Pokémon Go: Zo vang en verzamel je Pokémons in Pokémon Go

Ben je het beu niet te weten hoe je Pokémons moet vangen in Pokémon Go? Geen probleem! In dit artikel vertellen we je hoe je Pokémons vangt en verzamelt in Pokémon Go.

Pokémons in Pokémon Go

Momenteel zijn er ongeveer 151 Pokémons die je kunt vinden in Pokémon Go. In de toekomst zullen er meer Pokémons worden toegevoegd aan deze lijst doormiddel van updates voor het spel. Maar met deze informatie ben je natuurlijk niets als je niet weet hoe je deze Pokémons moet vangen. Vandaar dat wij jouw in dit artikel gaan uitleggen hoe je Pokémons kunt vangen en verzamelen.

Vang een Pokémon: eerste stappen

Zo open je in Pokémon Go je PokédexOm een Pokémon te vangen moeten we beginnen bij het begin: een Pokémon vinden. Zonder een Pokémon te vinden ga ja logischerwijs niet veel kunnen vangen, een cruciaal punt dus. Om Pokémons te vinden moet je rondlopen. Het spel maakt gebruik van de GPS in je smartphone, en afhangende van waar je bent, zul je dan weer andere Pokémons kunnen vangen. Eenmaal een Pokémon in de buurt is, zal je smartphone beginnen trillen. Op datzelfde moment zal je de Pokémon zien verschijnen op de kaart in de applicatie.

Wanneer je de Pokémon ziet staan op de kaart in de applicatie, is het volgende wat je moet doen er op drukken. Na dit te doen zal de camera van je smartphone geactiveerd worden en wordt de Pokémon geprojecteerd in de echte wereld. Omdat de Pokémon overal kan staan, moet je eerst even ronddraaien tot je het beestje ziet.

Zo vang en verzamel je Pokémons in Pokémon GoEenmaal je de Pokémon voor je ziet, neem je de Poké ball die onderaan het scherm staat vast. Dit doe je door je vinger erop te leggen. Na dit te doen zie je een cirkel rond de Pokémon verschijnen. Deze circkel kan drie kleuren hebben: groen, oranje en rood. Respectievelijk betekenen de kleuren: makkelijk om te vangen, iets moeilijker om te vangen, moeilijk om te vangen. Uit de kleuren kun je dus min of meer afleiden hoe zeldzaam de Pokémon is, en of je meerdere Poké balls zal nodig hebben of niet.

Je zult eveneens opmerken dat de cirkels rond de Pokémons van grootte veranderen. Dit is een belangrijk deel van het vangen. Als je het meeste kans wilt om de Pokémon te kunnen vangen, moet je wachten tot de cirkel rond de Pokémon zo klein mogelijk is. Wanneer je dan de Pokémon zou proberen te vangen, is er meer kans dat hij in de Poké ball blijft zitten dan wanneer de cirkel groter is.

Vang een Pokémon: het vangen

Pokémon Go pikachuNu je de eerste stappen weet van hoe je een Pokémon moet vangen, is het tijd voor het echte werk: het vangen van een Pokémon. Hoewel het er niet zo moeilijk uitziet, zijn er toch wel een aantal dingen waar je rekening moet houden wanneer je een Pokémon probeert te vangen.

Allereerst is het belangrijk om te weten waar je de Poké ball naartoe moet gooien. In het begin wist ik dit niet, waardoor ik tientallen Poké balls verspild heb. Wanneer je een Pokémon wil vangen, moet je naar het hoofd van de Pokémon gooien. Wanneer het hoofd geraakt wordt zal de Pokémon in de Poké ball ‘gezogen’ worden.

Verweer

Net zoals dieren zijn Pokémons niet allemaal even blij om gevangen genomen te worden. Vandaar dat sommigen zich verweren. Het kan dus gebeuren dat een Pokémon de Poké ball die je naar hem gooit afweert, ook al heb je goed gegooid. Wanneer dit gebeurt, raden we je aan de gewoon nog eens een Poké ball naar de Pokémon te gooien.

Als de Pokémon in de Poké ball zit, kan het eveneens nog altijd gebeuren dat hij ontsnapt. Gelukkig loopt de Pokémon na te ontsnappen niet weg. Hierdoor kun je dus nadat de Pokémon is ontsnapt uit de Poké ball, hem nog steeds vangen.

Na een aantal keren proberen zal de Pokémon in de Poké ball blijven, wat maakt dat je een nieuwe Pokémon hebt toegevoegd aan je collectie.

Nog meer

Niantic weet ook te melden dat het zou helpen wanneer je de Poké bal in een cirkel rond de Pokémon draait voor je hem probeert te vangen. Mocht je het makkelijker willen maken om een Pokémon te vangen, kan dit met behulp van een aantal middeltjes. Eén van deze middeltjes zijn Razz Berries. Verder zijn er ook betere Poké balls verkrijgbaar die het vangen makkelijker maken (deze zijn wel pas beschikbaar vanaf dat je een bepaald level hebt bereikt). Je kunt deze items gebruiken door tijdens het vangen op het rugzak-icoontje in de rechter onderhoek van je scherm te drukken.

Beloningen

Wanneer je een Pokémon op een ‘perfecte’ manier vangt, beloont het spel je hiervoor.

Onduidelijkheid

Vooralsnog is dit de beste manier om Pokémons te vangen. Maar het kan goed zijn dat Niantic ons later meer informatie geeft over wat je nog extra kunt doen om een Pokémon (makkelijker) te vangen.

Vang en verzamel

Hoe meer Pokémons je weet te vangen, hoe groter je verzameling zal worden. Leuk toch? Niantic heeft al gemeld dat het later mogelijk zal worden om Pokémons met vrienden uit te wisselen, wat handig is om je verzameling aan Pokémons uit te breiden.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters