Pokémon Go: zo versla je alle Raid bazen

Niantic heeft woord gehouden en Pokémon Go onlangs uitgebreid met allerlei nieuwe features. Naast de nieuwe Gyms heb je nu ook te maken op Raids bij je Gym. Bij een Raid wordt een Gym voor een bepaalde tijd overgenomen door een krachtige Pokémon. Dit zijn de super Pokémon die je kunt tegenkomen bij een Raid en met wat voor soort andere Pokémon je ze het beste kunt bestrijden. 

Vijf verschillende Raid rangen

Tijdens een Raid kun je met een team van maximaal 20 trainers de super Pokémon aanvallen om de Gym weer te bevrijden. Bij een overwinning verzamel je speciale items en zeldzame Pokémon. Er zijn vijf verschillende rangen van de Raids. Deze rangen worden aangeduid met monster gezichten. Wanneer je bijvoorbeeld bij de Raid twee monster gezichten ziet staan, betekent dit dat het een Raid van de tweede rang is.

Pokémon Go Raid

Het gaat om het type Pokémon en niet om CP

Wanneer je tegen het Raid monster ten strijde trekt moet je je bedenken dat je maar tegen één Pokémon vecht. Hierbij is het dus belangrijker wat voor type Pokémon je kiest om te strijden en zijn Combat Points minder van belang. Wanneer je bijvoorbeeld tegen een water Pokémon gaat vechten heb je met een elektrische Pokémon een goede kans op overwinning. Ook al vecht je tegen een Pokémon met meer CP punten.

Rang 1 Raids: roze ei

Een rang 1 Raid wordt op de kaart weergegeven met een roze ei. Bij deze Raids kun je onder andere Bayleaf Pokémon tegenkomen. Deze bestrijd je het beste met een fire Pokémon. Ook Croconaw en Magikarp Pokémon zijn hier van de partij. Om ze te verslaan heb je de grootste kans met electric en grass strijders. Als laatste bestrijd je hier een Quilava met een rock of water Pokémon.

Pokémon Go Raid

Rang 2 Raids: roze ei

Ook een rang 2 Raid wordt op de kaart door een roze ei gerepresenteerd. Hier vinden we Electabuzz Pokémon, welke met een ground Pokémon verslagen kan worden. De Muk en Weezing komen je ook vervelen en kun je overwinnen met een psychic of ground monstertje. Een Exeggutor versla je hier met een fire, ghost of bug Pokémon. En een Magmar gaat eraan door hem te bestoken met een rock of water Pokémon.

Rang 3 Raids: gouden ei

Bij een rang 3 Raid zie je op de kaart geen roze maar een gouden ei. Bij deze rang kom je onder andere Alakazam en Gengar Pokémon tegen. Versla deze met dark en ghost monstertjes. Een Arcanine en Flareon baas overwin je met water en ground Pokémon. Verder kun je hier ook een Jolteon tegenkomen, welke je overwint door te vechten met een ground beestje. Een Machamp overwin me met een psychic monster en de Vaporeon gaat eraan door te strijden met electric en grass pokémon.

Pokémon Go Raid

Rang 4 Raids: gouden ei

Net als bij rang 3 raids worden ook rang 4 raids met een gouden ei weergegeven. Hier kun je de Rhydon, Snorlax of Tyranitar tegenkomen, welke je met een fighting Pokémon een halt toe kunt roepen. Een Blastoise over win je met electric en grass Pokémon en voor de Charizards heb je een water of ground monster nodig. Verder komen ook Venusaur beestjes je lastig vallen, deze versla je met fire en psychic Pokémon. Als laatste hebben we nog de Lapras poppetjes, die je overmeestert met een fighting, electric of grass Pokémon.

Rang 5 Raids

Rang 5 Raids hebben we nog niet in het spel bespeurd. Maar we denken dat het mogelijk is dat ze op een gegeven moment wel in het spel geïmplementeerd zullen worden en dat we hier de Legendary Pokémon tegenkomen.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters