Pokémon Go: Zo battle je

Wanneer je level vijf bereikt hebt in Pokémon Go kun je battlen. Maar tegen wie battle je en hoe doe je dit? Wat heeft de kleur van je team hiermee te maken? In dit artikel leggen we het uit.

Hoe start je een battle

Pokemon GO battle gym
Een Gym

Zoals al verteld kun je battlen wanneer je level vijf hebt gehaald. Om te battlen moet je naar een Gym gaan. Hier rechts zie je hoe de Gym in mijn wijk eruit ziet. Je kunt drie teams kiezen: team rood, geel of blauw. Een Gym kan gewonnen worden door een van deze teams. Wanneer je een grijze Gym ziet, is deze nog niet geclaimd door een team.

Ga niet direct naar een Gym van een ander team om daar te battlen tegen vijandige spelers. Wanneer je begint is het belangrijk om vriendschappelijke gevechten te houden bij een Gym van je eigen team. Op deze manier kun je de fijne kneepjes van battlen leren en krijg je extra XP’s. Bovendien stijgt hierdoor het level van de Gym van jouw team, waardoor hij sterker wordt.

Goed om te weten

Wanneer je nu in een Gym bent en klaar staat voor je eerste battle, zijn er een aantal dingen die goed zijn om te weten. Het level van een Gym vertelt hoeveel Pokémons jij moet verslaan om de Gym over te nemen. Level één betekent dus dat je maar één Pokémon moet verslaan om de Gym over te nemen. Wanneer je op een Gym tikt, kun je zien welke Pokémons jij moet verslaan.

CP staat voor ‘Combat Power’. Dit nummer vertelt hoe sterk een Pokémon is in een gevecht. Als je wilt winnen, is het dus belangrijk je Pokémons te evolueren voordat je gaat vechten in een Gym.

Dus, hoe battle je

Wanneer je in een battle zit tegen een vriendschappelijke Gym kun je één Pokémon kiezen waarmee je wilt vechten. Als je tegen een vijandige Gym vecht moet je zes Pokémons kiezen die je wilt gebruiken in een gevecht. In een gevecht kun je vier dingen doen:

  • Standaard beweging: Tik hiervoor één keer op het scherm. Je Pokémon voert dan een standaard beweging uit.
  • Speciale beweging: Wacht tot de blauwe balk onderin je scherm met HP (Hit Points) gevuld is. Naarmate je meer standaard beweging uitvoert, wordt de balk gevuld. Wanneer je een blauw blokje in de balk hebt, kun je een speciale beweging uitvoeren door lang op je scherm te drukken.
  • Ontwijken: Swipe naar links of rechts, of druk links of rechts op het scherm om een aanval te ontwijken.
  • Wissel tussen Pokémons: Je kunt wisselen tussen Pokémons door te tikken op de pijl in de rechter onderhoek.

Extra tips

Gebruik niet altijd een Speciale beweging wanneer deze bijgeladen is. Je kunt soms beter wachten, om later de speciale beweging te gebruiken om het gevecht in één klap te eindigen.

Wanneer je verloren hebt, kun je een Pokémon een Revive geven. Om te zorgen dat je Pokémons meer HP (Hit Points) krijgt, kun je Potions gebruiken. Zowel Revives als Potions kun je vinden wanneer je in het hoofdmenu op ‘Items’ tikt.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters