Altijd een lege batterij? Zo maak je zelf een powerbank

Iedereen maakt het wel eens mee dat je smartphone leeg is, net op het moment dat je iets belangrijks ermee moet doen. Als je dan ook nog eens niet thuis bent kun je hem vaak ook niet snel opladen. Een powerbank is hierbij een geweldige uitkomst. Maar waarom zou je er één kopen, als je hem ook gewoon zelf kunt maken.

Dit heb je nodig voor je zelfgemaakte powerbank

Tech website The Verge heeft een handig video gepost, waarin uitgelegd wordt hoe je zelf een powerbank in elkaar knutselt. Het is een stuk makkelijker dan je zou denken en je hebt er niet eens zoveel voor nodig. Om te beginnen heb je een USB oplader voor in de auto nodig, een 9 volt batterij adapter, een 9 volt batterij, isolatietape en een tinnen of aluminium blikje met deksel. Als je geen blikje hebt vind je die goedkoop bij AliExpress en soms krijg je hem bij snoepgoed. Daarnaast heb je ook een paar tools nodig, zoals een soldeerbout, een hamer met spijker en een tang.

DIY powerbank

Autolader uit elkaar halen en vastmaken aan de batterij adapter

Als je alles bij elkaar hebt verzameld is het tijd om te beginnen. Gebruik als eerste de tang om de plastic behuizing van je autolader eraf te slopen. Pak vervolgens je soldeerbout en maak de draden van de 9 volt batterij adapter vast aan de oplader. De rode maak je vast aan de springveer en de zwarte aan één van de zijpanelen. Let erop dat je ze niet verwisselt.

Behuizing oftewel het blikje

Nadat alles goed vast zit heb je in principe al een werkende oplader. Maar zo kun je er natuurlijk niet mee rondlopen, dus moet je hem nog een soort behuizing geven: het blikje. Gebruik de hamer en spijker om gaten te slaan in het blikje en en maak deze groter met de tang. Je moet uiteindelijk een gat zien te maken, waar de USB poort van je oplader doorheen past. Stop de oplader in het blikje en schuif de USB poort door het gat. Plak alles goed vast met elektrische isolatietape en klaar is kees.

Portable charger | DIY gadgets

Build your own phone charger in a mint tin.

Circuit Breaker 发布于 2017年8月3日

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters