie kunnen deze allebei vangen.

  1. Ib -

   Nee, je moet het spel open hebben staan. Ook als je het spel open hebt staan maar je telefoon staat op toetsblokkering, krijg je helaas geen melding wanneer er een pokemon in de buurt is.

 50. Jacobien -

  Mijn Pokemon app zegt iedere keer dat de gps het niet doet. Terwijl hij wl aan staat. En hij ook wel weet dat ik thuis ben. Sinds 6 uur ( nu 3 uur later) vanavond zijn er ook geen enkele pokemons verschenen in nearby lijst. Hoe kan dit?!

 51. Meelker -

  kunnen de pokestops ook worden verplaatst. er is een pokestop bij onze voordeur binnen het hek. mensen openen het hek om de pokemon te vangen. hierbij slaan onze honden aan en dit is dus elke keer heel vervelend. dit medegezien mijn vrouw Niet Aangeboren Hersenletsel heeft en daardoor vel rust nodig heeft. hopelijk kunnen jullie ons helpen om de pokestop te laten verplaatsen.

  1. Shiro -

   Soort van gewicht xs is snelheid xl defense
   Lengte xs crit xl attack of juist net andersom ik weet niet zeker maar de beste pokemons zijn met xl en xs die hebben bonus stats

   1. Mi55Malibu -

    Hoeft niet… Ik had een 020 nummer gevolgd door 8 willekeurige cijfers. Ik kreeg melding dat het 7 moesten zijn. De laatste verwijderd en werd geaccepteerd!

  1. Ib -

   Ook als je er al bent geweest duurt het even voordat je daar weer wat kan halen. Meestal 5-15 minuten. Als je hem al gebt gebruikt, wordt hij paars. Is hij terug blauw, dan kan je hem er gebruiken. Alleen als je in de buurt bent natuurlijk.

  1. Shiro -

   Dat is de stomste vraag ooit sorry hoor maar ja er zijn ongeveer 150 pokemon’s 2 zijn zeldzaam mew en mewtwo ik weet niet of deze van 1st gen is of 2nd gen maar dat zijn dan articuno moltress zapdoss cuicune entei en raikou

   1. Pokemonnn -

    dit is de 1st gen en dus mew en mewtwo. Als er straks nog meer pokemon bijkomen die nieuw zijn, zal dat hoogstwaarschijnlijk uit de 2nd gen komen en dus idd met articuno etc.. 🙂

 52. quintentje -

  hoe kun je zeker wete dat de pokemon app op de playstore is want hij staat er niet op op playstore krijg je een herinnering of niet

  zo niet kun je dit instellen

  1. Ib -

   Hij is nog niet uit in Nederland. Ik denk niet dat je er een melding voor kan instellen, maar ik neem aan dat het je wel duidelijk wordt wanneer hij in Nederland uitkomt. Ik denk dat je het dan wel zal meekrijgen op tv/radio/facebook etc.

   1. Jessica -

    Is niet waar, je moet een Australische itunes kaart kopen. Nederlands tegoed doet het niet!

  1. Gotta Catch m All -

   Je moet een app-store account aanmaken en zeggen dat je uit USA of Australie komt. dan kan je het gewoon downloaden van de Appstore

 53. Claudia -

  Is er nog iets anders dat ik kan doen met candy dan evolueren? Ik heb Raticates en nog wat lage Rattatas en nog bijna 100 Rattata candy… (Ben nu lvl 11)

  1. Kikipancake -

   Je hebt telkens een candy (en stardust) nodig om eventueel je pokemon te upgraden
   Als je echt veel ratata’s, weedles,… In bezit hebt ruil ze dan ni meteen om in candy!
   Doe dit pas wanneer je je lucky egg gebruikt (krijg je na een bepaalde lv) hou ook enkele pokemon over om deze dan te late evolueren zo krijg je een hoop dubble exp 😉

  1. Lolalcarola -

   Absoluut, je Transfert ze naar de professor in ruil voor pokemon candy. Met deze candy kun je je pokemon sterker maken of laten evolueren (maar voor dat laatste heb je veel candy nodig). Dubbelen vangen dus!

   1. Kikipancake -

    + binnenkort zal je stardust de deur uitvliegen met dat jeje sterke pokemon wil upgraden. Dus alles vangen wat je tegen komt ook al zijn ze waardeloos (je krijgt van elke pokemon candy, stardust en exp)

  1. Poke -

   Ik heb al een paar keer op een zelfde plek een zelfde pokemon gevangen, dat kan geen toeval zijn. Ze hebben dus wel vaste plekken, maar ze zitten er niet altijd.

 54. Cemal -

  Hallo ,

  Ik ging mijn dubbele pokemons inruilen aan de professor en ze zijn allemaal weg alleen als ik naar mijn pokemons ga staat er dat ik 28/250 heb maar ik heb 19/250 ik had er 15 ofzo ingeruild dus er zijn hij heeft ze allemaal niet gepakt. Weet iemand hoe ik het kan fixen

  1. Ib -

   Daar zit waarschijnlijk een pokemon. Dit is niet zeker, hij kan namelijk weer weggaan. Als het in de buurt is, is het natuurlijk altijd de moeite waard om even te gaan kijken.

 55. Joep -

  Hallo,

  Wat is het voordeel dat je zelf snel inhoud ranked??

  Krijg je naar mate je hoger level wordt ook steeds sterkere Pokémon’s tegenover je in het wild??

  Kan je zelf ook nog een gym beginnen??

  1. Edje -

   Naar mate je level groeit krijg je bijvoorbeeld betere pokkeballen vanaf lvl 11 krijg je great ballen om maar even wat te noemen😜

  2. Kikipancake -

   Ik denk naar mate je lv dat je meer kans maakt om pokemons te vangen met een hoger cp.
   Toen ik net begon met spelen was het hoogste 60cp. Nu intussen vang ik vele sneller pokemons met een gemidelde waarde van 150cp ( af en toe zit er wel nog iets van -50 co tussen)
   Gyms moet je veroveren of eventueel een pokemon toevoegen van jou (als de kleur het zelfde is als jou team en of er nog eventueel plaats is in die gym om nog een pokemon te plaatste) als je gym tegenkomt van jou kleur maar er zitten verschrikkelijk slechte pokemon in (die van jou is bv veeeeele sterker) dan kun je met 1 van jou pokemon toch nog strijden in deze gym om toch je plaatsje te kunnen veroveren. Dus bv 1 tegen 3 (apparte battles) hp verloren met de eerste battle ? pokemon word niet gehealth in deze battles

 56. Nina -

  Moet je, om een ei uit te laten komen, je app op de voorgrond draaiende houden? Ik had m net aan..maar mijn scherm had ik uitstaan en in mijn broekzak. Helaas heeft ie geen meters bijgerekend:( misschien kwam het omdat mijn gps signaal gewoon niet goed genoeg was??

  1. M -

   Ja, de app moet op de voorgrond draaien. Maar als je de powersaver mode gebruikt (zoals hierboven genoemd wordt) gaat je batterij wel minder snel leeg.

 57. Tamara -

  Mijn zoon zit in de blauwe gym, maar hier in de buurt zijn geen blauwe. Hoe kan hij in een andere kleur gym komen? Of zijn er andere tips waar hij wat aan heeft?

 58. lisa89 -

  Ik heb in mijn buurt maar 2 gyms zitten, waaronder 1 rode en 1 blauwe. zelf ben ik geel.
  in beide gyms zitten 3 pokemons van allemaal cp800+, terwijl ik pas in level 7 zit en mijn eigen pokemons allemaal nog onder cp300 zitten. hoe kan ik dan ooit zo’n gym aan?

  1. Lolalcarola -

   Je pokemon sterker maken en samenwerken met andere gele? De gym is toch alleen maar voor de ‘pvp’, je maakt je pokemon er niet sterker mee.

 59. testtest2016 -

  Als je de grond aantikt krijg je een blauw kringetje die daarna weer verdwijnt, wat is daarvan het nut? Heeft dat ergens effect op?

 60. Stefan Bennema -

  beter komen er ook poke health centres op je gps map en dat je ook andere kan zien lopen zou het spel echt gek van kunnen worden xd

 61. Jermaine symons -

  In de laatste trailer (get up and go ) is aan het eind te zien hoe twee mensen samenwerken tegen een gymleader. Hoe kan dat in het echt gebeuren?

 62. Lucas -

  Hallo,

  Ik speel sinds vandaag Pokemon-GO op Iphone, en heb al aardig wat kilometers gelopen maar ik kom geen Pokemon tegen, zelfs niet als ik “Incence” gebruik.
  Heeft dit er mee temaken dat het nog niet officieel voor IOS is uitgekomen in Nederland, of doe ik iets fout.

  Zijn er meerdere met dit probleem?

  1. AnniekNieq -

   Hoi Lucas,
   Helaas weet ik niet wat het probleem is, maar dat het officieel nog niet in NL is zal het probleem niet zijn. Ik speel het sinds vanavond op een Android (Samsung) en ik vind wel gewoon Pokémon…. En ik heb de file gedownload van deze site…
   Hopelijk kan iemand je verder helpen of vind je ergens anders je antwoord

 63. Slyer95 -

  Als je een pokemone evalueerd wordt dan de cp verdubbeld? Dus wat is het beste eerst cp verhogen dan evalueren of eerst evalueren?

  1. Random hulp -

   Het maakt niet uit of je het ervoor of erna doet, het verandert alleen het aantal % dat je gebruikt van de max CP, in sommige gevallen gaat de CP omlaag (caterpie -> metapod) omdat ze slechter worden in een gevecht. De CP wordt dus ook NIET verdubbelt maar aangepast aan waarde tijdens gevechten.

 64. Donny -

  Hoe kan ik mijn ei het snelst uit laten komen want met de auto telt het niet en op de fiets of scooter doet hij het ook redelijk slecht is er een maximum km/uur wat je mag lopen dat het nog meetelt voor je ei ??

 65. Poketrainer Tom -

  Als ik tegen een Gym wil vechten, kan ik maar 1 pokemon gebruiken. Moet ik met 1 pokemon 3 andere zien te verslaan? Dat kan toch niet lijkt mij… weet iemand hoe dit zit?

  1. Frbrian12 -

   In sommige gyms kan je idd maar 1 pokemon gebruiken en niet andere pokemons kiezen als jou pokemon dood is.. Je moet naar de punten kijken van die gym want als het goed is en jij verslaat bijv 2 pokemons van de 3 dan hoort de gym prestige omlaag te gaan daarom kan je het best met een team doen en onstebeurten aanvallen zodat de gym prestige op 0 is. Dan is hij vrij en kan jij in de gym staan

  2. henk -

   dat is als het een gym van je eigen kleur is het is dan een training je ziet rechtsonder dan een boksdingetje en niet een vechticoontje (ofz)

 66. bradley -

  hallo had een vraagje waarom zijn der op smelweg geen pokemons en waarom worde we er uitgegooid soms en kan ik van team wisselen wil geel worden maar ben blauw

   1. Colin -

    Ik ben as we speek lvl 12 geworden en heb t gezien. Maar krijg je ze dan ook bij pokestops?

 67. Nh -

  Vraagje: ik zie bij een gym die door blauw in bezit is 2 spelers staan. Hoe sluit ik mij erbij aan? Dien ik dan die 2 van mijn *eigen* team te verslaan?

  1. Colin -

   Nee je kan links onderin ergens op klikken als je bij de gym bent, dan een Pokemon selecteren en die komt er dan bij te staan.

 68. Janja -

  Hey ,

  weet iemand of je als je de app download en je telefoon ‘op amerika’ instelt, je dan heel veel beltegoed moet betalen?
  Zo ja, hoe voorkom je dit?

  1. Noah Korevaar -

   Je provider bepaalt je locatie aan de hand van je ontvangst en de bijbehorende informatie, niet de locatie die je zelf op je smartphone instelt.

   1. gerwin -

    ik kan hem alleen via de Amerikaanse app store downloaden, hij zegt dat de Nederlandse nog niet bestaat.

 69. Martijn -

  Vet spel
  Server ligt er nu uit maja
  Vraagje hoe kan je instellen dat je een melding krijgt als je in de buurt ben van een Pokemon?

   1. Vincent -

    eh je telefoon trilt of je hoort een geluidje, mist je dat hebt aangevinkt.
    dus wat Gijs zegt klopt niet.

   1. Slyer95 -

    Ik had een pokemone laten evalueren en de cp verdubbelde!? Ik weet niet of diet alijd is.

   2. Dominic -

    De CP stijgt/daalt aan de hand van de evolutie. Bij caterpie ==> Metapod daalt de CP omdat metapod een zwakkere pokémon is qua vechten.

 70. Anoniem -

  Hallo. Ik heb zomaar gekozen voor team rood omdat ik geen idee had wat het uit zou maken. Vervolgens heb ik een pokemon op de gym gezet en kan deze niet sterker maken of laten evolueren.. Hoe kan ik de pokemon verwisselen met een andere pokemon? Of is dit helemaal niet mogelijk?

   1. Stijn -

    De Pokémon blijft daar totdat iemand van een ander team jouw Pokémon verslagen heeft.

 71. BlueFireFox -

  Ik heb een paar vraagjes.
  1. Je kan niet tegen wilde Pokémon vechten staat er. Zal dat ook nooit worden geïmplementeerd of misschien later?
  2. Betekent dit dus ook dat je alleen Pokémon kan vangen door wat Pokéballs naar ze toe te gooien en ze wat berries te geven?
  3. Kan je dus, je Pokémon alleen levelen met items?
  4. Enig idee hoeveel MB Pokémon Go verbruikt per uur als je er niet op zit? Aangezien de app wel zal blijven zoeken naar nieuwe Pokémon.
  5. De kans dat je een Pokémon vangt naar mate je meer Pokéballs gooit, groeit dus niet. Betekent dit dat als je de Pokémon in de eerste keer niet vangt, dat je beter kan opgeven? Of dat de kans dus gewoon gelijk blijft, maar je moet er wel meer Pokéballs voor gebruiken?

  Alvast bedankt!

  1. Noah Korevaar -

   Daar gaan we:

   1. Daar heeft Niantic Labs nog niks over gezegd, maar de kans achten we relatief klein.
   2. Ja, correct.
   3. Dat klopt.
   4. Tot nu toe kostte dat in mijn geval zo’n 2MB bij mij, maar dat kan verschillen.
   5. Ja dat is een afweging die je zelf zult moeten maken. De kans wordt inderdaad niet groter, maar je hebt nog steeds wel een kans. Is die kans je een Pokéball waard? Dat is de vraag.

   Graag gedaan hoor!

 72. ruud -

  Nou, er staan 9 pokemon met 3 voetstapjes in mijn buurt. Nu zoek ik een specifieke pokemon. Heb de hele wijk gehad maar ik blijf 3 voetstapjes zien, enig idee hoe dit werkt? Enige indicatie hoe ik dichterbij kom? En hoe werken die graspollen die af en toe op je scherm omhoog komen?

  1. SkaThor -

   Als je eerst de Pokémon selecteert die in je omgeving is gaat de rand knipperen als je richting de Pokémon loopt. Als je er vanaf loopt dus niet. Hoe dichter je bij hem komt worden de voetstappen minder totdat je bij hem bent en dan zou de Pokémon moeten verschijnen.

 73. KevinvD -

  Hoe komt het dat de server zo vaak plat ligt. En dat pokestops niet zichtbaar zijn en als ik een gym pokemon heb verslagen dan blijft hij leven tot de tijd op is en dan loopt hij als het ware vast.

  1. Nikki -

   Omdat het een gigantisch populair spel is wat ineens word gelaunched. Ook is dit de eerste keer voor Pokemon om zo iets te doen. Ze kunnen niet meteen alles perfect hebben. Geef ze de kans om te wennen aan al deze populairiteit!

   1. Gijs -

    idd mensen heb geduld ze hadden ook net zo goed het spel niet uit kunnen brengen dus wees blij dat er al een versie is

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters